Як швидко позбутися від грибка нігтів в домашніх умовах

Методами офіційної та народної медицини в домашніх умовах можна швидкими темпами вирішити проблему, як позбутися від грибка нігтів. Ситуація поширена, але не критична, головне – не запускати захворювання. Щоб позбутися від грибка на нігтях, насамперед потрібно звернутися до спеціаліста, пройти дослідження нігтьової пластини. Нічого складного, але боротися з характерним недугою потрібно до повного одужання, інакше патогенний мікроорганізм рецидивує.

Що таке грибок нігтів

Це інфекційне захворювання, зумовлене підвищеною активністю шкідливого грибка, яке офіційно називається оніхомікозом. Патогенні мікроорганізми вражають нігтьову пластину і довколишні тканини, руйнують її зсередини, змінюють структуру і відтінок. Щоб остаточно вилікувати грибок, потрібно своєчасно звернутися до дерматолога, клінічним шляхом визначити характер патогенної флори. Курси лікування визначають знаючі фахівці індивідуально.

Причини

Нігті, уражені грибком, жовтіють, шаруються і остаточно руйнуються. Щоб уникнути такої неприємної симптоматики, необхідний знати основні причини розвитку інфекційного процесу і уникати їх загострення в повсякденному житті. До того ж, позбутися від нігтьового грибка можна, якщо достовірно визначені причини характерного недуги, своєчасно усунені патогенні фактори. Це:

  • неякісна особиста гігієна;
  • слабкий імунітет;
  • підвищена пітливість ніг;
  • тривалий прийом антибіотиків;
  • регулярна носка взуття вологою (соціально-побутовий фактор).

Симптоми

Запущений грибок складно не помітити, але на початкових стадіях його специфічні симптоми відсутні. Звернутися до лікаря слід при перших прояви свербіння, ламкості, потовщення і пожовтінні нігтьових пластин. Інші симптоми інфекційного захворювання представлені нижче:

  • жовті та коричневі плями в куточках нігтьової пластини;
  • дрібні тріщини і видима деформація нігтя;
  • розшарування і підвищена ламкість пластини;
  • сильний свербіж пальців, наближених тканин.

Методи лікування

При такому захворюванні необхідно застосування протигрибкових препаратів всередину і зовнішньо, не виключено залучення методів альтернативної медицини. Це лікарські препарати місцевого та перорального призначення, додатково можна залучати народні кошти. Попередньо потрібно пройти діагностику, визначити природу патогенних мікроорганізмів. Ось цінні рекомендації знаючих фахівців:

  1. Лікування грибка нігтів може затягнутися на 3-6 місяців, але пацієнтові потрібно пройти курс до кінця, інакше при грибкових інфекціях не виключений рецидив.
  2. Необхідно продезінфікувати всю взуття, в якій пацієнт наводив всі останні дні, інакше навіть після одужання можна знову заразитися.
  3. Відмовитися від кави, солодощів, жирного і смаженого, оскільки такі страви створюють сприятливі умови для розвитку патогенної флори.
  4. Заборонено носити тісного й вологе взуття, потрібно щодня міняти шкарпетки, дотримуватися правил особистої гігієни.

Медичні препарати від грибка нігтів

Щоб назавжди позбутися від грибка нігтів в домашніх умовах, потрібно правильно підібрати лікарські засоби, які успішно лікують мікози, забезпечують профілактику грибкової інфекції. Підхід до проблеми комплексний, включає наявність таких фармакологічних груп:

  1. Протигрибкові препарати для знищення патогенної флори. Це креми та мазі для використання зовнішньо, таблетки – з метою застосування всередину. Добре зарекомендували себе такі препарати: Экзодерил, Ламізил, Тербінафін.
  2. Антисептики, необхідні для обробки вогнищ патології. Самим доступним антисептиком є перекис водню, якій необхідно очищати запалені шкірні покриви. Аналогічним способом можна наносити йод.
  3. Антибактеріальні препарати, рекомендовані в ускладнених клінічних картинах. Ефективний засіб від нігтьового грибка на ногах рекомендує лікар, як варіант це може бути Ітраконазол.

