Экзодерил лак для лікування грибка нігтів - склад, інструкція із застосування, протипоказання, аналоги і ціна

Для ефективної профілактики та лікування всіх стадій дерматомікозу лікарі рекомендують задіяти Экзодерил лак. Медичний препарат надійний та перевірений часом, має мінімум побічних явищ. Экзодерил від грибка нігтів продуктивно відновлює уражену пластину, яка жовтіє і руйнується при грибкових інфекціях. Однак, перш ніж купити цей лак, потрібно звернутися до дерматолога і микологу за індивідуальною консультацією.

Экзодерил для нігтів

Цей комбінований препарат з протигрибковою дією призначений для зовнішнього застосування, ефективний при дерматомікозі і оніхомікозі. Сам медичний препарат Экзодерил має кілька форм випуску, але при ураженні нігтьових пластин лікарі настійно рекомендують наносити лакове покриття з виражену фунгіцидну дію. Таким способом можна швидко винищити грибок нігтя, запобігти його поширення на здорові тканини.

Склад

Для успішного лікування оніхомікозу в домашній обстановці лікарі призначають лак Экзодерил, при протигрибкової активності якого колись уражена нігтьова пластина відновлюється, при цьому зникають інші неприємні симптоми характерного недуги. Активний компонент – нафтифін, має синтетичне походження, відноситься до групи аліламінів. Інші діючі речовини хімічною формулою представлені нижче, посилюють загальний терапевтичний ефект:

Активні компоненти

Допоміжні речовини

нафтифина гідрохлорид

пропіленгліколь

етанол (медичний спирт)

очищена вода

Як діє препарат

Активний компонент володіє фунгіцидними, фунгістатичну, протизапальні, бактерицидні, регенеруючими властивостями. Механізм впливу на вогнище патології такий: нафтифін інгібує біосинтез ергостеролу в грибковій клітині шляхом впливу на скваленэпоксидазу. В результаті такої взаємодії мембрани грибків порушують свою цілісність, припиняють розмножуватися і масово відмирають. До того ж, незабаром повторних рецидивів інфекції можна не побоюватися, оскільки лікувальна дія лаку Экзодерил тривале, стійке.

Показання до застосування

Призначають Экзодерил від грибка нігтьових пластин, де в патологічний процес можуть бути також залучені прилеглі м'які тканини. Оскільки зазначений медичний препарат має кілька форм випуску, успішно використовується для ефективного лікування мікозів і не тільки. Показання до застосування представлені нижче:

  • мікози шкірних складок і межпальцевого простору;
  • висівкоподібний лишай;
  • шкірний кандидоз;
  • дерматомікоз;
  • трихофітія;
  • мікроспорія;
  • оніхомікоз.

Як користуватися Экзодерилом при грибку нігтів

При грибкової інфекції зазначений медикамент у формі розчину і лаку призначений виключно для застосування зовнішньо. Першим ділом уражені нігтьові пластини потрібно якісно вимити, просушити, максимально підрізати і кілька розпушити пилою структуру. Після цього нанести лак рівним шаром, можна зачіпати сусідні ділянки шкіри. Усього кілька крапель, і грибок знижує свою активність, руйнується.

При грибкових ураженнях лак Экзодерил – це безпечне і одночасно ефективний засіб, проте використовувати його, згідно інструкції, потрібно не один місяць. Лікувати грибок належить до півроку, при цьому спільно з дерматологом контролювати стійку позитивну динаміку. При відсутності такої підібрати більш ефективний аналог, наприклад, це може бути лак Офломил з позитивними відгуками фахівців. Для остаточного одужання використовувати лак Экзодерил можна ще пару тижнів до остаточного зникнення тривожної симптоматики.

Особливі вказівки

Концентрація лаку Экзодерил не вважається токсичним, тому медичний препарат діє м'яко, лікарська взаємодія зовсім відсутня. Після попередньої обробки нігтя потрібно наносити розчин тонким шаром, при цьому важливо уникати його потрапляння на слизові оболонки. Якщо все ж лак потрапив в очі, відчувається сильний свербіж, печіння, підвищена сльозотеча. У такій ситуації необхідно гарненько промити очі проточною водою, проморгаться.

Лак Экзодерил відпускається без рецепта, однак не варто займатися поверхневим самолікуванням. При вагітності таке фармакологічна призначення теж не заборонено, оскільки активний компоненти діють локально і не проникають у системний кровотік з подальшим подоланням плацентарного бар'єру. Якщо характерний медикамент категорично не підійшов, можна скористатися його не менш гідними аналогами, наприклад, Демиктеном.

Побічні ефекти

Экзодерил легко переноситься організмом, побічні явища виникають дуже рідко, не знижують якість життя пацієнта. Характерні аномалії носять оборотний характер, зникають самостійно без додаткової відміни консервативного лікування. Наприклад, лікувальний розчин може викликати наступні побічні ефекти:

  • сильний свербіж і печіння шкіри;
  • гіперемія шкірних покривів;
  • підвищена сухість дерми;
  • ламкість нігтьових пластин;
  • зміна кольору нігтьових пластин;
  • дискомфорт при пальпації вогнищ патології.

