Селфи-палиця для айфона

Камера для фото вбудована в усі сучасні пристрої (смартфони, планшети, ноутбуки), тому так багато нових знімків щодня викладається в інтернет. Не завжди є хтось поруч для того, щоб вас сфоткати, тому корисно буде знати, як підключити селфи палицю до айфону, щоб самостійно робити гарні фото.

Як користуватися селфи-палицею

Варто враховувати, що прилад набув це ім'я в народі, а насправді існує інший варіант, як називається селфи-палиця – монопод. Можна ще називати його власником телефону, але це теж не зовсім вірна характеристика предмета. Головна проблема всіх власників смартфона при створенні самостійних фото – обмеженість простору. Як правило, відбувається це з відстані витягнутої руки, що часом спотворює перспективу, поміщаються в кадр не все, що планувалося. Для цього і призначений монопод, який значно збільшує відстань до камери.

Розробники виклали в свої каталоги кілька варіантів таких девайсів, які відрізняються за своїм функціоналом. Ці аксесуари однаково добре підходять айфонам і гаджетам на андроїд. Моделі відрізняються за способом підключення до смартфону:

  • через блютуз;
  • за допомогою кабелю або пульта;
  • без з'єднання.

Вартість їх теж сильно відрізняється, приміром, звичайний тримати без під'єднання буде мати значно нижчу ціну, ніж модель з блютуз з'єднанням. Скільки буде коштувати ваша покупка залежить тільки від вас, потрібно лише спиратися на критерії вибору по потребам. Щоб робити правильно фотографії, вам потрібно лише:

  • закріпити у тримачі телефон;
  • підключити його до моноподу (якщо потрібно);
  • включити програму для фото (якщо потрібно).

Як налаштувати селфи-палицю через Bluetooth

Більшість власників iPhone воліють купити в інтернет-магазині варіант монопода з бездротовим підключенням. Це пов'язано із зручністю використання і простотою підключення. Скільки буде коштувати такий девайс залежить від матеріалів, з яких він виготовлений і фірми виробника. Ніяких додаткових програм встановлювати не доведеться, а саме сполучення проводиться в кілька натискань. Інструкція, як встановити селфи-палицю через блютуз:

  1. Встановіть свій смартфон в затиск, переконайтеся, що він надійно тримається. Увімкніть харчування монопода, це виконується за допомогою перемикача на рукоятці on/off.
  2. На своєму телефоні обов'язково увімкніть функцію Bluetooth. Лампочка на палиці для селфи повинна замигать, що буде говорити про початок сполучення пристроїв. Запустіть пошук на телефоні.
  3. У списку знайдених девайсів повинен з'явитися ваш тримач. Як правило, називається він так само, як і фірма-виробник. Натисніть на ім'я і чекайте з'єднання.
  4. Для зйомки використовується стандартна програма від iPhone – Camera». При наступних включеннях з'єднання буде встановлюватися автоматично.
  5. Натискайте кнопку на рукоятці монопода і робіть знімки, відео.

Як користуватися палицею для селфи і таймером

Якщо ви хочете замовити недорогий варіант, то слід вибрати одну з моделей без кнопок управління. Ціна на такі пристрої набагато нижче, ніж зі шнуром або блютуз з'єднанням. Подібні палиці для айфона обладнані тільки телескопічною (висувний) рукояткою і держателем. З-за простоти функціоналу вона і буде коштувати менше. Щоб робити знімки з допомогою такого монопода, необхідно використовувати таймер.

Всі сучасні айфони з версіями ОС від 8 і вище забезпечені вбудованою можливістю виставлення відстроченої зйомки. В офіційному магазині додатків можна знайти багато утиліт, які володіють таким же функціоналом. Можна задати інтервал часу для створення декількох фото. Алгоритм дій:

  • встановлюєте телефон тримач;
  • виставляєте таймер на 5 або 10 сек;
  • займаєте позу і чекаєте, коли спрацює зйомка.

Як працює селфи-палиця з кнопкою

Найпоширеніший вид цього пристрою – селфи-палиця для айфона з кнопкою і проводом. Цей девайс знаходиться в середньому ціновому діапазоні, на рукоятці знаходиться спеціальна кнопка, яка є спусковим механізмом для затвора камери. Використовувати гаджет дуже просто:

  1. Встановіть смартфон в утримувач, переконайтеся, що він надійно закріплений.
  2. Підключіть шнур від селфи-палиці до роз'єму для навушників в айфоні.
  3. Пристрій автоматично визначиться телефоном і підготує його до роботи.
  4. У потрібний момент просто натискайте кнопку на рукоятці.

