ISO - ніж відкрити. Яка програма допоможе відкрити гри або образ диска в форматі ISO

У більшості випадків питання, як відкрити ISO-файл, виникає у початківців користувачів. При першій зустрічі з цим форматом Віндовс не завжди може підібрати оптимальну утиліту для відкриття вмісту або запуску. Даний варіант стиснення поширений, тому слід знати, чим відкрити образ диска. Для цього є кілька безкоштовних утиліт.

Як відкрити файл ISO

Такий формат стиснення, як правило, використовується для передачі даних з DVD або CD диску через інтернет або знімні носії. В архіві містяться всі дані, які потім можна розпакувати на іншому комп'ютері. Використовують формат часто, тому потрібно знати, який програмою відкрити ISO. Ваша операційна система може не відразу підібрати підходяще додаток для цих цілей, можливо, його доведеться завантажити.

Часто цей формат використовується для архівації ігор, ОС, щоб можна було виконати запуск в майбутньому з віртуального приводу без наявності фізичного диска. У цьому випадку потрібно не розпаковувати архів, а просто його запустити. Якщо ж мова йде про витягу вмісту з подальшим його використанням, знадобиться спеціальна програма. Існує кілька відомий, зручних і доступних утиліт, які допоможуть виконати всі вищеописані дії. ISO - чим відкрити:

  • Alcohol;
  • Deamon Tools;
  • Ultra ISO;
  • Nero;
  • 7-zip;

Як відкрити файл ISO на Windows 7

Дана версія віндовс вважається найбільш поширеною і популярною, тому нижче буде перелік варіантів, ніж відкрити ISO в windows 7. Стандартний набір додатків системи не має спеціальної утиліти для запису або відкриття цього розширення, тому доведеться завантажити з інтернету. Якщо мова йде про архів з грою, то слід знайти Daemon Tools Lite. Ця версія безкоштовна і володіє необхідним функціоналом. Спосіб використання наступний:

  1. Встановіть утиліту. Всі значки файлів ISO змінюватися, але так і повинно бути.
  2. Під час інсталяції в провіднику з'явиться ще один розділ, який буде виконувати роль віртуального приводу.
  3. Двічі клікніть по образу, і він автоматично буде запущено, як звичайний диск.
  4. Якщо цього не відбувається автоматично, то зайдіть в програму, натисніть правою кнопкою на привід і виберіть пункт «змонтувати образ».
  5. З'явиться провідник, через який слід вказати місце розташування файлу.
  6. Далі через мій комп'ютер-просто зайдіть на віртуальний cd-rom і запустити інсталятор.

ISO - образ не обов'язково містить гру, це може бути операційна система, яку треба витягти. Для цього чудово підходить програма Ультра ІСО. Це багатофункціональний інструмент, який працює з даним розширенням, запускає, розпаковує або записує на інші носії (флешки, диски). Інструкція по використанню даної утиліти:

  1. Скачайте інсталятор, встановіть і після запуску виберіть пункт «Пробний період. Функціонал буде повністю доступний.
  2. Натисніть на кнопці «Файл» і виберіть пункт «Відкрити». Через провідник знайдіть папку з образом диска і виберіть його.
  3. У вікні програми з'явиться вміст, які ви можете отримати, записати на носій або запустити пряма з Ультра ІСО.
  4. Ви також можете відразу ж знайти місце зберігання архіву, клацнути по ньому правою кнопкою миші і вибрати пункт «Відкрити за допомогою...». У вікні вкажіть програму Ультра ІСО. Надалі всі такі файли будуть запускатися цим додатком.

Ще одним простим способом, як відкрити образ диска, буде використання популярного архіватора 7Zip. Ця утиліта працює з великою кількістю форматів. Запустити ISO документ вона теж здатна, для цього потрібно зробити наступне:

  1. Завантажити і встановити додаток. Під час інсталяції вибирайте всі типи розширень.
  2. Знайдіть папку ISO, клікніть правою кнопкою миші по ньому і виберіть пункт «Відкрити за допомогою».
  3. Клацніть у списку по архіватору, і через нього буде запущений ІСО.
  4. Далі перед вами з'явиться список файлів, які можна розпакувати або відобразити для читання прямо з 7zip.

