Як позбутися темних плям на ліктях медикаментозними і народними засобами

Існує кілька причин, чому на ліктях з'являються потемніння і шорсткість. Необхідно зрозуміти, який стався збій в організмі і усунути його. Тільки так можна підібрати ефективний і швидкий спосіб освітлення шкірного покриву.

Чому шкіра на ліктях темна і шорстка

Синдром брудних ліктів знайомий багатьом людям і вимагає грамотного підходу до лікування. Це один з перших ознак, що в організмі можливо оселилася якась інфекція або хвороба. Існує декілька поширених причин, за якими лікті шорсткі і темні:

  • Авітаміноз. Нестача вітамінів групи B призводить до пігментації.
  • Псоріаз. На початковій стадії темні плями з'являються на колінах і ліктях.
  • Грибкова інфекція.
  • Дисбактеріоз кишечника. Неправильне харчування, прийом антибіотиків нерідко порушують мікрофлору.
  • Гормональний збій. Порушення роботи щитовидної залози (гіпотиреоз).
  • Цукровий діабет.
  • Погана гігієна.
  • Нестача в організмі заліза.
  • Дерматологічні захворювання, в тому числі дерматит і склеродермія.
  • Неправильна дієта. Іноді, бажаючи створити ідеальну фігуру, жінки морять себе голодом, в результаті чого організм не отримує необхідних макро-, мікроелементів.

Способи освітлення ліктів

Зверніться в лікарню, щоб перевірити щитовидну залозу, рівень цукру, наявність інфекційних захворювань. Приділіть більше часу догляду за проблемною зоною. Використовуйте для цього народні рецепти або порадьтеся з лікарем, які медичні препарати вам підійдуть. Перегляньте раціон харчування, позбудьтеся від шкідливих звичок. Необхідно максимально відновити здоров'я, щоб груба темна шкіра на ліктях перестала турбувати вас.

Для профілактики пийте більше рідини, зволожуйте будинку повітря, стежте за споживанням вітамінів груп А, Ст. Не рекомендується приймати дуже гарячі ванни, краще змінити їх на теплий душ. Регулярно доглядайте за проблемною зоною, використовуйте правильно підібрані косметичні засоби, не приймайте антибіотики або інші ліки без призначення лікаря.

Ванночки

Позбутися темних плям допоможуть теплі ванночки, в яких розпарюють тільки проблемну зону. Вам знадобитися кілька простих інгредієнтів, які є в кожному будинку:

  • Сода, сіль. Змішайте 200 г кам'яної солі, 100 г соди, 2 л теплої кип'яченої води. Помішуйте воду для розчинення інгредієнтів. Опустіть у ванну руки на 40-50 хвилин. Коли шкіра розпаритися, можна акуратно обробити проблемну зону скрабом. Після процедури витріть лікті насухо, змастіть живильним кремом.
  • Нашатирний спирт, рідке мило. Візьміть 2 столові ложки нашатирного спирту, 2 ложки рідкого мила, додайте їх в 1 л кип'яченої води. Опустіть руки в ванночку на 15-20 хвилин. Цей рецепт допоможе висвітлити шкірний покрив на кілька тонів.
  • Лікувальні трави. Візьміть 50-60 г одного з рослин: кульбаба, деревій або коріння петрушки. Залийте траву 1 л гарячої кип'яченої води, дочекайтеся поки вона стане теплою. Тримайте руки у воді 15-20 хвилин, витріть і зволожити кремом.

Компреси

Сухі й темні плями на ліктях можна прибрати за допомогою компресів. Періодично поєднуючи ванночки і скраби з нижчезазначеним рецептами, вам вдасться швидко позбутися від проблеми:

  • Лимонний. Щодня прикладайте до чорного ділянки шкіри часточку лимона хоча б на півгодини. Він володіє хорошим відбілюючим ефектом, тому через пару тижнів шкіра помітно посвітлішає. Після процедури не забувайте використовувати живильний крем.
  • Картопляний. Натріть невеликий картоплю на дрібній тертці, додайте кашку на годину, закріпивши бинтом або іншим зручним способом.
  • Компрес з яблучного оцту. Змішайте 3 чайних ложки води і 5 ложок з яблучним оцтом. Умочіть в рідину ватний тампон, зафіксуйте його на руці протягом 30-40 хвилин, але не більше, щоб не обпекти шкіру. Цей компрес помітно освітлить коричневий шкірний покрив протягом декількох тижнів.

Скраби

Якщо ви вирішили позбутися від темних плям, не забувайте після кожної процедури зволожувати проблемну зону, щоб не з'явилися тріщини і шорсткий шкірний покрив. Використовуйте різні масла, крем з гліцерином і живильні косметичні засоби. Лікті перестануть лущитися і помітно посвітлішають після застосування простих домашніх скрабів:

  • Відбілювання, зволоження. Візьміть 5 г натуральної меленої кави (підійде відпрацьована кавова гуща), змішайте його зі сметаною, теплим рідким медом (по 5 г). Щоб позбутися темних плям, масажуйте скрабом проблемну ділянку, а після змийте водою. Повторюйте процедуру кожні 2-3 дні. Цей рецепт живить верхній шар епідермісу, усуваючи лущення.
  • Відбілювання, пом'якшення. Збийте сирий жовток і додайте 20 г мелених вівсяних пластівців, ретельно перемішайте. Наносьте суміш за 15 хвилин до прийняття душу.

Відео

Темна шкіра на ліктях. Як відбілити лікті в домашніх умовах швидко

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!