Способи визначення вагітності без тесту

Аптечні тести для встановлення факту вагітності доступні за ціною, широко поширені. Цей спосіб визначення успішності зачаття достовірний, але трапляється, що жінка знаходиться далеко від цивілізації або інші обставини перешкоджають його купівлі. Тоді і постає проблема, як визначити вагітність без тесту. Лікарі кажуть, що всі результати, отримані «аматорським» способом, вимагають обов'язкового медичного підтвердження. Теоретично визначити вагітність будинку цілком ймовірно.

Основні ознаки вагітності на ранніх термінах

Свідоцтва появи малюка в утробі можуть проявитися до настання чергових місячних. Відповідь на питання, чи можна без тесту визначити вагітність, позитивний, якщо жінка здорова, її організм до цього працював без збоїв, цикл стійкий. Коли дівчина хоче дитину, вона може невірно витлумачити симптоми, надумати деякі ознаки, про це попереджають лікарі. Перед тим, як перевірити вагітність в домашніх умовах, зверніть увагу, спостерігаються наступні ознаки:

  • Смакові уподобання змінилися, є посилення апетиту, явно перевага віддається блюдам, які до недавнього часу не викликали особливої любові.
  • Загострилося нюх, жінка розрізняє відтінки запахів.
  • Вранці з'явилася помітна нудота, при чищенні зубів виникає блювотний рефлекс.
  • Болючість та нагрубання молочних залоз – це ознака може виникати і напередодні місячних, але спільно з іншими ознаками говорить про зміну гормонального фону жінки з причини вагітності.
  • З'являються пігментні плями, поки ще малопомітні, далі це ознака стане більш явним.
  • Підвищена емоційна чутливість, зміна настрою: часто ці явища жінки пов'язують з ПМС, але якщо додаються перераховані вище ознаки, плюс є затримка місячних – це привід запідозрити вагітність.
  • Часте сечовипускання. При появі симптому важливо виключити цистит. Якщо сечовипускання безболісне, сеча звичайна, рівень споживання рідини не став вище з-за спеки або вживання солоної або гострої їжі, можлива причина – розслаблення сфінктера сечового міхура жінки, викликане гормональними змінами у вагітної.
  • Різке зниження або збільшення статевого потягу ставиться до можливих ознаками настання вагітності.

Як дізнатися про вагітність до затримки в домашніх умовах

Наявність декількох ознак, описаних вище, змушують задуматися, як визначити настала вагітність без тесту, коли прості домашні методики підтвердять припущення, буде з чим піти до гінеколога. В інтернеті з'явилися онлайн-версії тестів-опитувальників, де потрібно відповідати на типові питання щодо наявності нудоти, затримки та інших ознак, у ряді випадків за це знімають гроші за смс. На ці питання жінка сама може собі відповісти, підрахувавши кількість «так» і «ні», більш інформативні безкоштовні методи, які реально використовувати вдома.

По базальній температурі

Один з інформативних способів як визначити вагітність в домашніх умовах без тесту – виміряти у жінки базальну температуру. Вона перевіряється в прямій кишці, а ще у роті або піхву. Дізнаватися базальну температуру для встановлення факту вагітності потрібно за 1-2 дні до высчитанного за календарем початку менструації. У жіночого циклу дві фази: до овуляції і після неї. Якщо сталася овуляція, базальна температура трохи більше 37 градусів, перед наступаючими місячними вона знижується. Якщо цього не сталося, висока ймовірність вагітності.

Ртутний термометр для вимірювання базальної температури потрібно тримати:

  • у роті – 5 хвилин;
  • у піхві/прямій кишці – до 3 хвилин.

Вимірювання проводиться з ранку, до того як жінка піднялася з ліжка, не можна до процедури здійснювати різкі рухи, інакше результат буде необ'єктивним. Підвищення температури викликає не тільки вагітність, але і прийом алкоголю, хвороби, статевий акт, стрес, прийом ліків, всі ці причини необхідно виключити. Простіше всього зрозуміти, чи змінилася ваша базальна температура, якщо вимірювати її регулярно, вести графік кілька місяців. При плануванні дитини це звичайна практика, що допомагає визначити настання очікуваної вагітності.

