Як перезавантажити Айфон 5

Кожен власник смартфону або іншого iOS-пристрої, хоча б раз, але стикався зі збоєм апарату, коли він не реагує на дотики. На роботу iPhone 5 можуть впливати безліч різних чинників, але вирішити проблему у більшості випадків можна звичайним перезапуском розумного пристрою.

Як вимкнути Айфон 5, якщо він завис

У ситуації, коли сенсор працює, щоб привести смартфон до тями, його треба вимикати. Для цього потрібно затиснути блокування, потім провести пальцем по екрану для підтвердження дії. Буває так, що і сенсор зависає. Щоб вимкнути пристрій, треба одночасно затискати обидві кнопки вимикання і «Home» на 3-4 сек, після чого iPhone 5 вимкнеться без перезапуску. Для включення пристрою необхідно знову натиснути на блокування телефону.

Іноді трапляються проблеми не тільки з сенсором, але і клавіші перестають реагувати на команди. Як перезавантажити Айфон 5 або зовсім вимкнути, якщо не працює ні те, ні інше? У цій ситуації залишається лише одне – почекати повної розрядки девайса. Коли телефон відключиться самостійно, його слід відразу підключити його до зарядного пристрою, а потім включити знову. Якщо запропоновані способи не допомогли, і iPhone 5 не вимикається, то віднесіть апарат в сервісний центр.

Як перезапустити Айфон 5

Після покупки довгоочікуваного девайса, власники довго насолоджуються можливістю працювати на розумному пристрої, використовуючи численні програми та програми одночасно. Але не буває нічого ідеального, тому, коли настає момент, що телефон не справляється з численними командами, користувач починає панікувати. Не варто впадати у відчай, і шукати найближчий сервісний центр, щоб запитати, як примусово перезавантажити Айфон. Спробуйте вирішити проблему самостійно кількома способами.

Штатна перезавантаження Iphone 5 за допомогою комбінації кнопок

Іноді, щоб повернути апарат почуття, його потрібно перезапустити. Як перезавантажити Айфон 5, який функціонує в нормальному режимі?

  • утримуйте «Power» (виключення) до появи команд «Скасувати» і «Вимкнути»;
  • доторкніться до екрану в лівій межі клавіші «Виключити»;
  • не відриваючись від поверхні сенсора, проводите пальцем до правій її частині;
  • дочекайтеся повного вимикання апарата, потім швидко натисніть «Power»;
  • дисплей покаже логотип Apple, після почне нову завантаження iPhone 5.

Примусова перезавантаження

Як повністю перезавантажити Айфон, якщо сенсор не відповідає? Для цього затискайте одночасно «Home» і клавішу вимкнення на 5-7 секунд. Дисплей згасне. Після відпустіть механічне управління. Коли на екрані з'явиться логотип компанії виробника (яблуко), короткочасно натисніть кнопку «Power». Телефон повинен почати в нормальному режимі працювати. Пам'ятайте, що останній варіант – це примусова перезавантаження iPhone 5, який може призвести до програмного збою. Даною процедурою користуйтеся тільки в самих крайніх випадках.

Іноді допомагає повернути смартфон до життя розбирання корпусу. Зробити це можна за допомогою викрутки, яку слід відкрутити кріпильні болти в нижній частині мобільника. Метою є акумулятор, який потрібно вийняти, потім знову вставити назад. Такий метод підходить телефонами, у яких вже закінчився гарантійний термін. Якщо гарантія ще в силі, самостійно розкривати корпус не можна.

Як перезавантажити Айфон без кнопки блокування

Всі перераховані вище способи здійснюються з допомогою механічного управління. Однак якщо відбувається поломка механіки, як перезапустити або як включити Айфон без кнопки блокування? Творці iPhone 5 врахували обмежений ресурс механічного управління, тому при працюючому сенсорі керувати смартфоном цілком реально. Як перезавантажити Айфон 5 без блокування? Щоб активувати керування телефоном без механіки, слід включити функцію Assistive Touch. Вона дозволяє налаштовувати управління девайсом за допомогою жестів.

Програмна перезавантаження себе не виправдовує, адже не можна довго користуватися смартфоном без відсутність нормального управління. Якщо ви знаєте відповідь, як перезавантажити Айфон без верхньої кнопки або при чорному екрані, то зробити це можна кілька разів, а потім все одно доведеться звертатися в сервісний центр. Фахівці розкриють апарат, замінять клавішу блокування/харчування, знову зберуть і повернуть вже в робочому стані.

Як користуватися функцією Touch Assistive

Скористатися цією функцією можуть не тільки власники телефону, які цікавляться, як можна перезавантажити Айфон 5 без механічного управління, але і люди з обмеженими можливостями. Якщо людині важко користуватися механікою або стандартними жестами, а зручніше у визначеному місці екрана натискати, він може активувати Assistive Touch:

  • пройдіть в опції «Налаштування» - «Загальні» - «Універсальний доступ»;
  • активуйте «Assistive Touch», перевівши повзунок положення «Включити»;
  • натисніть з'явилася програмну опцію;
  • виберіть функцію «Апарат», перейдіть до управління клавішами;
  • у меню, натисніть і потримайте пункт «Блокування екрану»;
  • за аналогією з простим перезапуском натисніть кнопку «Вимкнути» вправо;
  • якщо пристрій вимагає пароля, введіть його;
  • щоб включити смартфон з несправним блокуванням, потрібно підключити USB-кабель до комп'ютера.

Відео: як перезавантажити Айфон

Як ВОСКРЕСИТИ айфон з будь-якої ситуації?

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!