Таблетки

Якщо спори грибка проникли в нігтьові пластини, необхідно приймати протигрибкові препарати всередину, щоб спочатку знизити активність, а потім і зовсім зруйнувати мембрани таких патогенних мікроорганізмів. При щоденних процедурах позитивна динаміка спостерігається через тиждень, причому пігулки допомагають на всіх стадіях захворювання. Ось ефективні медичні препарати:

  1. Ітраконазол. Препарат випускається у формі капсул, в одній упаковці знаходиться 14 штук. Однойменний активний компонент руйнує мембрани шкідливих грибів. По інструкції необхідно приймати всередину по 1 шт. в ранкові години, а продовжувати курс від 3 до 6 місяців. Серед переваг – зручна форма випуску, швидке дію. Недоліки – протипоказання, лікарська взаємодія.
  2. Тербінафін. В 1 упаковці 10 таблеток. Рекомендується приймати по 1 пігулці за добу протягом 12 тижнів. Для посилення терапевтичного ефекту одночасно можна використовувати однойменний крем або спрей зовнішньо. Переваги – це доступна ціна. Недолік – відпускається в аптеці за рецептом.

Лікувальні лаки для нігтів

Змащувати нігтьові пластини рекомендується спеціальними лаками, які переважають у вільному продажу. При щоденних сеансів це можливість відновити нігті після руйнівної дії грибка, шанс візуально замаскувати проблему і позбутися внутрішнього комплексу неповноцінності. На початковій стадії патології лікувальні лаки, будучи засобами місцевої терапії, забезпечують повне одужання. У запущених клінічних картинах це надійне і безпечне допоміжне лікування. Ось відмінні засоби у формі лаків:

  1. Канестен. Це лак для застосування на уражених пластинах. Володіє антімікотіческімі властивостями відносно ряду грибів. Щоб вилікуватися, потрібно покривати уражену пластину нігтя тонким шаром на протязі 2-4 тижнів. Переваги – мінімум протипоказань і побічних явищ. Недолік – виборче дію на вогнищах патології.
  2. Лоцеріл. Щоб уникнути небажаного видалення нігтьової пластини, необхідно використовувати лікувальний лак 2 рази в тиждень. Таке універсальне засіб продуктивно винищує всі типи грибка, вирівнює уражені нігті. Активний компонент аморолфіна володіє фунгіцидними та фунгістатичну властивостями, діє локально. Недолік – висока ціна препарату.

Протигрибкові креми і мазі

У лікувальних мазях можливо присутність синтетичних і натуральних компонентів, але без додаткового прийому пероральних медикаментів їх дія слабке, посередня. Мазі і креми показано наносити на осередки патології зовнішньо, акуратно втираючи в запалені шкірні ділянки. Представлені нижче медикаменти втирають в дерму або використовують у вигляді компресів. Це:

  1. Ламізил. Крем білого консистенції зі слабким специфічним запахом. Пацієнту потрібно рясно змастити уражені грибком нігті, не мочити у воді. Активний компонент – тербінафіну гідрохлорид – руйнує мембрани патогенних мікроорганізмів. Переваги – швидке дію і тривалий ефект на нігтях. Недолік – наявність протипоказань при схильності до алергії.
  2. Экзодерил. Крем має однорідний склад. Його активний компонент нафтифін руйнує структуру патогенних грибів, сприяє їх непомітного виведенню. Щоб позбутися від грибка, потрібно 1 раз на добу змащувати нігті, при цьому захоплювати сусідні здорові тканини. Діє ліки локально і швидко, а серед недоліків – висока ціна препарату.

