Як очистити силіконовий чохол при складних забрудненнях

Часи важких телефонів позаду. Сучасних гаджетів нарівні з функціональністю притаманні легкість, елегантність і крихкість. Прозорий силіконовий чохол є відмінним способом захистити ваш телефон. Цей корисний аксесуар в ході експлуатації може втратити пристойний вигляд. Необхідно знати методи безпечної очищення.

Очищення мильним розчином

Для очищення не потрібно ніяких спеціальних хімічних засобів та технічних пристроїв. З нею непогано справляється звичайний мильний розчин. Дотримуйтесь покрокової інструкції:

  1. наповнити невелику ємність теплової водою;
  2. додати трохи рідкого мила, шампуню або розчину для миття посуду;
  3. перешкодити до появи піни;
  4. промокнути губку в мильному розчині;
  5. акуратно очистити поверхню;
  6. видалити залишилася вологу ватним диском, щоб уникнути розлучень при висиханні.

При складних забрудненнях

Видалити фарбу або інші речовини важко виводяться мильним розчином навряд чи вийде. Можна спробувати усунути забруднення з допомогою соди. Вам знадобиться:

  1. наповнити ємність 100 мл води;
  2. висипати у воду столову ложку соди;
  3. перемішати отриманий розчин;
  4. за допомогою ватного губки нанести розчин;
  5. залишити на пару годин;
  6. змити;
  7. видалити залишилася вологу.

Якщо і це не допомогло, спробуйте відтерти забруднення спиртовмісної рідиною, наприклад, рідиною для зняття лаку. Використовуючи цей метод потрібно пам'ятати, що будь-яка спиртовмісна рідина пожежонебезпечна, тому необхідно вжити заходів протипожежної безпеки. Дотримуючи всі необхідні заходи, усунути забруднення спиртом можна наступним шляхом:

  1. акуратно просочити дрантя або ватяний диск використовуваним речовиною;
  2. протерти, особливо приділяючи увагу тим ділянкам;
  3. дати рідини випаруватися;
  4. промити водою;
  5. просушити.

При потемнении

У разі, коли в ході експлуатації потемнів силіконовий чохол, привести його в первісний вигляд можна за допомогою бензину чи лимонного соку. Слід пам'ятати, що цей метод хороший для прозорих чохлів, виконаних з щільного силікону, тоді як пофарбований може потьмяніти, виготовлений з тонкого шару силікону може прийти в непридатність, покритися тріщинами. Використовуючи бензин потрібно бути гранично акуратним і обережним, а прийняти необхідні заходи по захисту рук. Керуватися треба наступною інструкцією:

  1. одягніть гумові рукавички;
  2. змочіть ганчірку або ватяний диск бензином;
  3. протріть;
  4. промийте проточною водою;
  5. видаліть залишки вологи;

Для очищення можна застосовувати натуральний лимонний сік або розведену водою лимонну кислоту. Забруднення швидко йде, якщо потерти його змоченим в соку спонжем. Потім необхідно обполоснути силікон водою і просушити.

При появі жовтизни

Якщо пожовтів силіконовий чохол, позбутися від жовтизни можна використовуючи просту зубну пасту. Нанесіть її на поверхню і рівномірно розподіліть, акуратно втираючи в силікон. Для цього можна використовувати ганчір'я або м'яку щітку. Залиште пасту ненадовго, змийте її водою. Нашатирний спирт або відбілювач можуть допомогти. Відбілювач не повинен містити хлор, який може остаточно зіпсувати аксесуар. Щоб позбутися від жовтизни, зробіть наступне:

  1. промокніть губку відбілювачем або нашатирним спиртом;
  2. рівномірно протріть;
  3. промийте водою;
  4. видаліть вологу.

Заборонені методи очищення

Привести в порядок чохол можна різними способами, так само як і остаточно його занапастити. На жаль, є заборонені методи очищення. Для усунення забруднень не варто вибирати матеріали, які можуть пошкодити силіконової поверхні. Шорсткі, абразивні поверхні (наждачний папір тощо) не допоможуть, а тільки нашкодять силікону. Для очищення декоративних елементів і отворів краще не застосовувати голки, гострі предмети, які можуть завдати подряпини, т. до. у них буде постійно набиватися пил і бруд.

Відео

Як очистити ваш Smart Cover/Case від бруду менше ніж за 10 хвилин?

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!