20 фільмів, які має подивитися кожна жінка

Є фільми для довгих роздумів, мрійливі або ті, які можна подивитися і забути. А є картини для жінок. Ви не повірите, але вони необов'язково про любов. Вони багатогранні, непередбачувані, як і сама прекрасна стать.

Ми зібрали для вас такі картини. Збережіть їх — іноді вчасно почуте слово або почерпнута з фільму думка може змінити життя.

Життя в рожевому кольорі

Це дуже глибока, чуйна біографічна стрічка про французької діві Едіт Піаф, життя якої була схожа на бій за право жити, співати, любити, що саме по собі суттєво. Але вона стала шедевром тому, що майстерно передала атмосферу Парижа, божевільного, дикого і чаруючого одночасно, який здається солодким і романтичним тільки тим, хто його погано знає. Напевно, в таких умовах справжній талант і народжується, але це вже зовсім інша історія.

Солдат Джейн

Фільм без інтриги і дорогих битв. Але зате він, мабуть, один з небагатьох, який достовірно показує нам, якою може бути сила волі людини. В даному випадку — жінки. «Солдат Джейн» має кілька незабутніх сцен, сюжет відмінно обіграно, тому став класикою.

Посмішка Мони Лізи

Ми не знаємо більш мудрого жіночого фільму. Він вчить гідно, сміливості, цілеспрямованості. Але набагато важливіше інше — картина чесно та відкрито показує, як важливо думати власною головою. Тому, а також завдяки гідній акторського складу картина вийшла не пішло-феміністської, а легкої і всеосяжною, як жіноча інтуїція.

Крихітка на мільйон

Фільм захоплює тим, що він нічим не прикрашений. Він показує всю суворість, жорстокість життя, як вона є. Життя кидає нам виклик, і тільки рішучий, сміливий, наполегливий і цілеспрямований людина може відповісти на нього і прийняти бій. Режисер Клінт Іствуд дуже точно підмітив дрібниці, а актори прожили всередині себе і передали нам все емоції. Хтось скаже, що кінострічка сувора, але якщо дівчина чи хто завгодно ще мріє стати чемпіонкою з боксу, то тут не до соплів і безглуздого хепі-енду.

Диявол носить Прада

Світ моди, глянцю, безумовно, гарний. Але наскільки він прекрасний, настільки ж він жорстокий. Будь-яка дрібниця — і ти вже повалений з вершини Олімпу. Кінострічка, звичайно, на эпохальность не претендує. Як є жанр — комедійна драма — так і знято. Але тим не менше фільм відмінний. Легкий, приємний, ненадуманный сюжет, який прикрашають блискучі Меріл Стріп і Енн Хетеуей.

Дорога змін

Здавалося б, що може змусити глядача перейнятися фільмом про сімейну пару з двома дітьми, які мають особистий криза в середині ХХ століття в США? Але вже ближче до фіналу картини ледве-ледве виходить відшкребти себе від крісла від усвідомлення того, що це і про тебе теж. Можна, як головні герої, мати намір виїхати від безнадійного становища в Париж. Але не все так просто. Можна змінити місце проживання, але від себе не втечеш. Якщо всередині порожньо, то де б ви не жили, з ким би ви не жили, туга не покине вас. За це відкриття спасибі фільму.

Королева

Фільм «Королева» режисера Стівена Фрірза — одна з гідних, зважених кінокартин про непростий час для англійської королівської сім'ї після загибелі всенародної улюблениці принцеси Діани. Як бути королеві, у бік якої посипалося чимало невтішних слів, — піддатися емоціям або проявити стриманість, як і личить монарху? У пролозі фільму не дарма стоїть рядок з Шекспіра. Але якщо його герої билися з супротивником мечем або стрілами, то в наші дні битва ведеться за допомогою камер і мікрофонів. Що теж вимагає певної мужності.

Ерін Брокович

Історія Ерін Брокович — це життя і сильною, і слабкою жінки. Просто через обставини звичайні жіночі слабкості для Ерін — недозволена розкіш. Може, вона й зовсім не геній, але завзятість і небайдужість до чужих доль дозволяють їй неможливе — перевершити, перемогти найпотужнішу корпорацію, що отруює життя людей. У моменти, коли у вас опускаються руки, просто переглядайте цей фільм — він чудовий.

Фріда

Фільм про яскравої жінки, про бунтарської натурі, про невгамовному бажанні, про енергію, що б'є ключем. Фріду було 20 років, коли вона вийшла заміж за самого знаменитого художника Мексики Дієго Ріверу, немолодого, багатого і розпусного. Ця картина розповідає про Фріду не тільки як про геніального художника, але і як про жінку, для якої на першому місці була любов і сім'я. А музика до фільму заслуговує окремої уваги.

