Чистка організму сорбентами

Сучасна людина піддається дії негативних факторів навколишнього середовища, які негативно позначаються на його здоров'ї. Все, що оточує нас – вода, їжа, екологія – таїть у собі загрози і містить шкідливі, отруйні речовини (токсини). Люди самі себе труять, вживаючи алкоголь, тютюн, неправильну їжу з масою консервантів і замінників смаку. Очистити організм і допомогти йому можуть сорбенти для очищення кишечника. Давайте докладніше розглянемо, що таке сорбент, які є види, як правильно їх вживати.

Види сорбентів для очищення організму

Сорбенти – речовини, що поглинають і виводять назовні хвороботворні шлаки і токсини. Цей клас речовин широко використовується в хімічному виробництві, для очищення води, при знезараженні зливних стоків, в газовій промисловості та медицині. Система очищення організму за допомогою сорбентів допоможе вам бути здоровим. За механізмом роботи (впливу) сорбенти поділяються на:

  • адсорбенти (поглинають інші речовини всім своїм обсягом як губка);
  • абсорбенти (притягують токсини поверхнею);
  • хімічні поглиначі (для сорбції вступають з речовинами в хімічну реакцію);
  • іоніти (пов'язують речовини з допомогою іонообмінних процесів).

В окрему групу виділяють ентеросорбенти – лікарські засоби (препарати) для очищення ШКТ і кишечника. Вони зв'язують і виводять з організму різноманітні отруйні речовини, патогенну мікрофлору, токсини, а також продукти розпаду (при використанні недоброякісної їжі, алкоголю). При застосуванні препаратів, ентеросорбентів можлива очищення кишечника в домашніх умовах без клізми. Вивчіть у таблиці нижче особливості впливу ентеросорбентів в залежності від основного речовини.

Основна речовина сорбенту

Особливості впливу, ефекти

Приклади засобів

Активоване вугілля

Вбирає в себе токсини, шлаки, гази, інші отруйні організм речовини, включаючи токсини.

«Активоване вугілля», «Карболонг», «Карбосорб», «Сорбекс».

Полівінілпіролідон

Водорозчинний полімер. Ефективно зв'язує, деактивує токсини і отруйні речовини.

«Энтеросорб», «Ентеродез».

Кремній

Препарати, засновані на цьому природному мінералі, навіть у мікродозах показують відмінні сорбційні властивості. Кремній сприяє виведенню токсинів, алергенів.

«Полісорб», «Ентеросгель», «Атоксіл».

Магній та алюміній

Зменшують вміст соляної кислоти в шлунковому соку, виявляє місцевоанестезуючу, послаблюючу, жовчогінну дію.

«Фосфалюгель», «Гастал», «Альмагель».

Сукральфат

Препарати з них надають адсорбуючу, обволікаючу, противиразкову, антацидний, гастропротективное впливу.

«Сукрат-гель», «Вентер».

Глиняний порошок

Надає адсорбуючу дію, має селективними сорбційними властивостями.

«Смекта», «Біла глина».

Целюлоза

Зв'язує токсини, надаючи детоксикацію, сприяє схудненню, зниження рівня цукру і холестерину, підвищує загальну працездатність.

«Мікрокристалічна целюлоза», «Подвійна целюлоза».

Лігнін

Протидіарейні, энтеросорбирующие, антиоксидантні, гіполіпідемічні, дезінтоксикаційні властивості сприяють очищенню.

«Поліфепан», «Лигносорб».

Хітин

Препарати на його основі призначені для детоксикації, знижують рівень холестерину, нормалізують роботу шлунково-кишкового тракту, підвищують імунітет, служать профілактикою цукрового діабету і подагри.

Бади «Хітин», «Хітозан».

Пектиновый сорбент

Пектинова маса в цьому сорбенті здатна перетворюватися в желе, яке ефективно вбирає в себе мікроби, дрібні частинки неперетравленої їжі з просвіту кишечника.

Природні сорбенти «Зостерін Ультра», «Пектовит».