Існує ще один варіант, як відкрити ISO-образ – програма Nero. Раніше це було дуже популярний додаток для запису CD і DVD, але з появою флеш-накопичувачів стала менш популярною. Однак вона здатна працювати з ISO, виконує відкриття або запис на дисковий носій. Вам знадобиться остання версія утиліти з усіма доповненнями. Далі запуск відбувається так:

  1. Встановіть, запустіть додаток.
  2. Клікніть по пункт верхнього меню «ImageDrive». Підтвердіть дію для створення віртуального приводу.
  3. Клікніть по пункту «Перший привід» і виберіть через кнопку огляду файл образу диска.
  4. Диск буде змонтовано, і ви можете запустити виконуючий файл або провести запис вмісту на CD.

Як відкрити файл ISO на Windows 10

Це найсвіжіша та нова версія Віндовс, яка увібрала в себе всі найкращі напрацювання попередніх операційних систем. Вона має цікавий дизайн, як в Windows 8 і зручний функціонал, як в 7-ці. Система має безліч вбудованих програм, які допомагають виконувати більшість необхідних дій в системі. Проте розробники не включили варіант, ніж відкрити ISO windows 10, тому знадобиться завантажити додаткове ПЗ. Вибирати слід з того ж списку, що і для 7-ї версії Віндовс. Оптимальні програми в порядку зручності використання:

  1. 7Zip – архіватор, що допоможе запустити образ і витягти з нього все файли.
  2. UltraIso – утиліта може не тільки запустити ІСО, але і записати його на будь-який носій.
  3. Deamon Tools – популярний емулятор приводу для монтування ISO.
  4. Alcohol – менш популярна утиліта, але теж підходить.

Як відкрити файл ISO на Windows 8

Дана операційна система часто використовується в якості встановленої робочої оболонки на багатьох сучасних ноутбуках. Користувачам, які придбали нещодавно ПК, слід знати, з допомогою якої програми відкрити файл ISO. На відміну від інших версій Віндовс в цій є вбудований інструмент, тому можна нічого додатково не встановлювати. Прочитати ISO можна наступним чином:

  1. Знайдіть папку з файлом.
  2. Кликніть правою кнопкою по ньому.
  3. У контекстному меню виберіть пункт «Підключити».
  4. У вас з'явиться новий віртуальний привід, куди і буде змонтований документ.
  5. Після цього ви можете працювати з вмістом.

У власників 8-ї версії можуть виникати проблеми, якщо образ розташований на носії з відмінним від NTFS формат або на мережних дисках. В цьому випадку слід скористатися описаними вище програмами:

  • WinRar/7zip;
  • Alcohol;
  • Deamon Tools;
  • UltraISO;
  • Nero.

Відео: якою програмою відкрити файл ISO

Як відкрити файл iso

Відгуки

Андрій, 17 роківЯ часто користуюся торрент-трекерами, скачую різні файли з даним форматом (ІСО) зіткнувся вперше там. Це зручний спосіб стиснення інформації, тому люди часто викладають гри в такому вигляді. Для мене найбільш зручним варіантом став UltraISO. Дуже потужний і зрозумілий інструмент, швидко з ним розібрався і запустив інсталятор.
Віктор, 30 роківЗавжди купував диски, але останнім часом гри займають все більше простору, тому став скачувати з інтернету. Часто для зменшення обсягу їх стискають в ІСО, які мені не чим було запускати. Сподобалася утиліта Deamon Tools, встановилася дуже просто, диск потрапляє у віртуальний привід і відразу ж працює.
Ірина, 28 роківРідко стикаюся з проблемами з ПК, але нещодавно знадобилося перевстановити операційну систему. Знайшла стиснутий в ISO образ, які не чим було записати на диск. Допомогла програма Nero. Автоматично визначився формат, підготувала DVD і записала всі дані без будь-яких складнощів. Ще непоганий варіант UltraISO, але утиліта трохи складна.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!