Їж, молись, кохай

Ми не могли не включити в список цей фільм. Заснована на книзі ця картина надала простий рецепт проти депресії — вибирайте три будь-які країни на букву «І», негайно вирушайте подорожувати, пізнавайте себе. У головної героїні у виконанні Джулії Робертс це вийшло. Настав час вашої історії.

Золотий вік

Ще одна прекрасна картина про те, як непросто бути королевою. Але цей фільм скоріше не про історію, про монарха, а про людину. Єлизавета I — жінка, яка не належить собі ні на хвилину, позбавлена навіть простих радощів життя. Невідомість, пристрасть, зраду, пригода, велич все з'єднується в захоплюючій епопеї «Золотий вік» з незрівнянним сценарієм, розкішними костюмами і приголомшливою грою акторів.

Там, де серце

Наиудивительнейший фільм про любов, всепрощення і дружбу. Здавалося б, банальна історія, стара, як світ. Вагітну дівчину залишає хлопець, на якого вона сподівається на супутника життя. Але світ не такий поганий, яким здається. Просто не можна впадати у відчай, ненавидіти долю за що-небудь, опускати руки. Потрібно просто йти вперед, не пам'ятаючи зла, допомагати людям, радіти життю. Ми чули це сто разів, але саме це є ключем до щастя.

Жанна д'арк

Фільм по-справжньому чудовий. Історичну картину про героїв такого масштабу легко зробити нудною та надто пафосною. Але творці стрічки потрудилися на славу. Спасибі їм за реалізм, віру та справедливість, яка відмінно виразилася в образі святої Жанни, блискуче зіграної Мілою Йовович.

Голова в хмарах

«Голова у хмарах» — це не просто назва фільму. Це стан душі, в якому перебувають герої, легкого безумства, піднесених переживань, яким немає місця на землі, вони тягнуть вгору, але, на жаль, віддаляють від світу. У картині багато естетики, трагічної, приреченою естетики, яка не втрачає блиску навіть в моменти занепаду. Це справжнє дослідження самого таємничого явища у всесвіті — людського серця.

Елегія

Існують фільми, які вражають глядача до глибини душі, пронизують всі нервові закінчення. «Елегія» — один з таких. Історія взаємин викладача коледжу Девіда Кепеша і юної непорочної кубинки Консуело Кастільо десь всередині нас розставляє всі крапки над «i», і ми вже знаємо, хто з нами не просто поруч, а духовно.

Амелі

Фантазерка Амелі знаходить в своїй ванній кімнаті схованку зі старими іграшками і загоряється ідеєю повернути «скарб» законному власнику. Цей добрий вчинок змінює життя дівчини, вона починає втручатися в життя чужих людей абсолютно несподіваним чином. Фільм перевернув і наші життя, а без чудової музики композитора Яна Тьерсена вже неможливо уявити собі Париж.

7 днів і ночей з Мерилін

Зіграти Мерилін Монро — це певною мірою виклик. Але актриса Мішель Вільямс відмінно впоралася зі своєю роллю — їй вдалося втілити образ впевненої в собі кокетки і маленької дівчинки, яка боїться всього світу і людей. Але дивитися фільм варто не тільки за Мерилін, хоча з-за неї можна піти й не на таке, а з-за його дивовижної атмосфери. Ви повірите, що дотягнутися до зірки можливо.

Залізна леді

Без пафосу у фільмі не обійшлося, але Меріл Стріп як завжди всіх врятувала. Заодно врятував образ Тетчер, перед яким залишається тільки схилятися. Політик, який вважає за краще діяти. Жінка, що вибирає кар'єру. Лідер країни, який може піти вчасно і гідно. Кіно, обов'язкове до перегляду.

Евіта

Чудовий мюзикл, що розповідає про життя коханої всій Аргентини Евіті Дуарте де Перон, про її шляху по дорозі, яка сама її вибрала. За образ, відтворений на екрані, Мадонні хочеться сказати спасибі — вона прекрасно передала всі темні і світлі сторони своєї героїні, а також її страхи і амбіції. І, звичайно, музика заслуговує окремих похвал — композитор Ендрю Ллойд Веббер створив шедеври.

Джіа

Якби потрібно було описати фільм одним словом, то ми б сказали «чудово». Глядачеві показана вся сувора правда модельного бізнесу. Здавалося б, що може бути шикарніше життя, наповненою фотосесіями, зустрічами, показами? І ось тут-то нас і провели в «блискучу» життя моделей. А молода Анжеліна Джолі — просто знахідка для творців картини.

Коко до Шанель

Фільм про сильну жінку, не побоявся кинути виклик суспільству з його традиціями, підвалинами, тісними корсетами, карнавальними сукнями і капелюшками-безе. Хтось каже, що кінокартина нудна й монотонна. Швидше вона неспішна - в цьому її принадність. Вона схожа на життя: в ній іноді все йде дуже повільно, а іноді летить зі швидкістю думки. Ну а Одрі Тоту в образі легендарної Шанель неперевершена.

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!