Як позбутися від папіломи будинку

Папілома – утворення на шкірі доброякісного характеру. Виникають на будь-яких частинах тіла, але частіше на шиї, століттях, обличчі, грудях, геніталіях. Від цього явища людині бажано позбутися, адже воно може стати злоякісним, викликати аутоинфекцию. Якщо вам ця проблема знайома, то ви обов'язково повинні з'ясувати, як видалення папілом в домашніх умовах. Є дуже багато ефективних препаратів з аптеки і народних способів лікування.

Рекомендації з лікування папілом і бородавок в домашніх умовах

Найголовніша умова – перед тим, як вибирати засіб для видалення, обов'язково проконсультуйтеся у лікаря. Тільки фахівець з упевненістю скаже, чи можна видалити папілому в домашніх умовах і порадить хороший спосіб вирішення проблеми. Крім того, він подивиться фото і вкаже характер освіти. Ви повинні зрозуміти: ліки від ВПЛ в даний час не існує. Всі нижчеописані методи ефективні для видалення утворень, але вони можуть з'явитися знову. Сам же папіломавірус назавжди залишиться в організмі.

Лікування аптечними засобами

Виробники випускають багато ефективних препаратів. Це деякі з них:

  1. Крем Аладара. Ефективний засіб для позбавлення від папілом будинку, яке практично не має протипоказань. Наноситься на чисте уражене місце з утворенням на ніч, після змивається водою.
  2. Оксолінова мазь. Підходить для видалення гострокінцевих кондилом в паховій області, бородавок. Коштує недорого.
  3. Гель Стефалин. Рослинні компоненти, основа – спиртовий розчин.
  4. Дермавит. Не можна обробляти груди і пахви.
  5. Фрезол. Виробник гарантує видалення папіломи після першого нанесення в домашніх умовах.
  6. Малаві. Препарат знімає свербіж та надає допомогу під час видалення папілом.
  7. Гель Панавир. Містить активні біокомпоненти. Застосовується по п'ять разів на добу пів місяця.
  8. Изоптин. Таблетки для блокування ВПЛ. Приймаються курсами. Заборонено використовувати при вагітності.
  9. Криофарм. Ліки заморожує освіту, після чого вона зникає за два тижні.
  10. Ляпісний олівець. Ефективний засіб, який втрачає свою популярність. Причина в тому, що олівець залишає на шкірі сліди. Якщо треба видалити з лиця, то це стає серйозною проблемою.

Як позбутися від папілом на тілі народними засобами

Є не тільки аптечні, але і «бабусині» кошти для вирішення проблеми:

  1. Часник. Якщо ви не уявляєте, як лікувати папіломи, то спробуйте це засіб обов'язково. Візьміть кілька зубчиків часнику, роздушіть, додайте трошки олії або будь-якого крему для рук. Прикладайте до утворення кашку приблизно на півгодини. Робіть компреси через добу впродовж місяця.
  2. Цибуля ріпчаста. Половину маленької головки очистіть, подрібніть і залийте на пару годин яблучним оцтом. Після цього розімніть виделкою до стану пюре. Нанесіть на уражену ділянку, замотайте поліетиленом, залиште на півгодини. Робіть компрес через день протягом місяця.
  3. Сік алое. Особливо ефективно це ліки для усунення папілом у чоловіків і жінок на статевих органах. Якщо Робіть компреси на ураженій ділянці перед сном, якщо вам ця проблема знайома.
  4. Чистотіл. Якщо ви не знаєте, чим припекти папілому, спробуйте сік цієї рослини. Продезінфікуйте уражену ділянку. Зріжте стебло чистотілу і нанесіть виділяється сік на папілому. Попередньо підстава освіти дозволяється зав'язати ниткою, але з-за цього шкіра навколо може запалитися. Застосовуйте спосіб місяць двічі на добу.
  5. Каланхое. Свіже листя рослини прикладайте до ураженої ділянки на ніч, закріпіть бинтом, зверху обмотайте целофаном. Робіть такі компреси 7-10 днів.
  6. Каштанове листя. Прекрасний засіб для лікування папіломи в області геніталій або анального отвору. Наберіть піввідра листя каштанового дерева і залийте окропом на ніч. Отриманий відвар вилийте у ванну і приймайте її півгодини. Повторюйте процедуру тиждень.
  7. Ехінацея. Приймайте аптечний екстракт рослини по інструкції, рекомендованої виробником.
  8. Бананова шкірка. Натирайте нею уражену ділянку, попередньо обробивши йодом.
  9. Кульбаба. Залийте головки квітів спиртом і залиште в темному місці на півмісяця. Отриману настоянку прикладайте до папилломам 7 разів в день на 30-40 хвилин. Освіти пропадуть через пару тижнів.
  10. Яєчний білок. Дуже дієвий метод видалення папілом. Регулярно натирайте білком освіти, після висихання нанести новий шар.
  11. Волоський горіх. Змішайте молоді плоди з гасом, попередньо нарізавши їх. Настоюйте три тижні. Мастіть уражену ділянку настоянкою кожен день три тижні поспіль.
  12. Спеціальна липка стрічка. Продається в аптеці без рецепта лікаря. Просякнута лікарським складом. Правила застосування гранично прості: відріжте шматочок пластиру, приклейте до папіломі і залиште приблизно на п'ять днів. Потім розмочіть пластир і різким рухом відірвіть. Якщо папілома залишилася на місці, повторіть процедуру.
  13. Масло чайного дерева. Якщо ви не уявляєте, як швидко видалити папілому в домашніх умовах, спробуйте це засіб. Змащуйте їм нарости, але намагайтеся не потрапляти на чисту шкіру. Робіть процедуру двічі за день.
  14. Цибулиння. Залийте її великою кількістю оцту. Ємність накрийте тканиною або іншим способом захистити від попадання світла. Наполягайте в темному місці пару тижнів. Робіть компреси з настояною лушпиння до уражених ділянок раз на добу, бажано на ніч.
  15. Змішайте однакову кількість фіалки і полину. Додайте три частини подорожника і залийте окропом. Витримайте настій добу, видалите макуха і пийте по столовій ложці щодня.
  16. Ефірне масло лимона. Акуратно нанесіть краплю на папілому раз в день. Шкіру навколо намагайтеся не зачіпати.

