Шафа для іграшок - як вибрати по конструкції, матеріалу виготовлення та ціною

Велика кількість іграшок заполоняє весь вільний простір дитячої кімнати. Щоб цього не сталося, потрібно подбати про місце для їх зберігання. Рішенням завдання стане якісний і місткий дитячий шафа для іграшок, має цікавий дизайн.

Види шаф для іграшок

Пропоновані на ринку моделі дитячих шаф відрізняються за розмірами і конструкції. Для виготовлення використовується ДСП, МДФ або натуральне дерево, наприклад, сосна або береза. По конструктивним особливостям шафа для іграшок в дитячу буває:

  • Вбудованим. Відмінний варіант у випадку, якщо вам потрібно заощадити простір для ігор та інших рухливих занять. Недолік – вбудований шафа не можна пересунути.
  • Полувстроенный. Шафа-купе без однієї стінки. Встановлюється впритул до стіни, яка стає задній або бічній частиною меблів.
  • Корпусним. Підходить для кімнат великого розміру. Відрізняється хорошою місткістю, різноманітністю форм.
  • Модульний. Відносно новий вид, який складається з декількох частин – їх можна комбінувати один з одним. Висота модульного шафи регулюється. Різні елементи виробу можуть відрізнятися за кольором, що зробить дитячу цікавою, яскравою.

Є класифікація за функціональними можливостями меблів для іграшок. У цьому випадку виділяють:

  • Шафа з полицями. Такий стелаж є оптимальним вибором для дитини з першого року його життя. Високий шафа з квадратними осередками можна розмістити горизонтально, щоб його висота відповідала зростанню малюка. Конструкція з моделей з різною висотою нагадує сходи. Дуже зручний варіант – стелаж для іграшок з висувними полицями. Для безпеки механізм повинен мати обмежувач.
  • Шафа з висувними боксами. Для виготовлення боксів використовується пластик, дерево, тканину та інші матеріали. До кожної ємності можна прикріпити малюнок або напис, що вказує на вміст. Різнокольорові бокси пожвавлять інтер'єр дитячої кімнати.
  • Шафа з навісними кишеньками на дверцятах. Частина предметів, які дитина використовує постійно, можна розміщувати у спеціальних кишеньках з тканини або міцною поліетиленової плівки.

Кутовий

Назва

Ціна

Характеристики

Плюси

Мінуси

Ifam DesignToy-3

5100 р.

Полиць – 4, бічних стінок – 2, стікерів для полиць – 2, матеріал – пластик PP/PE, колір полиць – сірий, стійок – білий, розміри – 40х36х91 см, вага – 3,44 кг

Легкий, зручний, компактний, цікаве оформлення.

Завищена вартість.

Фортеця 00000813034

6450 р.

Розміри – 120х160х40 см, матеріал – ЛДСП з ПВХ-крайкою, відділень – 14.

Велика місткість, безліч відділень.

Великі розміри.

 

Відкритий

Назва

Ціна

Характеристики

Плюси

Мінуси

Пенал відкритий ТП-04 (серія Тінейджер)

2820 р.

Матеріали – МДФ, ЛДСП, габарити – 180х40х40 см, секцій – 4 (3 відкриті), кольори – венге, клен, ясен шимо, жовтий терра та ін.

Прийнятна вартість, компактність, різноманітність відтінків.

Вузький.

Пенал відкритий МДМ-13-2 Мауглі

3340 р.

Матеріали – ЛДСП, МДФ, торці мають ПВХ-кромку, розміри – 40х42х170,5 см, колір – клен ванкувер, оранж глянець і ін.

Зручний, компактний, різноманітність кольорів.

Мала місткість, дорожче аналогів.

Ікеа ТРУФАСТ 692.222.11

5244 р.

Розміри – 46х30х145 см, матеріали – дерево, пластик, кількість контейнерів (боксів) – 5, колір –білий/помаранчевий, білий/рожевий, білий/чорний, білий/білий.

Простий, компактний, місткий.

Завищена ціна.

 

З ящиками

Назва

Ціна

Характеристики

Плюси

Мінуси

Флайя UFOkids SH010f

12760 р.

Матеріал – ЛДСП, розміри – 120х53,2х200,5 см, є відкриті полиці, ящики, штанга для одягу, колір фасаду – бежевий.

Наявність відкритих і закритих полиць, відмінний дизайн, місткість.

Коштує дорого.

UFOkids з Эльфи SH015e

11200 р.

Матеріал – ДСП, колір – молочний дуб, полиць – 3, ящиків – 3, розміри – 50х53,2х200,5 см, вага – 60 кг

Лаконічний дизайн, висока якість, зручний наповнення.

Висока вартість, місткість менше, ніж у аналогів.

Як вибрати шафу для іграшок

Вибираючи шафа для зберігання іграшок, спочатку визначитеся з розмірами. Виходите з того, скільки іграшок у вашого малюка і наскільки вони габаритні. Зручна в експлуатації модель, дверцята якої мають великі круглі отвори. Це додасть оформлення кімнати оригінальність і прискорить пошук потрібної іграшки. Вибір дизайну:

  • Якщо шафа призначається для кімнати дівчинки, то він може мати вигляд королівського замку або лялькового будинку. Що стосується кольору, то основний відтінок для дівчаток – це рожевий.
  • Хлопчики менше схильні звертати увагу на оформлення меблів, оскільки для них основне – це функціональність. Якщо шафа буде нагадувати за формою гараж або що-небудь подібне, то така ідея дитині доведеться по душі.

Матеріал виготовлення повинен бути безпечним та екологічно чистим. Виробники меблів пропонують кілька варіантів:

  • ДСП. Перевага цього варіанта полягає в низькій ціні, але є недолік у вигляді шкідливих випаровувань формальдегіду. ДСП має достатню водостійкість і легко піддається обробці. Більш якісний варіант – ламінована ДСП.
  • МДФ. Відмінна альтернатива попереднього матеріалу при помірній вартості. З цього матеріалу виробники виготовляють меблі найхимерніших форм.
  • Дерево. Екологічний чистий і натуральний матеріал, переважний для дитячої кімнати. Правда, ціни на неї високі. Заощадити можна, якщо вибрати дерев'яна шафа з недорогих порід, наприклад, сосни або берези. Їх мінусом є те, що вони погано реагують на перепади вологості і температури в приміщенні.
  • Пластик. Порівняно недорогі невеликі шафки, як правило, у вигляді комодів. Пластикові моделі легкі, вони представлені у великому асортименті кольорів та варіантів дизайну.
  • Ротанг. Плетені шафи з такого матеріалу легкі, компактні і оригінальні, але коштують дорого. Їх рідко використовують в дитячій кімнаті.

При покупці враховуйте і ряд інших корисних порад:

  • Велику популярність придбали шафи-купе для іграшок. За рахунок відсутності відкриваються дверцят вони особливо актуальні для невеликих приміщень
  • Вбудована меблі теж підходить для малогабаритної дитячої кімнати. Щоб в неї помістилося якомога більше іграшок, вибирайте високі моделі.
  • Кутова шафа теж допоможе заощадити простір. Він буває Г - і П-образним, радіусним, трикутним, трапецієподібним.
  • Оцініть безпеку, адже дитина може залізти на меблі, почати хитати її і т. д. Обрана модель повинна бути стійкою. Переконайтеся у відсутності гострих кутів. Діти люблять все пробувати на смак, тому поверхня не повинна бути оброблена токсичним лаком або фарбою.
  • Малюк повинен дотягуватися до полиць, а також легко відкривати і закривати дверцята, ящики, витягувати бокси меблів.

Відео

Джерела:

    Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!