Протипоказання

Экзодерил лак дозволений до застосування не всім зацікавленим пацієнтам, медичні обмеження поширюються на осіб, які відчувають підвищену чутливість до синтетичних компонентів в хімічному складі. Це потенційні алергіки, які можуть виникнути на практиці з вираженими побічними явищами. Крім того, цей протигрибковий розчин заборонено наносити на шкірі стоп і рук, нігтьові пластини при відкритому травмуванні, схильному до інфікування, нагноєння.

Умови продажу та зберігання

Купити 10 або 20 мл розчину Экзодерил в темному скляному флаконі можна в будь-якій аптеці без рецепта. Зберігати складу рекомендується в холодильнику, при цьому важливо уникати випадкового контакту з дітьми, використання ліки не за призначенням. Перед початком лікуючого курсу важливо упевнитися, що термін придатності ще не закінчився, в іншому випадку від Экзодерил лаку потрібно терміново позбутися. Потім рекомендується придбати новий флакон в будь-якій аптеці міста.

Аналоги

У боротьбі з патогенними мікроорганізмами лак Экзодерил не завжди демонструє високу ефективність, в окремих клінічних картинах цей лікувальний розчин просто не допомагає. Лікарям доводиться шукати більш гідну заміну, при цьому відгуки пацієнтів в даному питанні мають важливе значення. Ось якими медичними препаратами у формі лаку можна замінити лікування Экзодерилом:

  • Октицил;
  • Лоцеріл;
  • Ламізил;
  • Офломил;
  • Демиктен.

Ламізил або Экзодерил – що краще

Реальні відгуки про лікувальному лаку носять позитивний зміст, однак багато пацієнти все одно замислюються над питанням, що краще – Ламізил або Экзодерил. Вибір непростий, тому необхідно виділити певні моменти для порівняння двох медикаментів проти грибкової інфекції:

  1. Активні компоненти в зазначених препаратах різні, наприклад, тербінафін у Ламизиле більше активний відносно пліснявих та диморфних грибів, тоді як нафтифін Экзодерила продуктивно знищує дерматофитные і дріжджові групи. Останній медикамент більше підходить при ураженні нігтьових пластин.
  2. Що стосується форми випуску, набагато зручніше використовувати Ламізил у формі спрею, ніж розчин Экзодерила. Багатьох пацієнтів як раз і підкуповує простота застосування, зручність повсякденного використання.
  3. За ціною Ламізил трохи дорожче, але не суттєво. По тривалості домашнього лікування бажаний ефект, вірніше його наступ, приблизно однаковий. Вилікувати грибок пацієнт може за 6 – 12 тижнів.

Ціна Экзодерила

Купити протигрибковий лак можна в кожній аптеці або вигідно замовити в інтернет-магазин. В останньому випадку замовнику доведеться трохи почекати доставку, тому не всі пацієнти з характерною проблемою зі здоров'ям вирішуються на таку віртуальну покупку. Що ж стосується роздрібних розцінок по Москві, вони представлені в таблиці, мають швидше ознайомчий характер. Отже:

Назва аптеки по Москві

Ціна, рублів

Аптека 36,6

450

ЗдравЗона

620

Аптека ІФК

560

ЭликсирФарм

500

ЕвроФарм

580

Ріглі

620

Аптека Діалог

720

Відео

Грибок НІГТІВ і Экзодерил. РЕЗУЛЬТАТИ мого лікування. Грибок нігтів на ногах.

Відгуки

Марина, 31 рікЯ купувала лак Экзодерил від грибка. З'ясувалося на практиці, що це абсолютно марне засіб, який в аптеці не так дешево коштує. Три тижні нігті регулярно з мазала, поки не зрозуміла, що бажаного результату все одно не буде. Спочатку флакон простояв у холодильнику, а після я його і зовсім викинула. І анітрохи не шкодую. Особисто мені допоміг лак Лоцеріл.
Ольга, 29 роківЯ грибок на ногах підчепила після відвідування басейну. Купила лак Лоцеріл, після чого домашнім лікуванням залишилася цілком задоволена. Мазала нігті складом кілька тижнів без перерви. Замучилася, зате вдалося повністю вилікувати. Засіб абсолютно безпечне, але дуже ефективне. Всім його рекомендую, анітрохи не пошкодувала про покупку.
Яна, 25 роківА мені лікування Экзодерилом зовсім не підійшло. Шкіра навколо нігтя сильно почервоніла, потім почала свербіти і свербіти. Спочатку я не звертала увагу на такі неприємні симптоми, але вони змусили мене відмовитися від подальшого лікування. Так що мені препарат Экзодерил категорично протипоказаний. А ось з Лоцерилом таких неприємностей при лікуванні не було.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!