Полірування лобового скла своїми руками

З часом на лобовому склі з'являються невеликі подряпини. Це результат попадання піску під двірники, ударів відлітають від дороги каменів, неправильної очищення льоду. Полірування лобового скла допоможе позбутися від дрібних подряпин на автостекле автомобіля. Можна звернутися до професіоналів або зробити це самостійно. Ідеальна прозорість важлива не тільки для естетичних цілей, це запорука безпеки - пошкодження можуть заважати огляду.

Чи можна відполірувати лобове скло автомобіля

Полірування скла автомобіля від подряпин знімає найтонший шар, тому піддаються їй лише незначні ушкодження. Щоб визначити, чи полірування ефективна у вашому випадку, існує простий тест: знайдіть подряпину і проведіть по ній нігтем. Якщо він не чіпляє її, такий косметичний ремонт допоможе позбутися від дефекту. Якщо ви зіткнулися з глибокими наскрізними подряпинами і сколами скла, їх можна залити фотополімером або замінити всю поверхню цілком. Шліфування, яка істотно истончает поверхню, неприйнятна.

Технологія полірування

Видалення дрібних ушкоджень – це тривалий процес. Щоб робота була зроблена якісно, її виконують поетапно. Технологія полірування скла автотранспорту від подряпин включає в себе наступні пункти:

  1. Очищення поверхні.
  2. Для зручності роботи дефекти відзначають маркером.
  3. Щоб захистити кузов, всю машину накривають плівкою.
  4. З допомогою фетрові полірувального диска наносять спеціальний склад.
  5. Поверхню обробляють шліфувальною машинкою або електродрилем і ще раз миють, щоб оцінити результат.
  6. Кузов вимивають щоб уникнути попадання на нього осколків.

Засіб для полірування стекол автомобіля

У продажу є різні засоби для полірування – вони відрізняються за своїми характеристиками, якістю, ціною. Насамперед, поліролі діляться на три категорії:

  • Захисні склади. Створюють на поверхні автоскло плівку і уберігають його від тріщин і затертостей надалі.
  • Оптичні поліролі. Мають у складі мікрочастинки, які заповнюють подряпини.
  • Абразивні пасти. Знімають зі скла верхній шар.

Полірувальні засоби відрізняються складом – на основі тефлону або на восковій основі:

  • Тефлонові склади дозволяють захистити поверхню від глибоких пошкоджень, тому їх наносять не тільки на місце подряпини, але і на всю поверхню.
  • Поліроль на восковій основі захищає гірше, але коштувати буде дешевше.

Ціна на полірування лобового скла

Скільки коштує полірування лобового скла в автомайстерні? Ціни на цю послугу в Москві коливаються в межах 5000-10000 рублів. Різниця у вартості обумовлена рівнем салону і класом вашого автотранспорту. У Санкт-Петербурзі та регіонах професійна полірування автоскла може обійтися дешевше. Тим не менш, сума все одно істотна, тому спробуйте полірувати автоскло самостійно.

Чим полірувати скло

У цій справі допоможуть спеціальні пасти або народні кошти. Все залежить від вашого бюджету і доступності тих чи інших поліролей. Для максимальної економії нагоді навіть зубна паста, хоча ви можете придбати спеціальні професійні склади. Кожен варіант має свої переваги і недоліки – оцінка характеристик різних складів допоможе вам визначитися з вибором.

Пастою ГОІ

Полірувальна паста ГОІ часто використовується в домашніх умовах. Вона дешевше інших спеціальних коштів, але допомагає досягти цілком якісного результату. Це зерниста паста, розмір зерен може змінюватись:

  • Четвертий розмір зерен – найбільший. Він дозволить видалити вибоїни, помітні подряпини.
  • Якщо ви помітили утворення потертостей, помутнінь, матових ділянок, вам краще вибрати пасту з зернами третього розміру. Вона підходить для відновлення прозорості.
  • Другий розмір підходить для вирівнювання поверхні, усунення зовсім дрібних пошкоджень.

Зубною пастою

Серед народних засобів як поліролі відома зубна паста. Вона буде не менш ефективною, ніж спеціальні засоби, проте обійдеться дешевше. Вибирати потрібно засіб з мінімумом добавок, щоб не пошкодити поверхню. Якщо ж паста має отбеливающими властивостями, це буде великим плюсом і зробить роботу результативною.

Спеціальними засобами

Професійні склади на тефлоновій або восковій основі можна придбати для самостійного використання. Недолік їх в порівнянні з пастою ГОІ і зубною пастою полягає лише в ціні. При цьому воскова паста для полірування скла не дуже перевершує народні варіанти своїми характеристиками. На тефлонове засіб має сенс витратити зайві гроші, якщо ви хочете забезпечити автосклу надійний захист надалі.

Як відполірувати скло на автомобілі своїми руками

Щоб провести полірування поверхні самостійно, підготуйте ряд засобів і інструментів. Перед початком роботи переконайтеся, що наступний інвентар у вас в наявності:

  • вибраний вами поліроль для лобового скла;
  • фетровий коло;
  • полірувальна машинка;
  • маркер;
  • очисна рідину і губка;
  • велика плівка, щоб укрити кузов, і скотч.

Після підготовки приступайте до основної частини роботи. Для цього використовуйте покрокову інструкцію:

  1. Акуратно закрийте кузов автомобіля плівкою.
  2. Ретельно закріпите її скотчем по краях, щоб надійно захистити кузов.
  3. Вимийте автоскло і насухо витріть його.
  4. Відзначте подряпини маркером.
  5. З допомогою повстяного диска розподіліть полірувальне засіб по склу.
  6. Обробіть його машинкою. Тримайте її під кутом 5 градусів, майже перпендикулярно.
  7. Ще раз помийте автоскло. Переконайтеся, видалення подряпин.
  8. Зніміть плівку з кузова. Рекомендується помити всю машину цілком.

Відео

ЯК ПРИБРАТИ ПОДРЯПИНИ на склі. Технологія полірування скла автомобіля.

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!