Електронний тест на вагітність - інструкція із застосування, ймовірність помилки і вартість

Настала вагітність чи ні - відповіді на це питання жінки нерідко чекають із завмиранням серця. Електронний тест на вагітність – багаторазовий прилад, з точністю надає відповідь з першого тижня затримки. Експрес-пристосування міцно увійшло до складу домашніх аптечок дівчат усього світу. Тест дозволяє здійснити аналіз будинку, не чекаючи відвідування лікаря.

Що таке електронний тест на вагітність

Первинна діагностика вагітності будинки в основному здійснюється за допомогою одноразових смужок – експрес-тестів. Результат трактується в залежності від кількості вивільнених рисок: одна смуга – вагітність не настала, дві говорять про яке відбулося зачаття. Зустрічаються складності: друга відмітка розмита, або пропадає через якийсь час. Точної відповіді немає, доводиться гадати, сумніватися, повторювати аналіз, планувати візит до лікаря. Цифровий тест на вагітність проводить ранню діагностику, з правильним і однозначним результатом.

Високочутливий електронний прилад призначений для домашнього застосування, починаючи з першого тижня затримки. Через три хвилини після проведення аналізу результат висвічується на дисплеї аналізатора. У різних моделях пристроїв індикатором зачаття виступають з'явилися: знак "+", усміхнений смайлик, напис "Вагітна" ("Pregnant"). Окремі аналізатори визначають факт вагітності і термін.

Плюси і мінуси

Електронні тести володіють перевагами, основне з яких – чутливість приладу. При застосуванні за чотири дні до передбачуваної дати менструації точність сягає понад 50% і з кожним наступним днем збільшується. При аналізі в перший день затримки місячного циклу, точність методу складе 99%. Відповідь зрозуміла, помилки в його трактуванні допустити неможливо.

Інформативність цифрових приладів приємно порадує. Випускаються експрес-аналізатори, що показують при настанні вагітності передбачувану дату зачаття. Висвічується в тижнях термін виникнення ембріона. Для багаторазового використання приладу він укомплектований двадцятьма змінними картриджами. Вони змінюються при кожному застосуванні.

Основний недолік електронних пристроїв – ціна. Покупниці відзначають, що хотіли б мати можливість докуповувати комплекти картриджів окремо для продовження використання багаторазових тестів, однак такий варіант не пропонується. В комплекті виробник пропонує двадцять змінних касет. Прилад розрахований на двадцять одне тестування.

Принцип роботи

Після закріплення заплідненого яйця на стінці матки організм виробляє гормон хоріонічний гонадотропін людини (ХГЛ). Він присутній у сечі та крові. Принцип роботи апаратів для визначення зачаття – аналіз кількості ХГЛ. Всередині електронного тесту є елемент, чутливий до збільшення рівня гормону ХГЛ, вловлює концентрацію з 10 ммо/мл, що відповідає 4 дні після закріплення ембріона. Норма для невагітних 5 ммо/мл, звичайні смужки визначають рівень від 25 ммо/мл, що відповідає терміну 2 тижні.

Може цифровий тест на вагітність помилятися

Ймовірність помилки присутній при дослідженнях. Точність сучасних цифрових тестів вище 99%, але вони можуть видати хибнопозитивних або псевдонегативний результат. У першому випадку зачаття не відбулося, а тест показує позитивну відповідь. При хибно-негативний вагітність є, а тест не підтверджує її.

Можливі причини помилки при тестуванні:

  • застосування тесту пізніше закінчення терміну придатності;
  • пошкодження цілісності упаковки, порушення норм зберігання;
  • рання діагностика (до затримки);
  • овуляція з затримкою;
  • сеча слабкої концентрації;
  • патології вагітності (позаматкова, або завмерлий ембріон);
  • хвороби нирок, гормональні збої, прийом ліків з ХГЛ.

Як користуватися електронним тестом на вагітність

Користуватися тестом можна з першого дня затримки менструації. Бажано використовувати ранкову сечу, яка максимально концентрована. Діставши тест з упаковки, зняти захисний ковпачок і помістити під струмінь сечі. Час застосування близько 5 секунд. Надіти захисний ковпачок і покласти прилад горизонтально. Тримати його пробовідбірником вгору не можна. На дисплеї з'явиться миготливий символ, який сигналізує про роботу тіста. Результат з'явиться через три хвилини. Можливі значення відповіді вказані в інструкції по застосуванню.

Ціна

Вартість електронного експрес-аналізатора варіюється в залежності від марки, моделі, функціональності пристрою і торгової мережі. Поширена модель серед популярних цифрових тестів - Сlearblue, вироблена компанією Проктер енд Гембл. Дані про те, скільки коштує електронний тест на вагітність в Москві за різними аптечних мереж, наведені в таблиці:

Аптечна мережа

Міськздороввідділу

36,6 інтернет-аптека

ZDRAVZONA

ЕАПТЕКА

Вартість, рублів

330

Триста сорок п'ять

377

414

Відео

CLEARBLUE DIGITAL електронний тест на вагітність

Відгуки

Марина, 32Цифровий тест допоміг зберегти довгоочікувану вагітність. Збиралися з чоловіком зайнятися рафтингом, перед поїздкою перестрахувалася. Зробила тест звичайної смужкою – нічого. Засумнівалася, купила електронний. І так – я вагітна! Поїздку скасували, через тиждень, була загроза викидня, лежала на збереженні. Все закінчилося добре. І страшно подумати, що могло б бути інакше.
Ольга, 20Студентське життя, вечірки, яскравий роман з хлопцем. При затримці відразу купила тест. Порадили Сlearblue. Результат – позитивний, термін – 2 тижні. Швидко зіграли весілля. Встигли – по фігурі ще не помітна була вагітність. Зберемося другого народити, обов'язково виберу електронний тест. Правильну, чітку відповідь – що ще хотіти?
Олена, 27Відчувала себе не дуже добре кілька днів. Думка про вагітність не виникала не планували з чоловіком, застосовували таблетки Еротекс. Колега по роботі пожартувала про мою нудоті. В перерва побігла до найближчій аптеці, купила електронний тест. До ранку, як рекомендують в інструкції, не дочекалася. Симпатична посмішка на екрані тіста – так мені перший раз посміхнувся мій майбутній малюк.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!