Як швидко позбутися від глистів в домашніх умовах

Навіщо ми миємо руки перед трапезою? Щоб виключити попадання всередину організму паразитів, таких як глисти. Ту ж мету ми переслідуємо, коли кип'ятимо воду перед питтям і їмо тільки вимиті фрукти. Якщо ж зараження відбулося, потрібно знати способи, як позбутися від глистів в домашніх умовах. Сьогодні це не тільки народні методи – офіційна медицина теж може запропонувати широкий асортимент препаратів від цих паразитів.

Симптоми і ознаки глистів у дорослих і дітей

Такі паразити, як глисти, можуть оселитися в будь-якому місці всередині тіла людини. Це ускладнює їх діагностику в організмі. Виявити глисти допомагають деякі симптоми, що з'являються при зараженні як дитини, так і дорослого:

  1. Запор. Глисти зважаючи своїх розмірів можуть перекривати кишечник, внаслідок чого випорожнення може.
  2. Пронос. Глисти здатні виробляти такі речовини, які призводять до виділення організмом водянистих частинок їжі, що викликає діарею.
  3. Здуття живота. Якщо час тривалості цього симптому вийшло за рамки 2 тижнів, то це може вказувати на зараження організму глистами.
  4. Больовий синдром в м'язової тканини і суглобах. Глисти перебираються в м'язи, що і викликає біль.
  5. Алергічні реакції. Шкідливі речовини глистів провокують синтез в організмі еозинофілів – клітин, воспаляющих тканини і призводять до алергії.
  6. Погіршення стану шкіри. Вірогідними ознаками глистів можуть бути раптово з'явилися прищі, вугри, тріщини на ступнях, папіломи, зморшки. Погіршується і стан волосся з нігтями.
  7. Анемія. Розвивається через нестачу крові, яку висмоктують глисти в певній частині тіла разом з поживними речовинами.
  8. Набір або втрата ваги. Перший фактор є реакцією організму на появу глистів, а другий розвивається внаслідок поглинання паразитами всіх корисних мікроелементів в організмі.
  9. Неспокійний сон. Відсутність причин переривання сну щоночі в один час, приблизно з 3 до 4 години, є ознакою глистів. Печінка в ці години починає активну боротьбу проти вироблених паразитами речовин.
  10. Починає свербіти задній прохід по причині виходу з організму через нього глистів.
  11. Під час сну чути скрегіт зубів.
  12. Втома. Недолік поживних речовин, що поглинаються глистами, веде до депресії і апатії.
  13. Кашель і температура. Глисти можуть вражати дихальну систему, тому людині важче дихати, ускладненнями стану стає астма.

Як вивести глистів з організму в домашніх умовах

Офіційні і народні глистогінні засоби для людини спрямовані не просто на те, щоб прогнати паразитів, а додатково провести очищення крові та уражених глистами систем. Як же позбутися від глистів в домашніх умовах? Лікування від паразитів у однієї людини вимагає профілактичних заходів у всіх проживаючих із ним, у тому числі тварин. Додатково потрібно правильно обробити особисті речі, такі як постільна білизна, іграшки, підстилки вихованців, побутові предмети.

Спеціальна дієта

Упор харчування при лікуванні глистів робиться на розвантаження і без того ослабленій печінки. Очищення організму від паразитів вимагає включення в раціон наступних продуктів:

  • кокосового масла;
  • горіхів;
  • касторової олії, бажано натщесерце;
  • сезонних фруктів та овочів.

Дієта заснована не тільки на багаторазовому харчування невеликими порціями, але і на виключення нездорової їжі:

  • жирного і смаженого;
  • молочних продуктів;
  • рафінованого цукру;
  • виробів на основі пшеничного або білого борошна.

