Як перезавантажити андроїд

Переважна більшість сучасних гаджетів випускаються на основі операційної системи Android. Немає ні однієї ОС, яка б не видавала помилки, або в ній не відбувалися б короткочасні збої, тому слід запам'ятати, як перезавантажити смартфон на андроїді. Це допоможе позбутися від проблем в роботі програми, якщо це була випадкова помилка.

Як зробити перезавантаження на андроїді

Android – хороший варіант для управління мобільними пристроями, але нерідко трапляються збої, підвисання, помилки. В гіршому випадку девайс перестає реагувати на будь-які дії з боку користувача, тому необхідно знати, як перезавантажити андроїд. Для цього можна використовувати кілька інструментів, які надані самими творцями телефону або планшета. Розрізняють два основних варіанта цієї процедури:

  • стандартна– не передбачає втрату даних, видалення програм з гаджета;
  • hard reset – повний перезапуск зі скидання до заводських налаштувань, пропадають усі дані з телефону (sd карта не зачіпається), програми видаляються.

Проста перезавантаження без втрати даних

Цей варіант, як зробити ресет на андроїд, добре підходить, якщо помилка в софті не фатальна, телефон просто почав «пригальмовувати» або зависати при виконанні певних завдань, але все ще функціонує. Не можна сказати, що це поодинокі випадки, але вони не критичні і легко виправляються. Варіант перший, як перезавантажити андроїд:

  1. Затисніть і утримуйте декілька секунд кнопку живлення (кнопка включення).
  2. Дочекайтеся поява діалогового вікна. У ньому, як правило, пропонується «вимкнути». «перейти в режим " офлайн» або «перезавантажити телефон.
  3. Натисніть на потрібний пункт і дочекайтеся запуску апарату.

Врахуйте, що швидкість появи меню може залежати від складності помилки системи. У деяких випадках доводиться чекати від 5 до 10 секунд. Допомагає ця опція всім сучасним моделям телефонів (Samsung, Fly, Sony, HTC і т. д.) за умови, що екран відображає інформацію та телефон реагує на натискання клавіш. Якщо ж цього не відбувається, а ви не хочете втрачати дані з апарату, можна використовувати більш радикальний метод – витягніть і знову вставте акумулятор. Ці дії перезапустять ваш девайс.

Жорстка перезавантаження андроїд з видаленням даних і додатків

При серйозних збоях у системі, які можуть викликати сторонні додатки, віруси або помилки при виконанні будь-яких операцій, необхідно знати, як жорстко перезавантажити андроїд. Цей метод передбачає повну очищення пристрою, скидання до заводських налаштувань: всі ваші дані з апарату будуть повністю, остаточно стерті. Тому рекомендується створити резервну копію всього вмісту з пам'яті девайса (sd-карти це не стосується).

Причиною такої поведінки часто стає різний «мотлох», який утворюється при роботі операційної системи. Процедура, як зробити жорсткий скидання на андроїд не відрізняється, будь у вас Ленів, Самсунг або Соні. Алгоритм залишається однаковий:

  1. Зайдіть в меню налаштувань апарату.
  2. Знайдіть пункт, який має назви «Архівація і скидання».
  3. Натисніть на пункт «Скидання даних». Назва може бути трохи іншим, наприклад, «Скидання до заводських налаштувань».

Ця опція поверне ваш Android до первісного стану, немов ви тільки купили його в магазині. Всі залишкові файли, биті програми та інший мотлох пропадуть, система буде знову функціонувати коректно, без зависань, збоїв. Всі ваші дані, логіни, паролі, викачані програми будуть стерті. Використовувати цю функцію вдасться тільки, якщо вдається увімкнути телефон і перейти в меню. Якщо ж це неможливо, слід скористатися меню Рекавері.

Дізнайтеся,як перевірити смартфон на віруси.

Перезавантаження андроїда на телефоні або планшеті через Recovery

Іноді планшет або смартфон зависають настільки, що включити їх можливості немає. При таких проблемах треба знати, як повністю перезавантажити андроїд. Існує спеціальний Recovery Mode, який запускається за допомогою комбінації функціональних кнопок на апараті. Для різних моделей пристроїв можуть бути запрограмовані різні поєднання і послідовність натискань, знайти їх можна на офіційних сайтах розробників або в інструкції. Як правило, запрограмовано одночасне натискання кнопки гучності і харчування. Як перевантажити андроїд телефоні:

  1. Затисніть необхідну комбінацію для вашої моделі смартфона.
  2. В меню пересування здійснюється кнопками зменшення, збільшення гучності.
  3. Знайдіть рядок «Wipe Data» або «Factory Reset», підтвердіть вибір кнопкою включення.
  4. Дочекайтеся відновлення початкового стану системи.

Відео: як зробити хард ресет на андроїд

Як зробити Hard Reset на телефоні андроїд

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!