Флешка для Айфона: як підключити накопичувач

Незважаючи на те, що більшість сучасних смартфонів мають чималий об'єм пам'яті, користувачеві завжди потрібно більше, і тоді використовувати флешку для Айфона в якості зовнішнього накопичувача стає відмінною ідеєю. Багатьом знайома ситуація, коли пристрою Apple просто бракує вільного місця для запису чого-небудь або нормального функціонування додатків. Оскільки використання девайса не передбачає доповнення вбудованими картами пам'яті, зовнішній носій може допомогти вирішити проблему.

Що таке флешка для iPhone

Незалежно від модифікації телефону і версії iOS пам'ять гаджета може бути захаращена файлами або додатками, видалити які не надається можливим. Уявіть ситуацію, що вас і вашої дитини чекає тривалий переліт, а зайняти його в літаку здатні тільки мультфільми, для яких просто немає місця і взяти його нізвідки. Додаткова вбудована флеш-карта для iPhone на відміну від смартфонів на базі Android не передбачена.

Вашим порятунком стане пристрій, зовні нагадує звичайну флешку для комп'ютера. Частково функціонал карти пам'яті для Айфона схожий з нею. Як правило, девайс має роз'єм USB, який підключається до комп'ютера для завантаження потрібної інформації. Багато моделі девайса потребують перехідник для Айфона. Інші ж флешки можуть бути двосторонніми і відразу оснащені роз'ємом Lightning.

Бездротова

Технічний прогрес не планує зупинятися, тому у продажу з'являються все нові пристосування для Айфона. Бездротова флешка для iPhone – один з девайсів, що полегшують життя користувачів, що дозволяє зберігати і передавати на пристрій будь-які файли. Зручний він тим, що не вимагає покупки додаткових перехідників і не потребує фізичному підключенні до Айфону.

Така флеш-карта для Айфона виглядає, як аналогічне комп'ютерний пристрій: використовуючи звичайний USB-роз'єм, можна записати на неї файли. Щоб передати інформацію з неї на телефон, необхідно виконати пошук доступних Wi-Fi-мереж. Для більшості моделей iPhone виробники флешок використовують зручні програми для перегляду файлів, які завантажуються в App Store. Одним з найпопулярніших є Connect Drive.

Міні-флешка

Коли доводиться носити додаткові пристосування для Айфона з собою постійно, то їх розмір має значення. Міні-флешка для iPhone має багато спільного з картами пам'яті для Android-пристроїв, тільки вона підключається за допомогою перехідника з роз'ємом Lightning. Крім того, під цим найменуванням може матися на увазі карта пам'яті з укороченим корпусом або без нього зовсім. Обидва варіанти односторонні і мають тільки USB-роз'єми, що дає зрозуміти – придбання перехідника обов'язково.

Як підключити до Айфону

Купуючи пристрій зовнішньої пам'яті для iPhone, можна не боятися, що вона не підійде, адже входи у всіх сучасних моделей однакові. Підключення флешок різних фірм теж не має кардинальних відмінностей:

  1. Приєднайте модуль пам'яті до комп'ютера і запишіть необхідну інформацію.
  2. Якщо флеш-карта оснащена роз'ємом Lightning, то просто приєднайте її до потрібного входу Айфона. Для односторонніх моделей знадобиться перехідник, але далі процедура залишається незмінною. Якщо ж ви володар бездротовий флешки, увімкніть Wi-Fi і знайдіть мережа з її назвою.
  3. Для роботи з картою пам'яті буде потрібно окремий додаток. Деякі виробники роблять його скачування доступним при підключенні, в інших же випадках потрібно зазирнути в App Store.

Карта пам'яті

Однією з причин відмови Apple від вбудованих міні-флешок є їх якість. Розробники порахували, що для потужного пристрою, яке планувалося випустити на широкий ринок, низькопробні карти пам'яті можуть послужити погану службу. Було вирішено збільшити власну пам'ять і надати користувачам Айфонів можливість розширювати її за рахунок зовнішніх носіїв. Виробники подібних девайсів, за статистикою, більш трепетно ставляться до якості флешок, ніж випускають microSD. Купити або замовити їх краще в перевірених роздрібних або інтернет-магазинах.

iFlashDrive

Тайванська компанія PhotoFast, заснована в далекому 1980 році, славиться і донині своїми розробками в сфері електроніки. Через 29 років компанія починає працювати над створенням всіляких доповнень до продукції відомої фірми Apple. У 2011 році флешка для Айфона з ємним назвою iFlashDrive була запатентована. Дана карта пам'яті схвалена компанією Apple і сертифікована за їх програмі MFi:

  • Ціна: 7490 рублів.
  • Характеристики: флеш-карта двостороння: має роз'єм Lightning і USB; має вбудований текстовий редактор і диктофон; підтримує більшість відомих форматів файлів; забезпечує структурований перегляд інформації на пристрої.
  • Плюси: відмінна взаємодія зі смартфоном, немає зависань.
  • Мінуси: висока вартість.

