Як лікувати грибок між пальцями ніг народними засобами

Мікоз або грибок на ногах медицина відносить до одного з найбільш поширених захворювань шкіри. Згідно зі статистичними даними, така неприємність вражає кожного п'ятого жителя нашої країни. Лікування грибка між пальцями ніг народними засобами на сьогоднішній день стає все популярнішим, тому що не кожен може собі дозволити придбати дорогі медикаменти. До того ж ефективність рецептів народних засобів від мікозу перевірена не одним десятиліттям.

Звідки береться грибок між пальцями ніг

Розвиток грибкової хвороби на ногах нерідко спостерігається у тих людей, чия імунна система дуже ослаблена. Ще мікоз з'являється при авітамінозі, порушеному обміні речовин, при наявності рясного потовиділення і невеликих ранок на стопах, пальцях. Фахівці виділяють два види зараження міжпальцевих грибком: прямий і непрямий. Прямий шлях потрапляння грибка в організм включає:

  • контакт з людиною чи твариною, у якого вже є мікоз;
  • за допомогою рослин, ґрунту, пройшовши по якій без взуття, можна запросто підхопити хворобу.

При непрямому зараженні недузі може передувати:

  • використання предметів, які застосовувалися для обслуговування хворої тварини;
  • експлуатація будь-яких речей, якими користувався заражений грибком людина.

Перед тим як дізнатися про засоби лікування грибка між пальцями ніг народними засобами, варто ознайомитися з причинами, за якими з'являється мікоз. До них відноситься:

  • волога, тепла середовище між пальцями по причині постійного потіння;
  • тісний, неправильно зшите взуття низької якості;
  • ноги з великою кількістю різних дрібних пошкоджень (виразки, подряпини, гнійники і т. д.);
  • відвідування громадських місць (лазні, сауни, басейну, спа-салону і тому подібних закладів);
  • в деяких випадках – варикозне розширення вен, період вагітності, дисбактеріоз.

Ознаки межпальцевого грибка на ногах

Початкові стадії грибка часто не мають сильно вираженої симптоматики. Свербіння між пальцями майже не турбує хворого, неприємні відчуття практично відсутні. Цей нюанс найчастіше призводить до того, що заражена людина ігнорує слабкі прояви небезпечної недуги. В результаті грибок прогресує, розвивається, вражаючи не лише шкіру на стопі, але і нігті. При появі найменшого дискомфорту необхідно прислухатися до свого організму, звернутися за допомогою до лікаря-дерматолога і почати негайне лікування грибка.

Існує кілька основних симптомів мікозу:

  • між пальцями починає помітно лущитися шкірний покрив;
  • збільшується пітливість ніг;
  • з'являються тріщини на шкірному покриві;
  • свербить між пальцями ніг, ще нерідко виникає свербіж, больові відчуття;
  • на підошві формуються ущільнення;
  • на пальцях, стопах утворюються плями великих розмірів, сірого або жовтого кольору (вони збільшуються, якщо грибок не вилікувати вчасно).

Чим лікувати свербіння між пальцями ніг

Грибок, що утворюється на пальцях і нігтях, неможливо вилікувати за пару днів. Для повного одужання знадобиться мінімум місяць, а як максимум – рік. Якщо не підійти серйозно до питання терапії, то хвороба може перекинутися на пахову область, пахви і інші частини тіла. Для захисту від мікозу багато давно використовують народні методики. Бабусині рецепти для лікування грибка дають відмінні результати.

Народні засоби від мікозу

Ось кілька дієвих способів, які допоможуть позбутися від грибка на ногах:

