Чи потрібно роздруковувати електронний квиток на літак при купівлі

При оформленні авіаквитка через інтернет не завжди його потрібно роздруковувати. Важливо знати, які документи доведеться пред'явити в аеропорту, за яких обставин потрібно мати при собі паперовий носій, що доводить факт оплати перельоту.

Як виглядає електронний квиток на літак

Оформлений через систему E-ticket документ представляє запис в базі даних компанії-авіаперевізника. Зразок бланка містить наступну інформацію:

  • факт оплати польоту;
  • особисті дані пасажира;
  • пункти відправлення і прибуття літака;
  • дату перельоту, номер рейсу.

Оформлений через інтернет квиток аерофлоту відрізняється від придбаного через касу паперового носія за такими параметрами:

  • його не можна викрасти, втратити або підробити;
  • він дешевше, тому що компанія не витрачала ресурси для роздруківки офіційного паперу.

Що робити з електронним квитком на літак

Пасажири, що користуються послугами компаній-авіаперевізників, можуть роздрукувати квитки на літак, але ця дія не є обов'язковою процедурою. Всі відомості про мандрівника є у базі даних авіакомпанії. Якщо політ роблять кілька громадян з однаковими особистими даними, то можна роздрукувати квиток на прізвище. Так співробітники авіакомпанії швидше оформлять посадочні документи.

При реєстрації на рейс потрібне пред'явлення паспорта. Звіривши дані посвідчення особи з даними головного комп'ютера перевізника, співробітники авіакомпанії роздруковують посадковий талон і дозволяють пасажирові прохід в передполітну зону. При посадці ця папір перевіряється співробітниками аеропорту. Друкувати за допомогою принтера паперовий варіант авіаквитка, маршрут-квитанції потрібно, якщо в системі стався збій або є інші проблеми при реєстрації.

Як роздрукувати

Деякі перевізники вимагають, щоб була роздрукована маршрутна квитанція на літак. Цей документ підтверджує факт оплати польоту конкретним пасажиром. Роздрукована маршрут-квитанція знадобиться, якщо відбувається міжнародний переліт з кількома пересадками. Так служба міграції країни прибуття засвідчується, що мандрівник покине державу до дати, зазначеної в документі. Для роздруківки офіційних паперів доведеться проробити наступні дії:

  1. Купити квиток на сайті перевізника або компаній-партнерів.
  2. Отримати з актуального адресою електронної скриньки лист з маршрутним квитком формату pdf.
  3. Встановити програму Adobe Reader для перегляду, роздрукування документа.
  4. Завантажити файл з маршрутним квитком на комп'ютер, відкрити його.
  5. Натиснути кнопку друку, вказати потрібну кількість копій.
  6. Завершити роздруківку документації.

Відео

ЯК ОПЛАТИТИ КВИТОК ЧЕРЕЗ ІНТЕРНЕТ 2019 | ІНСТРУКЦІЯ ЛАЙФХАК | КУПИТИ КВИТОК НА ЛІТАК ОНЛАЙН

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!