Відновлення печінки по Болотову - методики харчування і фізичних вправ для очищення організму

Клітини печінки володіють унікальною можливістю – вони здатні відновлюватися, а поки цей процес відбувається, орган не втрачає свого обсягу і справляється з обов'язками, навіть якщо в наявності лише 25% здорової тканини. Пояснюється це тим, що поки молоді клітини ростуть, старі збільшуються в розмірах. Регенерація печінки відбувається повільно, але цей процес можна прискорити. Останнім часом з'явилося чимало теорій, спрямованих на вирішення цього питання. Серед них – відновлення печінки за методикою Болотова.

Хто такий Болотов

Ідеї Бориса Болотова нерідко піддають критиці, оскільки у нього немає медичної освіти. Він закінчив Електротехнічний інститут зв'язку в Одесі, навчався в аспірантурі московської, потім переїхав у Київ. Тут на кафедрі Інституту електродинаміки написав докторську дисертацію і пройшов попередній захист. Деякий час Болотов викладав у Політехнічному університеті, був завідувачем лабораторією лазерних установок в одному з місцевих університетів, розробив свою таблицю хімічних елементів.

З дитинства Болотова захоплював гіпноз, – і він почав практикувати це вміння, занурюючи знайомих в сон і вселяючи думку про необхідність одужання. Потім він почав знімати біль, підносячи долоню до хворої ділянки. За його словами, подібні сеанси нерідко мали успіх. Будучи студентом, Болотов продовжував удосконалювати свою методику, давши назву парапсихоматология. Він навчився подумки створювати образ здорових органів і накладати його на хворі тканини психотерапевтичними прийомами. Крім цього, хлопець виявив, що вміє керувати біополем.

Після одеського університету Болотов народну медицину не закинув і зацікавився безсмертям людини. Його ідеї увійшли в книгу, роботу над якою він закінчив у 1977 р. В ній Болотов розповів про методикою, спрямованою на те, як не вмираючи, вдруге народитися за рахунок оновлення тканин організму без хірургічного втручання, на основі природних процесів.

У подальші роки Болотов постійно доповнював свої дослідження і поширював їх, чим привернув увагу влади. Його відправили до психлікарні для визначення наявності шизофренії та неосудності. Потім був суд, і до розгляду залучили деяких його пацієнтів. Що цікаво – багато відмовилися свідчити проти Болотова, повідомивши про поліпшення свого стану. У 1983 р. він був засуджений на 8 років, сім з яких відсидів, після чого був реабілітований. У 1990 р. одне з приватних навчальних закладів присвоїло Болотовим звання «Народний академік».

Система оздоровлення та очищення організму Бориса Болотова

Особливу увагу в своїх дослідженнях Болотов приділив оздоровлення та очищення організму, розробивши різні процедури. Для відновлення і омолодження тканин він рекомендує направити зусилля на стимуляцію росту молодих клітин, активізувавши синтез шлункового соку, кислотність якого здатна розщепити не тільки продукти харчування, але і патологічні клітини, в тому числі ракові (за версією автора).

Використовуючи сіль, Болотов радить проводити процедури, спрямовані на збільшення пепсинів, які не тільки розщеплюють білки, але і після попадання в систему кровообігу знищують пошкоджені клітини. Таке твердження спірне, оскільки згідно з науковими дослідженнями, пепсини активні лише в шлунку завдяки реакції з соляною кислотою. Після попадання в дванадцятипалу кишку вони відразу ж втрачають свої здібності.

Для успішного відновлення тканин Болотов рекомендує зайнятися очищенням організму, вживаючи овочеві і фруктові соління, оцет та інші кислоти, які розсмоктують шлаки, перетворюючи їх в солі, без шкоди для здорових тканин. Частина солей буде залишати організм з сечею, частина – залишатися в рідкому стані, і про їх видалення треба подбати. Щоб вивести їх з організму (провести олужнення) треба пити спеціальні відвари з соку мати-й-мачухи, чорної редьки, ріпи, хрону, пташиної жовчі.

Після ощелачіванія слід направити зусилля на боротьбу з патогенними бактеріями (зайнятися окисленням). З цією метою потрібно вживати квашені продукти, вітаміни, кваси. Необхідно подбати і про розрідженні крові, вживаючи кисломолочні продукти. Наступний етап – регенерація слабких органів. Починати треба з процедур, відновлюють роботу ШКТ.

Регенерація і лікування печінки за Болотовим

Розробляючи схеми відновлення різних органів, Болотов приділив увагу і печінки. Згідно його ученню, для регенерації клітин органу слід дотримуватися дієти, спрямованої на стабілізацію сольового балансу. Це необхідно, щоб звести до мінімуму використання соляної кислоти і пепсинів в шлунку, жовчі і трипсинов (розщеплюють пептиди і білки) в дванадцятипалої кишці. Такі дії дозволять мінімально знизити витрата енергії, необхідної для переварювання продуктів, зменшивши навантаження на органи травного тракту.