Leef iBridge

Спочатку засновники Leef зібралися в 2010 році з метою зробити прорив у сфері випуску сучасних флеш-карт. На той момент було придумано вже багато, тому новий бренд повинен був сильно відрізнятися від усього раніше створеного, щоб потрапити на ринок і бути поміченим. Мобільні флешки – ось що потрібно зараз людям. На це і була зроблена ставка, яка призвела Leef до успіху. Основна популярність прийшла, коли в 2015 році компанія випустила флешку для Айфона, назвавши її Leef iBridge:

  • Ціна: 5000 рублів за об'єм 32 Гб.
  • Характеристики: стильний дизайн, з яким флешка стає компактною і її можна не відключати; є можливість знімати і записувати відразу на карту пам'яті.
  • Плюси: компактність, можливість використання Айфона в чохлі, гарантія на 5 років.
  • Мінуси: не виявлено.

SanDisk iXpand

Коли справа стосується пристроїв для зберігання даних, багато користувачів згадують про компанії SanDisk. Відбувається це невипадково: фірма займається розробкою флешок та інших носіїв для комп'ютерів і мобільних телефонів, починаючи з 1988 року. Вбудовані і зовнішні пристосування від SanDisk використовуються людьми по всьому світу. Флешка для Iphone під назвою SanDisk iXpand є інноваційним дітищем компанії, оскільки допомагає власникам смартфонів від Apple вирішити нагальну проблему нестачі пам'яті:

  • Ціна: 4800 рублів за обсяг 128 Гб.
  • Характеристики: має стильний корпус, зручне кріплення на телефон; сумісна з усіма операційними системами комп'ютера; є вбудований додаток для перегляду файлів.
  • Плюси: швидка робота без зависань, компактність.
  • Мінуси: нагрівається; не має захисного ковпачка.

iKlips

Менш відома для середньостатистичного російського користувача фірма Adam Elements теж по праву займає своє місце серед провідних компаній з виробництва флешок. Свій шлях вони почали з 2013 року. Їх основним принципом все це є надзвичайна увага до деталей. Розробивши карту пам'яті iKlips, компанія поставила себе в один ряд з такими гігантами, як SanDisk і PhotoFast. Флешка підключається до Айфону через вбудований роз'єм Lightning:

  • Ціна: 6200 рублів за об'єм 64 Гб.
  • Характеристики: флешка одна з небагатьох, що використовує систему exFAT, яка знімає обмеження на розмір файлів; має лаконічний дизайн, виглядає стильно.
  • Плюси: можна користуватися без перехідника, доступно скачування фільмів в кращій якості.
  • Мінуси: висока ціна, не надто зручне кріплення до Айфону.

Як вибрати

Якщо ви не плануєте чекати акцій і розпродажів, щоб придбати будь флеш-накопичувач для iPhone, виходячи тільки з ціни, а хочете прийняти зважене рішення, подумайте про наступне:

  • Для чого вам потрібен девайс. Якщо це періодичний перегляд файлів – вашим варіантом можуть стати двосторонні пристрою в стандартному корпусі або вимагають перехідник. У разі, коли вставити флешку в Айфон потрібно на тривалий час – обирайте вигнуті моделі за формою телефону.
  • Визначтеся з об'ємом. Іноді краще купити відразу велику флешку, ніж згодом виявити брак місця на ній.

Відео

Флешка для Iphone LEEF

Відгуки

Наталя, 27 роківРаділа довгоочікуваного придбання Айфона до того моменту, поки на ньому не стала швидко закінчуватися пам'ять. Флешка для iPhone 5s стала моїм порятунком. Я купила її за порадою подруги в інтернет-магазині і отримала по пошті. Флешка вигнута і прогумована. Я можу закріпити її на телефоні і відразу зберігати фото на неї.
Олександр, 32 рокиЯк правило, карта пам'яті для Айфона призначена для зберігання медіафайлів. У мене ж інший випадок – потрібно час від часу переглядати документи по роботі. Смартфон для цього зручний, а ось пам'яті катастрофічно не вистачає. Рятуюся самої звичайної двосторонньої флешкою на 16 Гб. Вона завжди при мені і я можу підключити її до пристрою в будь-який момент.
Олена, 25 роківПереліт з дитиною куди-небудь стає сущим кошмаром, якщо йому нудно і нема чим зайнятися. З'явилася ідея захопити цікавим мультфільмом, але довелося докуповувати додаткове обладнання. Флешка для iPhone 6 від Adam Elements вміщує великі файли і працює без гальмування, тому є можливість скачати файл хорошої якості.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!