Позбавлення від грибка нігтів народними засобами

Вирішуючи проблему, як позбутися від грибка нігтів, важливо не забувати про ефективні методи альтернативної медицини. Це додаткове лікування, яке посилює бажаний ефект, прискорює природний процес одужання. При виконанні лікувальних процедур важливо виключити ризик розвитку алергічних реакцій, погіршення загального самопочуття. Інакше народна терапія піде тільки на шкоду. Пацієнти вибирають лікувальні ванни і компреси, відвари і настойки зі спиртовим складом.

Лікування часником

Це ефективний антисептик, який сприяє вирішенню проблеми, як швидко позбутися від грибка нігтів. Шляхом приготування кашки можна скоротити чисельність осередків патології, прибрати свербіж і запобігти повне руйнування нігтьової пластини. Хтось вибирає лікуватися не м'якоттю, а соком часнику. Для приготування ліків пацієнту потрібно підготувати:

  • часник – 2-3 зубчики;
  • вода – кілька крапель.

Правила приготування, спосіб застосування:

  1. Часник стовкти в кашку, додати трохи води.
  2. Перемішати, після чого розподілити лікувальний склад на вогнищах патології.
  3. Примотати бинтом і залишити на ніч.

Лікування за допомогою оцту

Можна користуватися не розчином перекису, а яблучним оцтом, як ще одним натуральним антисептиком. Рецепти з його участю забезпечують швидкий результат, особливо якщо їх повторюють щодня. Головне – повністю виключити розвиток алергії на оцет. Ось відмінний рецепт при грибку нігтів:

  • оцет яблучний – 50 мл;
  • олія соняшникова 50 мл

Спосіб приготування, правила застосування:

  1. Змішати яблучний оцет і рослинне масло 1:1.
  2. Однорідний склад перемішати, змочити ватний диск.
  3. Прикладати до вогнищ патології, утримувати на пластирах всю ніч.

Лікування йодом

Від грибка нігтів відмінно допомагає цей місцевий антисептик, яким необхідно щодня обробляти нігтьові пластини по кілька разів за добу. Засіб доступне, але якщо бажаного результату не спостерігається, можна замінити його ефірним маслом чистотілу, використовувати настоянку прополісу. Щоб приготувати йодну ванночку, потрібно в 1 л теплої води додати 5-7 крапель йоду, опустити руки на 10 хв. Проводити такі заняття вранці і ввечері.

Лікування харчовою содою

Домашні ванночки з лугом також є ефективним місцевим антисептиком, а проводити їх можна необмежену кількість разів за добу, щоб остаточно позбутися від грибка нігтів. Для цього в 1 літр теплої води необхідно додати 1 ст. л. харчової соди, гарненько перемішати. Тримати нігті у воді, поки вода остаточно не охолоне. В якості альтернативи можна виконати примочку з милом.

Відео

Лікування грибка нігтів (ногтимицин)

Як позбутися від грибка нігтів на ногах швидко, народні засоби

Відгуки

Олена, 35 роківПитання, як швидко позбутися від грибка нігтів, я вирішила з допомогою звичайного дьогтю. Купила в аптеці сірчано-дегтярну мазь і мазала нею нігтьові пластини по кілька разів за добу. Зміни стали помітні через 5 днів, патологія зникла ще через 2 тижні. Так що домашній обстановці позбавитися від мікроорганізмів цілком реально.
Марина, 29 роківВід небезпечного грибка нігтів позбулася чайним грибом. Робила на ніч «грибні примочки». Таким способом просто врятувала свій манікюр, оскільки нігтьові пластини вже не тільки слоілісь, але і помітно деформувалися. Через тиждень видимі горби зникли, і ніготь придбав свій природний відтінок. Ще з мазала йодом, всі разом подіяло.
Ірина, 41 рікВ цілях профілактики грибків нігтів користуюся маслом чайного дерева. Таким способом можна позбутися від проблеми чи просто її запобігти. Склад приємно пахне, швидко вбирається, продуктивно діє, зберігає манікюр. Оскільки працюю продавцем, дуже важливо, щоб руки були в порядку, а не відлякували.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!