Альгиноваяя кислота, яку отримують з водоростей

Речовина зв'язує і виводить з організму важкі метали, радіоактивні ізотопи.

«Альгисорб».

Іонообмінні смоли

Іоніти зв'язують жовчні кислоти в кишечнику, потім виводять їх з фекаліями. Вплив швидке, глибоке очищення.

«Холестирамін», «Колестирамін».

Цеоліт

Допомагає виводити токсини, шлаки, нормалізує мінеральний обмін, прискорює загоєння ран, підвищує імунітет.

«Літовіт-М», «Бактистатин».

Препарати для чищення кишечника

Якщо ви відчуваєте здуття живота, нудоту, став більш блідим колір шкіри і вас тягне до шкідливих продуктів, ви можете почистити кишечник за допомогою сорбентів. Зашлакованний орган працює набагато гірше, можливі часті головні болі, відчуття важкості в животі, може з'явитися білий наліт на язиці, висип на шкірі, поганий запах з рота, пітливість. Для позбавлення від цих неприємних симптомів вам будуть потрібні абсорбуючі кошти – ентеросорбенти. Ці препарати для очищення організму обов'язково повинні бути присутніми будинку, їх вплив потрібно періодично кожному.

У таблетках

Застосування сорбентів для очищення кишечника у вигляді таблеток дуже популярний і затребуваний. Таблетки, потрапляючи в шлунок, спочатку набухають, а потім розчиняються, при цьому поступово вивільняється активний діючий компонент (діюча речовина). Таблетка сорбенту вбирає всі шкідливі алергени, бактерії, мікроорганізми, важкі метали, токсини та інші речовини.

  • «Активоване вугілля». Є самим простим, доступним препаратом-сорбентом, тому почистити кишечник активованим вугіллям стане відмінною ідеєю. Крім шлаків і токсинів, він допоможе очистити організм від алкоголю. Випускається у вигляді таблеток, рідше порошком. При отруєннях, для чищення організму застосовується 1 таблетка (0.25 г) на 10 кг тіла. Т. к. це вугільний сорбент, його необхідно приймати за 1-2 год до прийому їжі або інших лікарських препаратів, інакше він виведе з них всі корисні властивості. З побічних ефектів можна виділити запор, випорожнення чорного кольору, порушення травлення.
  • «Поліфепан». Препарат випускається у вигляді порошку або таблеток, основною діючою речовиною сорбенту є лігнін. Він володіє хорошими адсорбуючі властивості, чудово очистить кишечник. «Поліфепан» не чинить токсичного впливу на організм, може застосовуватися вагітними. Приймати препарат-сорбент необхідно з розрахунку 0.5-1 г речовини на 1 кг маси тіла. Вживати для поліпшення роботи кишечника необхідно три рази на добу.
  • «Білий вугілля». Основною діючою речовиною є зовсім не вугілля, а діоксид кремнію, який є набагато більш ефективним класичного активованого вугілля, крім цього використовуються набагато менші дози. Його необхідно вживати дорослим 3-4 т. 3-4 р. на день. Побічні ефекти препарату практично відсутні, однак, при тривалому застосуванні вживайте вітаміни і мінерали, т. к. вони виводяться сорбентами з організму.

В капсулах

Така форма випуску має деяку перевагу перед таблетками, їх впливом. Капсули сорбенту виготовляються з речовин, які легко розчиняються у шлунку, тому діюча речовина швидше вивільняється і починає роботу. Капсули-сорбенти розчиняються швидко, ви отримаєте швидкий ефект при проблемах з кишечником. Таблетка діє трохи повільніше, але можете не загострювати увагу на форму випуску препарату, якщо швидкість дії препарату не має вирішального значення.