  1. Компреси з березовим дьогтем. Ноги необхідно розпарити у воді з милом, за допомогою пемзи прибрати шкіру, яка злазить. Витерти ноги насухо, змастити березовим дьогтем нігті, шкірний покрив між пальцями, всі тріщини. Витерти дьоготь через 1,5 години, ноги не мити 2 дні. Ще 4-5 разів повторити вищеописану процедуру, поки грибок не зникне.
  2. Аптечне масло з чистотілу також можна використовувати як засіб від грибка на ногах між пальцями. Ступні розпарювала в гарячій воді з содою. Змащуємо пальці і нігті маслом. Такі компреси необхідно повторювати двічі на добу. Лікування від грибка маслом чистотілу триває приблизно три-чотири тижні.
  3. Беремо яйце курки, поміщаємо в банку. Заливаємо його оцтовою есенцією (75%), ставимо в темне місце на кілька діб, поки шкаралупа не розчиниться. Після цього треба витягнути плівку, додати вершкове масло (1 чайну ложку), перемішати інгредієнти. Наполягати ще 24 години. Готової маззю обробляємо шкіру, уражену грибком, два рази в день. Лікування мікозу триває близько тижня.
  4. Набрати в тазик теплої води, розчинити в ній по одній столовій ложці солі та соди, добре перемішати. Опустити ноги в розчин, тримати дві-три хвилини. Промити кінцівки чистою водою, надіти шкарпетки, заздалегідь просочені винним оцтом. Спати всю ніч з цим компресом. Грибок відступить через короткий термін.
  5. Очистити кілька часточок часнику. Розрізати кожну навпіл, вмочити в сіль. Обережно протирати ділянки шкіри, заражені грибком. Ще можна перетворити часник в кашку, змішати її з сіллю і робити компреси.
  6. Змішати нашатирний спирт (1 столову ложку) з водою (одна склянка). У цьому розчині змочити шматочок м'якої тканини, замотати в нього стопу з грибком. Зверху надягаємо пакет і шкарпетки. Бажано робити компрес перед сном. Курс терапії складається з 8-10 процедур.
  7. Закладаємо в глибоку ємність мелену каву (5 столових ложок), заливаємо його гарячою водою (1 літр). Чекаємо, поки кавова настоянка злегка охолоне, виливаємо її в тазик. Тримаємо ноги в рідині приблизно півгодини. На мокрі кінцівки одягаємо бавовняні шкарпетки, лягаємо спати. З ранку треба обполоснути ноги прохолодною водою. Дія такої процедури призведе до того, що через місяць грибок відступить.

Догляд за взуттям і профілактика грибка на ногах

Грибок на ногах є підступною і серйозною інфекцією. Щоб звільнитися від неї назавжди і не заразитися знову, варто дотримуватися нескладних правил:

  1. Небажано приміряти чужу взуття, а тим більше носити її тривалий час. Якщо вас запросили в гості, то утримайтеся від пропозиції взути капці, краще залишитися в шкарпетках або взяти з собою свою домашню взуття.
  2. Потрібно підтримувати імунітет у належному стані, приймати вітаміни, дотримуватися здоровий збалансований режим харчування.
  3. На робочому місці в холодну пору року краще перевзутися в змінне взуття, щоб уникнути рясного виділення поту, який є відмінною «грунтом» для появи грибка.
  4. При відвідуванні сауни або басейну необхідно захопити з собою особисті капці, капці.
  5. Після купання треба витирати ноги насухо, приділяючи особливу увагу ділянкам між пальцями.
  6. Потрібно щодня змінювати колготки, шкарпетки, панчохи.
  7. Не варто ділитися такими особистими предметами, як мочалка, пилочка для нігтів, манікюрні ножиці і т. д.
  8. Небажано приміряти магазинну нове взуття на босі ступні, адже до вас її міг надягати заражений грибком людина. Краще мати при собі капроновий або бавовняний носок.
  9. Приділяйте увагу ніг, грамотно доглядаючи за ними, і грибок буде не страшний.

Відео: Чим лікувати мікоз між пальців ніг в домашніх умовах

Як швидко позбутися від грибка стоп народними засобами? Рецепти.

Відгуки

Зоя, 25 років Я завжди дотримувалася правил гігієни, стежила, щоб ступні і нігті були доглянутими, але все одно мені не пощастило. В минулому році виявився грибок між пальцями на ногах і нігтях. Знайома порадила лікуватися домашньої маззю з курячого яйця і маслом чистотілу. Через 3 тижні грибкова болячка зникла.
Михайло, 48 років Звернув увагу, що на ступнях почала злізати шкіра. Через пару днів область між пальцями стала дуже свербіти. З'ясувалося, що джерелом цих симптомів є грибок. Лікував захворювання за допомогою розчину гліцерину з оцтом (70%). Цим засобом обробляв уражені ділянки один раз на добу. Через 14 днів недуг був переможений.
Поліна, 33 роки Помітила, що між пальцями на обох ногах почала злізати шкіра, з'явилася короста, лущення і невеликі ранки (зачесала). Сходила до дерматолога, поставили діагноз – грибок. Я довіряю народним методам лікування, тому як терапію вибрала часник + содово-соляний розчин. Місяць лікування – ніжки в повному порядку.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!