Лікарські препарати

Медикаментозні препарати від глистів класифікуються за характером дії на вузькі та широкі. Перші використовуються для лікування тільки певного виду паразитів, а другі здатні впоратися з будь-якими глистами. Ось список назв ефективних ліків:

  1. «Пірантел». Суспензія або таблетки від глистів для людини. Застосовуються, коли необхідно вилікувати энетеробиоз, аскаридоз, анкілостомідоз. Можливе застосування препарату від глистів у період вагітності, але необхідно схвалення лікування лікарем. Суспензія дозволена для дітей від півроку. Дозування для них – 125 мг. Для дитини від 2 до 6 років – 250 мг, від 6 до 12 – 500 мг. необхідно Приймати після сніданку, при аскаридозі – одноразово, для інших видів глистів – за погодженням з лікарем. Ціна таблеток – від 18 р., суспензії – від 50 р.
  2. «Вермокс». Препарат від глистів у вигляді таблеток. Основним компонентом є мебендазол. Ефективний засіб від ентеробіозу та трихоцефальозу. При першій хвороби доза препарату для дорослих та дітей від 10 років – 1 таблетка одноразово. Для дитини від 2 до 20 років по 0,25-0,5 таблетки. Щоб уникнути самозаражения, курс лікування повторюється через 14 днів. Друге захворювання вимагає прийому препарату протягом 3 днів по 200-400 мг, а потім до 10 днів – по 400-500 мг (4-5 пігулок). Ціна від 90 р.
  3. «Ворміл». Ліки від глистів, що випускається в 3 формах: таблетки, свічки або порошок. З допомогою цього препарату часто виробляють лікування гостриків у дітей. Крім того, він допомагає від бичачого, карликового, свинячого ціп'яка, лямблій або аскарид, діючи на дорослих глистів і їх личинки. Щоб вилікувати ентеробіоз, аскаридоз або трихенеллез, доза дитині від 2 років і дорослому складається з 1 таблетки. Прийом протягом 3-5 днів, хоча зазначається, що для дітей краще використовувати по 10 мл суспензії або одну свічку. Препарат протипоказаний від глистів при очікуванні дитини і лактації. Ціна суспензії від 100 р., таблеток – від 50 р., свічок – від 150 р.

Лікарські трави

Щоб вивести паразитів з організму в домашніх умовах, використовуються властивості лікувальних трав'яних зборів, на основі яких готують настої або відвари. Спробуйте наступні народні засоби від глистів:

  1. Відвар полину гіркого. Є одним з рецептів гомеопатії, коли препарат при малій дозі лікує, а при великій викликає протилежний ефект. Міститься в траві ефірно масло володіє протимікробною дією, що дозволяє боротися з глистами. Візьміть рівні частини таких трав, як золототисячник звичайний та гірка полин. Прокип'ятіть півгодини залиту склянкою води 1 ст. л. збору. Пийте з ранку й до того, як лягти спати, по склянці відвару. Продовжуйте процедури не менше тижня.
  2. Суміш гвоздики, пижма і полину. Змішайте всі трави в рівних пропорціях, з'їдайте по 1 ч. л. натщесерце. Рекомендується запивати великою кількістю рідини. Курс лікування – місяць.
  3. Настоянка оману. Візьміть по 2 ст. л. корінця оману, квіток пижма і сухих чорничних ягід. На 1 ст. л. збору припадає склянку води. Прокип'ятіть таку суміш близько півгодини. Приймайте по 5 ст. л. близько тижня, запивайте водою.
  4. Настоянка чистотілу. Ця трава ефективна проти жирних з організму глистів – лямблій, т. е. черв'яків, що вражають печінку. Підготуйте 1 ст. л. попередньо подрібненого листя і коріння чистотілу – суміш залийте 1 ст. окропу. Після охолодження процідити. Приймайте від глистів двічі на добу до вживання їжі курсом до 3 днів.