  • «Сорболонг». Капсули сорбенту застосовуються при харчових, алкогольних, наркотичних отруєннях, при діареї та ін. Інструкція застосування препарату –по 1-2 капсули в залежності від тяжкості інтоксикації. До складу входить потужний сорбент " ентеросгель та пребіотик інулін. Серед побічних ефектів іноді трапляється нудота і метеоризм, вплив і очищення швидкі.
  • «Сорбекс». Препарат є гранульованим активованим вугіллям, тому тут подібні побічні ефекти. Приймається сорбент по 2-4 капсули 3 р. в день в залежності від тяжкості інтоксикації. Якщо вам не приємно ковтати таблетки з активованим вугіллям, то капсули прийдуть вам на допомогу.

Сорбенти для дітей

Дитячий організм більш чутливий до лікарських препаратів, тому ви повинні дотримуватися обережності у виборі сорбентів. Якщо існує мінімальна загроза життю або при сильній діареї відбувається сильне зневоднення дитячого організму, терміново викликайте швидку. Найкращим виходом буде призначення сорбентів фахівцем, оскільки самолікування дитини може закінчитися трагічно.

  • «Смекта» є дуже популярним дитячим препаратом-сорбентом, який застосовується при отстрой, і хронічної інфекційної діареї, для лікування печії, здуття живота. Гарною якістю препарату є те, що він не абсорбується в організмі, а виводиться в незмінному стані. Застосовувати можна до року по пакетику, 1-2 року по 2 пакетики і старше 2 років – 3 пакетика.
  • «Сорбовит-До» може застосовуватися безпечно для дітей будь-якого віку та дорослими для комплексного профілактичного методу лікування захворювань організму і очищення. Таблетки препарату мають чорний колір, оскільки розроблені на підставі активованого вугільно-волокнистого матеріалу. Крім самоочищення організму від шлаків, сорбент допоможе позбутися від захворювань нирок, алергії, почистити печінку і навіть поправити здоров'я після опромінення хіміотерапією при онкологічних захворюваннях. Дозування препарату різняться в залежності від цілей використання та тяжкості захворювання.

Сорбованих пробіотики

  • «Лактофільтрум» об'єднує в собі пробіотик лактулозу і природний сорбент лігнін, тому ця комбінація робить подвійне позитивний вплив на організм. Препарат застосовується дорослими по 2-3 т. 3 рази в день.
  • Біологічно активна добавка «Бактистатин» має в складі природний сорбент цеоліт та пребіотик для нормалізації функції кишечника. Препарат рекомендується вживати місяць по 2 капсули 2 рази на день. Сорбент позбавить організм від шкідливого впливу токсинів, а пребіотик не всмоктуючись в тонкій кишці, простимулює зростання мікрофлори товстого кишечника.

Дізнайтеся, якими ще способами можна очистити організм від шлаків і токсинів в домашніх умовах.

Відео: як очистити кишечник в домашніх умовах

Як очистити кишечник і зберегти його здоровим

Ознайомтеся з іншими способами,як очистити кишечник.

Відгуки

Катя, 25 роківщось з'їла, почалася страшна діарея. Хвороба супроводжувалася температурою, слабкістю. Спочатку боролася народними засобами, але це не допомагало, тоді полізла в аптечку, де обрала перевірений часом активоване вугілля. Після вживання 6 таблеток сорбенту температура спала, а стілець став поліпшуватися. Я повірила користь сорбентів для очищення кишечника.
Руслан, 29 років, захворіла дружина, була дуже слабка, шлункові болі і страшна діарея. Думали викликати швидку, однак сусідка підказала чудовий порошок «Полісорб», який виправив ситуацію. Прийняла вона його вдень, а до вечора стан стало поліпшуватися, з'явився апетит, стілець став більш рідкісним. Лікаря не викликали, але пропили повний курс сорбенту для очищення.
Анжеліка, 27 років, захворіла улюблена донечка, піднялася температура. Аня кричить, болить животик, відмовляється їсти. Благо, була знайома медсестра, яка порадила сорбент Смекту, яку можна застосовувати з малого віку. Результат не змусив себе довго чекати – бурчання шлунка припинилися, дитина заспокоївся і спокійно заснув. Дуже рекомендую цей препарат.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!