Що таке лубрикант - чим замінити. Вибір мастила, відгуки і відео

Щоб секс приніс справжню насолоду і тривав якомога довше, статеві органи партнерів повинні бути вологими. Чим більше жінка збуджується, тим більше природної змазки виділяє її піхву. Проте в силу деяких причин фізіологічної рідини не вистачає, і учасники процесу відчувають дискомфорт. У таких випадках треба використовувати спеціальний гель-мастило. Що таке лубрикант, як вибрати правильний засіб? Дізнайтеся про це, і делікатна проблема буде вирішена.

Що таке інтимна змащення

Любрикант – це речовина, яка полегшує тертя. Якщо природної змазки недостатньо, тоді варто задуматися про застосування хорошого гелю. Він зробить секс набагато яскравіше, приємніше, довше. Мастило для статевого акту виготовляється на основі різних речовин. Навіщо потрібен гель-лубрикант? Основні причини:

  • Забезпечує краще ковзання презерватива в піхву або анальному отворі.
  • Посилює, підтримує рясне мастило статевих органів. Усуває неприємне відчуття тертя, яке часто виникає на ранніх термінах вагітності, після пологів, при молочниці або інших запальних процесах піхви.
  • Полегшує введення статевого члена, що особливо важливо, коли у чоловіка спостерігається розлад ерекції.
  • Допомагає відкрити один одному нові грані, пробудити чуттєвість, посилити збудження, повернути відносинам гостроту.

Види лубрикантів

Мастила бувають трьох видів. Різний їх склад: на водній основі, на силіконі, на олії. Перша група лубрикантів – найпоширеніша. Кошти легко змиваються, але швидко висихають. Мінус – можуть спровокувати розмноження дріжджів із-за вмісту гліцерину або цукрів. Силіконові мастила діють довше, але іноді викликають подразнення статевих органів. Силікон складно выстирывается з постільної білизни. Олійні лубриканти нерідко призводять до незапланованого зачаття, оскільки руйнують латексні презервативи. У їх склад входить вітамін Е, вазелін.

В аптеці

У цьому місці ви можете придбати найрізноманітніші лубриканти. Є мастила, які одночасно є протизаплідними засобами. Вони містять речовини, що володіють сперміцидну і антисептичною дією. Якщо при використанні такої мастила презерватив порветься, ризик небажаної вагітності буде зведений до мінімуму. Перед застосуванням дізнайтеся, що таке лубриканти з аптеки, для чого вони призначені.

Анальна мастило

Далеко не всі дівчата люблять анальний секс, але представниці слабкої статі, які скористалися спеціальним лубрикантом, нерідко змінюють ставлення до такого виду сексуальних утіх. Ці мастила мають більш густу консистенцію, виступають анестетиками. Знеболюючі компоненти розслаблюють м'язи ануса, психологічно налаштуватися на потрібний лад, допомагають випробувати приємні відчуття. Найпоширеніші гель-змащення цієї категорії:

  • Contex Strong. Лубрикант на водній основі забезпечує гарне ковзання, довго висихає, допомагає розслабитися, володіє загоюючою властивістю. Недоліки: немає компонентів-анестетиків і ароматизаторів. До складу Контекса входить гліцерин, вода, екстракт алое віра і інші допоміжні речовини. Не містить спирту.
  • Durex Play Heat. Згідно інструкції лубрикант можна використовувати і для вагінального, і для орального сексу. Дюрекс має зігріваючий ефект. В основі складу йде гліцерол. Речовина легко змивається водою, не руйнує структуру презерватива, не залишає плям.
  • Adam&Eve з лідокаїном. Лубрикант повністю пригнічує больові відчуття. Змазка на водній основі, не містить ароматизаторів, не має смаку. Забезпечує м'яке ковзання і продовження статевого акту.

Змазка для жінок зволожуюча

З недорогих лубрикантів варто відзначити той же Контекс і його аналог Дюрекс. Практично всі різновиди призначені для вагінальних статевих актів. Contex Wave – мастило з пантенолом, яка зволожує і загоює дрібні тріщини. Ще один відмінний лубрикант – Фаберлік серії Brise d'amour. Він недорогий, сумісний з латексом, добре усуває сухість піхви. Діюча речовина – гліцерин.

Альтернативою, яку рекомендують гінекологи, є Монтавит гель. Склад лубриканта стандартний. Гель-мастило не викликає подразнень і побічних ефектів. Деякі користувачі, вбачаючи в складі гліцерин і хлоргексидин, говорять про шкідливість Монтавита, однак на практиці це рідко підтверджується. Лубрикант не має запаху, економно витрачається. Монтавит-гель випускається в тюбиках по 50 р.

Натуральні лубриканти

Що таке натуральний лубрикант, не небезпечний він для здоров'я? Список речовин, які замінюють аптечні засоби і не приносять шкоди здоров'ю:

  • масло виноградних кісточок, жожоба, ріпаку, жовтого глоду – покращують якість статевого акту і навіть допомагають завагітніти;
  • яєчний білок (після його використання слід ретельно помитися);
  • натуральний йогурт без пробіотиків і цукру;
  • кокосова олія;
  • вазелінове масло.

Як зробити інтимну мастило своїми руками

Якщо ви соромитеся або не хочете купувати лубрикант, зробіть його самостійно. Використовувати перераховані варіанти можна, тільки якщо ви здорові. Ось відмінні рецепти:

  1. Бананова змазка. Подрібніть м'якоть фрукта в блендері, змішайте з невеликою кількістю води і 3-5 краплями гліцерину. Лубрикант позбавить від сухості статевих органів, огорне вас приємним ароматом.
  2. Кисіль з крохмалю. Візьміть крохмаль і воду в співвідношенні 1:1, варіть суміш на маленькому вогні, поки не вийде змінна в'язка рідина.
  3. Візьміть будь-яке з перерахованих вище рослинних олій, додайте в нього кілька крапель афродізіака. Незабутні враження вам забезпечені!

Відео: як вибрати лубрикант

Як вибрати лубрикант. Медичні рекомендації

Відгуки

Оксана, 35 роківМи з чоловіком використовуємо Монтавит-гель. Після пологів я відчуваю величезний дискомфорт під час статевого акту, а ця змазка чудово зволожує і збуджує. За весь час використання (6 місяців) я не помітила ніяких побічних ефектів. Мене радує економна витрата, відмінна ціна і гідну якість. Змивається лубрикант без проблем, білизна не бруднить.
Олена, 25 роківВ першому триместрі вагітності у мене мастило не виділялася взагалі! Хороша подруга порадила гель від Фаберлік. Ой, який з чоловіком потім був секс... Просто казка. Лубрикант очманіло обробляє сухі ділянки і дарує величезне задоволення. Я до цього не дуже хотіла близькості, гормони і все таке, але після... До чоловіка чіплялася, він тільки радий був.
Наталі, 28 роківЛюбительки гаряченького мене зрозуміють. Вирішили поекспериментувати, купили Durex Play Heat. Не дуже-то він розігріває, але процес і без цього пройшов чудово. Раніше анальний секс для мене був катастрофою і нездійсненною мрією чоловіка. Сьогодні я сама не проти схилити свого чоловіка до такого кроку. Невеликої кількості мастила вистачає на повноцінний статевий акт.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!