За допомогою соди

У сечі вагітної жінки відзначається зміна рН, цей показник зсувається в лужну сторону. Як визначити вагітність без медичного тесту з допомогою соди: додати в ранкову сечу чайну ложку речовини і відстежити реакцію. Якщо утворилися бульбашки, рідина немов «скипіла» – немає вагітності, сеча зберегла звичайну кислотність. Сода впала на дно склянки, без реакції – ознака, що жінка виношує дитину, її сеча має такий же лужністю, як і сода.

Інші причини, по яким рН сечі змінюється в лужну сторону:

  • переважання овочів в раціоні жінки;
  • ниркові інфекції;
  • гостра діарея.

З допомогою йоду

У цього методу відсутня науково підтверджене обґрунтування, але він популярний і часто дозволяє визначити вагітність. Здійснюється так: підготувати ранкову сечу, змочити в ній аркуш паперу, капнути йод, якщо крапля стала фіолетовою, ймовірна вагітність, посиніла – ні. Ще одне трактування цього тесту: капнути йод у склянку з сечею, якщо крапля залишається зверху, жінка в «положенні», якщо розчинилася одразу ж – негативний результат.

Щоб тест спрацював об'єктивніше, необхідно виконати наступні умови:

  • Використовувати свіжу, ранкову сечу, рідина брати в середині сечовипускання, тест проводити не пізніше 20 хвилин після збору матеріалу.
  • Перед збором сечі провести ранковий туалет, без використання інших засобів гігієни, крім дитячого мила без будь-яких добавок, барвники, ароматизатори спотворять результат.
  • Піпетку для йоду і посуд для сечі прокип'ятити, ретельно просушити, гарячими не використовувати.
  • Серветки, папір для тіста брати зі свіжої упаковки.
  • Термін придатності йоду повинен бути актуальним, якщо він закінчився, для визначення вагітності у сечі не годиться.
  • Крапля йоду не повинна падати на серветку або в склянку сечі з висоти, так вони расплывутся, піпетку треба підносити ближче до поверхні.

Як раніше визначали вагітність без тестів і лікарів

Народні методи визначення вагітності на ранніх термінах завжди вимагають додаткової перевірки, оскільки результати їх можуть виявитися псевдопозитивними або, навпаки, бути негативними при наявній вагітності. Частина з них засновані на містиці, інтуїції, сновидіннях, наприклад, якщо сниться риба, в будь-якому вигляді – ознака, що жінка чекає поповнення. Ось кілька інших можливостей визначити вагітність народними засобами:

  • Закип'ятити в металевому посуді сечу, перелити її в скляну тару. При позитивному результаті випадає осад, білі пластівці.
  • Ще один спосіб встановлення факту виношування плоду за допомогою сечі використовували в середньовіччі. Сечу змішати з червоним вином, якщо сеча залишиться прозорою – вагітність є, помутніє – негативна відповідь.
  • Прив'язати кільце на власний волосся, підвісити над животом жінки. Якщо кільце розгойдується або крутиться по колу – так, не рухається, – немає.
  • Народне засіб, засноване на впевненості, що вагітність змінює енергетику жінки. Взяти два стаканчика, позначити написом «вагітна», інший підписати «не вагітна». Висадити в обидва цибулю, дочекатися, в якому пагони швидше досягнуть 4-х сантиметрів.
  • Є повір'я, що якщо ранкової сечею вагітної поливати квіти, вони зацвітуть яскравіше звичайного. Тільки от до того часу, як проросте цибулю, або будуть пишніше квіти, жінка вже знайде інші способи визначити вагітність.

Відео: як зрозуміти, що ти вагітна

Коли відбувається зачаття організм жінки активно починає перебудовуватися, його пріоритети змінюються, всі системи пристосовуються під потреби плода. Мами зі стажем на ранніх термінах можуть відчути ці зміни і припустити, що їх чекає поповнення. Якщо дитина буде першим, зрозуміти, що відбувається, складніше, на допомогу прийде відеоінструкція, що містить інформацію про основні ознаки вагітності на зовсім ранніх термінах.

Ознаки вагітності

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!