Штатив для айфона з голосовим управлінням

Вище була описана селфи-палиця для айфона, на якій немає ніяких елементів управління, а для зйомки використовується таймер на iPhone. Існує ще один варіант використання такої моделі держателя. В сучасних телефонах є функція, яка називається голосове управління. Для її активації необхідно відключити помічника Siri в налаштуваннях. Далі вам потрібно завантажити спеціальний додаток для камери і голосового управління. Після її установки необхідно голосно і виразно сказати «Take Photo» і знімок буде зроблено.

Ціна на селфи-палиці для айфона

Скільки будуть коштувати моноподи для айфона залежить від їх функціоналу, дизайну матеріалів та інших параметрів. Нижче наведений список найпопулярніших моноподів:

  1. Mpow iSnap X. Цю модель купують багато користувачів айфонів. Легко підключається до апарату через блютуз. Розсовується ручка до 80 см, в складеному стані її довжина 18,2 див. Тримач розрахований на будь-які моделі iPhone, повертається на 270 градусів. Ціна на iSnap X – 1500 рублів.
  2. Alaska Life – варіант для мандрівників і екстремалів. Ця селфи-палиця повністю водонепроникна, тому можна сміливо брати її в похід або на море. У розкладеному стані довжина 91 см, ширини держателя вистачить для будь-якої моделі iPhone. За таке якість доводиться платити чималу ціну – 4 тис. р.
  3. CamKix – найлегший монопод (180 г), його довжина – 100 см у висунутому стані, поворот кріплення – 180 градусів. Виробники чомусь продають його без пульта, який доводиться докуповувати окремо. Ціна палиці 700 р, пульта – 600 р.
  4. Perfect Day – модель, яка підключається через шнур, кріплення обертається на 270 градусів, підходить для всіх моделей айфона. Ціна коливається від 700 до 1200 рублів.

Як вибрати палицю для селфи

Якщо ви вирішили придбати монопод, то слід розуміти, як вибрати селфи-палицю для айфона, на що звертати увагу при покупці. Критеріїв не так багато, ось основні з них:

  1. Зовнішній вигляд. Уважно огляньте девайс, матеріали повинні виглядати гарно, мінімум пластику, більше заліза, не повинні бути видні відколи, клей на швах, рухатися телескопічна ручка повинна без зусиль, надійно фіксуватися. Важливо, щоб тримач для айфона був надійним, кращим варіантом буде метал. Перевірте механізм фіксації телефону, чи добре він його утримує і захищає від падіння.
  2. Кріплення телефону, його регулювання. Хорошим варіантом буде модель, в якій держатель може розсуватися, щоб підлаштуватися під різні телефони. Якщо у вашого девайса основна камера краще фронтальної, то вам знадобиться селфи-палиця з дзеркалом на тримачі. Плюсом буде, якщо кріплення може крутитися, це дозволить досягти оптимального кута для якісної зйомки.
  3. Довжина. Моноподи можуть мати самий різний показник цієї характеристики. Враховуйте, що чим довше палиця, тим міцніше повинна бути її конструкція для додання жорсткості. Для найбільшого кута зйомки підходять варіанти з довжиною від 90 см, а для частої портретної зйомки буде вистачати і 30-40 см.

Відео: вибираємо монопод для айфона

Огляд моноподів, як вибрати палицю для селфи

Відгуки

Єгор, 25 років

Регулярно користуюся селфи-палицею на прогулянці з друзями. Тільки з її допомогою вдається помістити всіх на одному знімку. Довжина монопода – 60 см, вистачає цілком. Використовую модель зі шнуром і кнопкою на рукоятці штатива, вважаю, що це самий надійний і зручний спосіб створення селфи. У зібраному стані легко поміщається в кишені куртки або рюкзаку.

Карина, 19 років

Спочатку використовувала модель селфи-палиці з Bluetooth-з'єднанням, але купила якусь невідому фірму. Якість була не дуже, тому пристрої періодично втрачали з'єднання, не завжди спрацьовувала зйомка. Після цього набула модель зі шнуром і пультом управління, і ця проблема була вирішена, все працює чітко і правильно.

Аня, 18 років

Не хотілося витрачати багато грошей на селфи-палицю, тому купила звичайний тримач без додаткового управління. Я не так часто роблю знімки, тому просто користуюся таймером. Виставила часу, скільки необхідно, щоб зайняти позу і все. У всьому іншому монопод відмінно себе проявив: надійна конструкція, якісні матеріали.

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!