Інші домашні засоби для видалення і припікання папілом

Є багато альтернативних способів для того щоб боротися з утвореннями. Якщо вам невідомо, як прибрати папіломи в домашніх умовах, спробуйте наступне:

  1. Картопля. Для того щоб вилікувати папілому, потрібно натерти розрізаним навпіл картоплею уражену ділянку. Повторювати це слід щодня. Ефективними будуть також компреси з картопляним соком. Ретельно вимийте картоплю і подрібніть в м'ясорубці. Відіжміть з отриманої кашки сік. Змочуйте в ньому марлю і прикладайте компрес на ніч 14 днів поспіль на папілому.
  2. Мило. Воно теж може допомогти видалити освіта. Папілому слід змащувати господарським або дігтярним милом на ніч протягом місяця. Вона почне запалюватися, після процедури слід припинити. Потім освіта стане всихати і пропаде.
  3. Нитка. Метод застосовувати в інтимній області не можна ні за яких обставин. Для того щоб видалити освіти, слід зав'язати вузлики над папилломами шовкової або бавовняною ниткою. Вважається, що вони пропадуть через одну-два тижні. Цей метод категорично не рекомендується застосовувати. Самим «нешкідливим» наслідком є сильне запалення ураженої ділянки шкіри.

Що робити після видалення папіломи

Якщо ви позбулися освіти, запам'ятайте такі правила і слідуйте їм в перші дні після того, як пухлина зникне:

  1. Не намагайтеся здерти залишки папіломи.
  2. Не тріть уражену ділянку мочалкою при водних процедурах.
  3. Уникайте нанесення будь-яких косметичних кремів на шкіру у ділянці ураження.
  4. Намагайтеся не перебувати на сонці.
  5. Уникайте потрапляння на рану хімічних речовин.

Дізнайтеся, що робити, якщо з'являєтьсяпапілома на інтимному місці у чоловіків або жінок.

Відео: як і чим вивести папілому будинку

Якщо у вас з'явилося незвичайне шкірне утворення, то подивіться наступний ролик. До того, як вивести папіломи народними засобами, обов'язково проконсультуйтеся з лікарем. Завдяки думку фахівця ви повинні переконатися в тому, що освіта дійсно доброякісне. У відеоматеріалі ви зможете побачити, які методи лікування пропонуються сучасної та народної медициною.

Папілома лікування. як лікувати вірус папіломи ефективно!

Відгуки про результати лікування

Маргарита, 36 роківДовго думала про те, чи потрібно видаляти папіломи на тілі. Турбували вони мене тільки в естетичному плані. В результаті від наростів вирішила позбутися. Прикладала кашку з часнику, але було сильне печіння. Вирішила користуватися лимонним маслом, потім касторовою. Папіломи вивелися, але потім з'явилися на нових місцях. Зараз думаю про хірургічні методи видалення, я вважаю, що це допоможе.
Надія, 44 рокиУ мене бородавки стали з'являтися давно, але спочатку вони мене не турбували. Коли їх стало занадто багато я сходила до лікаря. Порадив користуватися мазями і приймати загальнозміцнюючі вітаміни. Стало цікаво, чи є народні методи видалення наростів самостійно і я вирішила спробувати чистотіл. Результат не змусив себе чекати, папіломи пропали дуже швидко.
Олександр, 47 роківЯ зацікавився тим, як правильно видалити папілому в домашніх умовах, тому що з'явилася вона у мене в інтимному місці. До лікаря йти було не зручно. Пробував ефірні масла, але результату не було. Допомогли тільки ліки, куплені в аптеці. Завдяки мазей проблема пішла. Народні рецепти, на жаль, не принесли результату, зате Криофарм виявився дуже ефективним.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!