Таблетки від лямблій у дорослих

Існує перелік препаратів, які допомагають здійснювати ефективне лікування лямбліозу у дорослих. Зараження паразитами організму в більшості випадків відбувається у дітей, але іноді хвороба може вразити і людини у віці. Це доставляє хворому масу неприємних відчуттів, але при дотриманні схеми терапії від них можна позбутися.

Як лікувати лямблії у дорослих

Дане захворювання добре вивчено медиками, що надає можливість кожному пацієнту запропонувати ефективне лікування лямблій у дорослих. Використовується два варіанти терапії. У першому випадку, коли діагностована гостра форма хвороби, застосовують таблетки від лямблій у дорослих в поєднанні з Трихополом (Метронідазол), Пірантелом або аналогічними протипаразитарними препаратами.

При хронічному наявності лямблій у дорослих застосовують класичний трьохетапний варіант лікування. Цей метод добре підходить, щоб уникнути інтоксикації, прояви алергічних ускладнень після прийому сильнодіючих таблеток проти паразитів. В основі лежить принцип поступової підготовки людини до терапії, профілактики рецидивів після курсу. Схема лікування така:

  1. Перший етап складається з комплексу заходів, спрямованих на нормалізацію ферментного обміну, посилення імунної системи.
  2. Другий етап включає протипаразитарну терапію з використанням сильнодіючих препаратів.
  3. На останньому етапі проводиться закріплення результатів, профілактика рецидивів, підтримання імунітет у високому тонусі.

Кращі препарати від лямблій в таблетках

Призначити максимально ефективне ліки від лямблій у дорослих може тільки лікар після обстеження пацієнта. Сам комплекс включає в себе кілька груп медикаментів, які необхідно приймати суворо за протоколом, який розпише фахівець. В склад основних груп входять такі відомі, перевірені засоби:

Група Нитроимидазолы:

  • Орнідазол (Тіберал). Входить в список найбільш затребуваних таблеток при лямбліозі. Часто прописується при наявності явних атопічних симптомах дерматозу крім наявності лямблій.
  • Метронідазол (Трихопол). Дуже популярний варіант таблеток при лікуванні даного захворювання, інших «шлункових» бактерій.
  • Тинідазол, Албендазол (Немозол). Володіє широким спектром дії, тому призначають приймати при наявності інших гельмінтів в організмі.

Група Нітрофуранів:

Це друга категорія ліків, які справляються з лямбліозом, що супроводжується патологією сечовивідних шляхів (цистит, пієлонефрит, поразка дріжджовими грибами). Сюди відносять такі препарати:

  • Макмірор. Використовується медикамент для дорослих і дітей, відноситься до групи ліків безпечного дії. Спектр лікування розширений за рахунок входження до складу тиоэфирной групи, володіє хорошим противопротозойным, протимікробним ефектом.
  • Фуразолідон. Медикамент підходить для будь-якого віку, приймається до їжі. Доза розраховується виходячи з ваги пацієнта (на кожен кг ваги 10 мг ліки).

Група акридин містять препаратів:

  • Мепакрін. Засіб володіє високою токсичністю, підходить тільки для дорослих, дітям його давати не рекомендується.
  • Квинакрин. Також токсичний медикамент.

Ефективні препарати для лікування лямбліозу під час вагітності

У всіх препаратів існує чіткий список протипоказань. У схемі того, як лікувати лямбліоз у дорослих, зазначено, що більшість таблеток не підходять для годуючих мам або вагітних жінок. Гарна ефективність медикаментів пов'язана з високою токсичністю, а прекрасна всмоктуваність кишечником ліків робить їх суворо забороненими для дітей, дівчат під час лактації і виношування дитини. Лікар може вибірково призначати той чи інший засіб в даній ситуації.

Наприклад, Метронідазол допускається до використання при вагітності тільки після першого триместру, коли завершиться процес формування органів, основних систем у малюка (через 12 тижнів). Не варто починати приймати його самостійно, призначити засіб повинен лікар тільки при гострій необхідності після обстеження. Препарат Макмірор володіє набагато більш м'яким дією, його часто прописують при вагітності і маленьким діткам.

Як вибрати таблетки від лямблій у дорослих

Призначення та підбір таблеток від лямблій у дорослих повинен проводити виключно фахівець після всіх необхідних діагностичний процедур. Правильна дозування розраховується, виходячи з фази захворювання, віку та ваги пацієнта. Кожні таблетки мають протипоказання, тому важливо враховувати індивідуальні особливості лямбліозу у пацієнтів. На вибір ліків впливають і інші фактори, наприклад:

  1. При наявності хронічних хвороб ШЛУНКОВО-кишкового тракту призначають препарати з нитрофурановой групи.
  2. При загостреннях, які були спровоковані хелікобактер пілорі, частіше призначають Метронідазол. Даний медикамент застосовується при гастритах.
  3. При загостреннях, які пов'язані з дією грибів, ефективним буде Інтетрікс.

Ціни на таблетки для дорослих від лямблій

Більшість препаратів такої дії коштують недорого, їх можна замовити чи купити в інтернет-магазині, найближчій аптеці. Вартість буде відрізнятися в залежності від дозування, країни виробника. Середні ціни на популярні таблетки такі:

  • Макмірор. Ціна – від 900 рублів;
  • Вермокс. Ціна – від 170 р.;
  • Трихопол. Ціна – від 90 р.;
  • Метронідазол. Ціна – від 70 р.;
  • Немозол. Ціна за 1 таблетку – від 170 р.

Дізнайтеся,як лікувати лямблії у дорослих, симптоми та причини захворювання.

Відео: чим лікувати лямбліоз у дорослих

Лікування лямбліозу

Відгуки про результати після лікування

Кирило, 28 роківМісяць тому мене почало нудити з ранку, особливо погано ставало після солодкого. Зробив аналізи в поліклініці, і мені діагностували наявність паразитів. Відразу запитав у них про те, чим лікувати лямблії у дорослих і мені порадили пити Вермокс 2 рази в день, спеціальний протигельмітний чай. Засіб дороге, але ефективне. Після курсу лікування рецидиву не було і всі симптоми пройшли.
Олена, 27 роківякось примудрилася підчепити паразитів. Коли побачила, яка кількість таблеток від лямблій у дорослих пропонується, відразу трохи розгубилася. Рекомендували Вермокс, але він виявився найдорожчим. Придбала Немозол, лікар призначив денну дозу – 500 мг за добу. Курс тривав два місяці, після чого зробила аналіз і ніяких паразитів виявлено не було.
Віктор, 33 рокиМені лікар прописав медикамент Тіберал. Може це моя особиста реакція, але із-за нього я постійно хотів спати, погано міркував. Дуже яскравий, виражений седативний ефект від таблеток був. Поговорили з лікарем, і він запропонував перейти на Трихопол. Мене влаштувала невисока вартість кошти і відсутність побічних ефектів. Курс лікування тривав майже 2 місяці.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!