Рецепти народних засобів

Коли фармацевтика не могла запропонувати пацієнтам ліки від гельмінтів, допомагали тільки народні методи з використанням продуктів, які володіють ефективність при боротьбі з паразитами. Ось кілька способів, як людині позбутися від глистів в домашніх умовах:

  1. Горіхи. Візьміть кілька молодих, ще зелених волоських горішків, подрібніть їх разом з шкіркою. Закип'ятіть воду, трохи підсолюємо її. Залийте рідиною горіхи. Після 3 годин настоювання випийте склянку цілий засоби від глистів.
  2. Цибулевий настій. Допомагає труїти в організмі дитини або дорослого таких глистів, як аскариди або гострики. Залийте горілкою або розведеним спиртом півбанки дрібно нарізаного лука. Настоюйте близько 19 днів. Прийом ведіть по 1 ст. л. процідженої настоянки двічі в день до того, як поїсти. Для дитини засіб від глистів приготуйте з окропом, а не горілкою.
  3. Квашена капуста. Вона справляється з такою проблемою, як знижений рівень кислотності шлунка, що не дає кишковим бактеріям боротися з глистами повноцінно. Овоч допомагає корисної флори труїти паразитів, при цьому вистачить всього 4-5 ч. л. квашеної капусти або її соку.
  4. Часник. Користується самими позитивними відгуками і є смертельною середовищем для глистів, усуваючи їх природним шляхом. Просто вживайте кілька головок або випивайте залитий водою подрібнений часник. Робіть це на ніч, щоб запах не турбував протягом дня або проведіть клізму для чищення від глистів.
  5. Кора осики. Горілкою в кількості 0,5 л залийте 50 г кори. Помістивши в найтемніше місце, настоюйте з періодично струшуючи. Пийте проціджену і розведену водою настойку від глистів до 4 разів щодня до їжі. Час терапії – 3 тижні.
  6. Насіння гарбуза. У них є піперазин – речовина, паралізує глистів, завдяки чому організм виводить паразитів у дитини або дорослого природним шляхом. Змішайте невелику чашку гарбузового насіння з 2 ст. л. меду і 1 ч. л. олії льону. Приймайте через 3 години після їжі.

Крім того, лікування від паразитів часто проводиться таким рослиною, як імбир. Його застосовують у маринованому вигляді як приправу або соус до страв. Вживати від паразитів можна і цілі шматочки імбиру. Можна використовувати свіжий продукт проти глистів в організмі або приготувати настоянку:

  1. Візьміть 0,5 кг свіжого кореня імбиру, 0,5 л горілки.
  2. Натертий на тертці корінець залийте горілкою.
  3. Знайдіть місце потепліше, щоб там настоювати суміш. Не забувайте збовтувати.
  4. Близько 2 тижнів ведіть прийом по 1 ч. л. настоянки від глистів за 30 хвилин до їжі.

Профілактика гельмінтозу

Профілактичні заходи від глистів полягають в дотриманні гігієни та періодичному прийомі ліків, таких як «Ворміл», «Пірантел», «Немозол» або «Піперазин». Режимна профілактика паразитів полягає в наступному:

  1. Кожен раз приходячи з вулиці, сходивши в туалет або перед вживанням їжі, проводьте процедури гігієни рук з використанням мила.
  2. Протирайте робочий стіл дезінфікуючими розчинами.
  3. Не вживайте непрокипяченную воду.
  4. Обдавайте окропом кріп, петрушку і будь-яку зелень. Те ж саме проробляйте з фруктами або овочами.
  5. Піддавайте м'ясо і рибу тепловій обробці.

Відео: як позбутися паразитів в організмі людини

Глисти здатні знайти будь-яку лазівку, щоб проникнути у ваш організм. Помилково думати, що все раз відмовившись від гігієни рук, ви не ризикуєте підхопити цих паразитів – трапиться таке може в будь-який час, тому і потрібна профілактика гельмінтів. Якщо ж зараження вже сталося, то як вивести глистів? Подивіться корисне відео, щоб знати антигельмінтні методи і засоби швидкого усунення паразитів з організму.

Як позбутися від глистів - Все буде добре - Випуск 192 - 30.05.2013 - Все буде добре

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!