Як душа покидає тіло після смерті і де знаходиться

Життя на Землі кожного індивідуума ― це лише відрізок шляху в матеріальному втіленні, призначений для еволюційного розвитку духовного рівня. Куди потрапляє померлий, як душа покидає тіло після смерті і що відчуває людина при переході в іншу реальність? Це одні з хвилюючих і найбільш обговорюваних тем на протязі всього існування людства. Православ'я і інші релігії по-різному свідчать про потойбічному світі. Крім думки представників різних віросповідань, є і свідоцтва очевидців, які пережили стан клінічної смерті.

Що відбувається з людиною, коли він помирає

Смерть являє собою незворотний біологічний процес, при якому припиняється життєдіяльність організму людини. На етапі вмирання фізичної оболонки відбувається зупинка всіх обмінних процесів мозку, серцебиття і дихання. Приблизно в цей момент тонке астральне тіло, що називається душею, залишає віджилу людську оболонку.

Куди зникає душа після смерті

Як душа покидає тіло після біологічної смерті і куди спрямовується – питання, яке цікавить багатьох людей, особливо похилого віку. Смерть ― це кінець буття у матеріальному світі, але для безсмертною духовною сутністю цей процес є лише зміною реальності, так вважає православ'я. На тему, куди відправляється душа людини після смерті, ведеться багато дискусій.

Представники авраамічних релігій розповідають про «рай» і «пекло», в які потрапляють душі навічно, згідно з чиненим ними земних справах. Слов'яни, чиє віросповідання називається православ'ям, тому що вони славлять «Прав», дотримуються переконань про можливість переродження душі. Теорію реінкарнації проповідують і послідовники Будди. Однозначно можна стверджувати лише те, що залишаючи матеріальну оболонку, астральне тіло продовжує «жити», але в іншому вимірі.

Де знаходиться душа померлого до 40 днів

Наші предки вірили, і нині живуть слов'яни донині вважають, що коли душа покидає тіло після смерті, вона знаходиться 40 діб там, де жила в земному втіленні. Померлого притягують місця і люди, з якими він був пов'язаний за життя. Духовна субстанція, що покинула тіло, весь сорокаденний термін «прощається» з родичами і будинком. Коли настає сороковий день, у слов'ян прийнято влаштовувати проводи душі на «той світ».

Третій день після смерті

Багато століть присутня традиція, поховати померлого через три доби після того, як настала смерть фізичного тіла. Існує думка, що тільки після закінчення триденного періоду відбувається відділення душі від тіла, повністю обриваються усі життєві енергії. Після триденного строку духовна складова людини, супроводжувана ангелом, відправляється в інший світ, де буде визначена її доля.

На 9 день

Існує кілька версій того, що робить душа після смерті фізичного тіла на дев'яту добу. На думку релігійних діячів старозавітного культу, духовна субстанція після закінчення терміну після дев'ятиденного успіння проходить митарства. Деякі джерела дотримуються теорії, що на дев'яту добу тіло померлого покидає «плоть» (підсвідомість). Відбувається це дійство після того, як покійного залишили «дух» (надсвідомість) і «душа» (свідомість).

Що відчуває людина після смерті

Обставини відходу з життя, можуть бути абсолютно різними: природна смерть від старості, насильницька загибель або з причини хвороби. Слідом за тим, як душа покидає тіло після смерті, згідно зі свідченнями очевидців, що пережили кому, ефірному двійникові належить пройти певні стадії. Люди, які повернулися з «того світу», часто описують схожі бачення і відчуття.

Після того як людина вмирає, він не одразу потрапляє в загробний світ. Деякі душі, позбувшись своєї фізичної оболонки, спочатку не усвідомлюють, що відбувається. Особливим зором, духовна сутність «бачить» свою обездвиженное тіло і лише тоді розуміє, що життя в матеріальному світі закінчилася. Після емоційного шоку, змирившись зі своєю долею, духовна субстанція починає досліджувати нове простір.

Багато в момент зміни реальності, що зветься смертю, дивуються з того, що вони залишаються в індивідуальній свідомості, до якого звикли за земного життя. Вижили свідки загробного світу стверджують, що життя душі після смерті тіла наповнена блаженством, тому якщо доводиться повертатися у фізичне тіло, робиться це неохоче. Однак не всі відчувають по ту сторону реальності спокій і умиротворення. Деякі, повернувшись з «того світу», розповідають про відчуття стрімкого падіння, після чого вони опинилися в місці, наповненому страхом і стражданнями.

Мир і спокій

Різні очевидці повідомляють з деякими відмінностями, але більше 60% реанімованих, свідчать про зустріч з дивним джерелом, що випромінюють неймовірний світ і цілковите блаженство. Одним ця космічна особистість представляється Творцем, іншим ― Ісусом Христом, третім ― ангелом. Відрізняє це надзвичайно яскраве створення, що складається з чистого світла, те, що в його присутності людська душа відчуває всеосяжну любов і абсолютне розуміння.

Звуки

В момент, коли людина вмирає, він може чути неприємний гул, дзижчання, гучний дзвін, шум, ніби від вітру, тріск і інші звукові прояви. Звуки іноді супроводжуються рухом на величезній швидкості по тунелю, після чого душа потрапляє у інший простір. Дивне звучання не завжди супроводить людині, що знаходиться на смертному одрі, іноді можна чути голоси померлих родичів або незрозумілу «мова» ангелів.

Світ

Знаменитий «світло в кінці тунелю» бачать більшість людей, які повернулися після клінічної смерті. За свідченнями реанімованих пацієнтів величезний потік чистого світіння завжди супроводжується душевним спокоєм. Цей божественний світло сприймається всім єством нової ефірної оболонки душі, інакше кажучи, духовним зором, але після повернення в фізичне тіло, багато виразно представляють і описують побачене неземне сяйво.

Відео

Таємниця смерті. Душа після смерті.

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!