Для прискорення відновлення клітин печінки Болотов рекомендує лазню з березовим віником. Він стверджує, що під час парних процедур прискорюються обмінні процеси, і печінка починає швидше знешкоджувати токсини. Це не зовсім вірне твердження, оскільки орган переробляє продукти розпаду з певною швидкістю, і прискорити цей процес можна лише незначно. З іншого боку, під час парних процедур частина токсинів і солей залишають організм через шкірний покрив, минаючи печінку, що знижує навантаження на орган. З цієї ж слід пити потогінні чаї.

Після парилки пори залишаються відкриті, тому шкіра легко вбирає нанесені на неї речовини. Щоб наситити організм, минаючи органи ШКТ, Болотов радить риб'ячий жир або мед змішати з молочною сироваткою і намазати шкіру. Як альтернативу можна застосувати маску, додавши незамінні амінокислоти (метіонін) у водний розчин глікогену. Таким методом поживні елементи надійдуть в організм через епідерміс, зменшивши навантаження на ШКТ. Перед процедурою треба поїсти трохи вареної печінки, щоб забезпечити тіло потрібними мікроелементами. Після підживлення шкірний покрив протерти оцтом.

Для відновлення клітин печінки при злоякісної пухлини після окислювальних процедур Болотов радить прогрівання у ванні з багно при температурі 42°С. Після появи поту обтирати шкіру яблучним оцтом з медом. Процедуру робити щодня, до зникнення асциту (водянки), потім знизити кількість процедур. Спочатку до двох разів на сім днів, потім – до разу.

Треба зауважити, що онкологи при злоякісної пухлини застерігають від будь-яких парних процедур, оскільки тепло стимулює зростання патологічних клітин, запальні та гнійні процеси. Пояснюється це тим, що під впливом високої температури посилюється кровообіг, з-за чого до патологічних клітин надходить додаткова кількість речовин, необхідних для росту і ділення.

Харчування

Відновлення печінки по Болотову передбачає дотримання дієти. Щоб не змушувати органи ШКТ виробляти велику кількість травних ферментів, автор радить виключити на якийсь час з раціону другі страви, чай, олія. Воду та інші напої пити лише при появі спраги. Перевагу віддавати продуктам з клітковиною, яка стимулює перистальтику травної системи:

  • бобовим;
  • капусті;
  • каш;
  • листового салату;
  • мигдалю;
  • моркви;
  • горіхам;
  • висівки;
  • редьці;
  • ріпі;
  • свіжим овочам;
  • сливам;
  • сухого інжиру;
  • гарбузі;
  • шпинату;
  • хлібу з борошна грубого помелу.

Для поліпшення синтезу шлункового соку і пепсинів треба включити в дієту капусту, щавель, кріп, гірчицю, гострі приправи, пити соки з соляною кислотою (0,1-0,3%). З цією ж метою можна скористатися сіллю: один грам покласти на мову, через деякий час проковтнути солону слину. Процедуру повторювати до десяти разів протягом дня. Після годування корисні 1-2 ч. л. морської капусти, пару шматочків оселедця.

Дотримуватися порад Болотова щодо солі слід обережно. Офіційна медицина застерігає від використання цього продукту при наявності асциту, який супроводжує цироз, оскільки сіль затримує воду в організмі, що ніяк не сприяє зникненню водянки. З цієї причини дієтологи дозволяють вживати в добу максимум один грам солі.

Для відновлення органів травної системи Болотов радить вживати макухи капусти, моркви, редьки. Щоб їх приготувати, треба вичавити сік з овочів, зробити з сухої маси кульки розміром з горох. Ковтати, не розжовуючи, тричі на день по 2 ст. л. за тридцять хвилин до їжі. Вживати, поки дискомфорт не піде повністю. Сік, отриманий під час приготування макухи, пити перед сном, попередньо злегка підсолюємо.

При злоякісної пухлини Болотов радить їсти якомога менше, щоб кількість рідини, що покидає тіло, перевищувало обсяг води, яка в нього поступає, інакше асцит не зменшиться. В цей час годувати організм слід через шкіру, наносячи на неї поживні речовини. Коли водянка спаде, можна збільшити кількість прийнятої їжі, віддаючи перевагу рибі, м'ясі, молочних продуктах. Перш ніж зважитися дотримуватися таких рекомендацій, обов'язково слід проконсультуватися з онкологом, оскільки можна погіршити становище.

При раку печінки Болотов рекомендує пити переброди соку молочайних рослин. Для цього соком чистотілу або польового осоту промочити кубики цукру, скласти в емксть і тримати три місяці в теплі і темряві. Цукор пити з чаєм без будь-яких обмежень. Для знеболювання Болотов радить вживати кислі ферменти, пептиди, жирні кислоти. Хорошим знеболюючим є квас з пижма, будри.

Окислення

Для успішної регенерації ослаблених органів травного тракту Болотов рекомендує позбутися від патогенних бактерій окислювальними процедурами. З цією метою він радить вживати квашені і підсолені фрукти, овочі. З такою рекомендацією багато дієтологів погоджуються і стверджують, що квасні продукти при серйозних проблемах з печінкою вживати шкідливо.

Ще один метод окислення організму – ферменти (кваси). Необхідно приготувати два напою, наприклад – один з чистотілу, інший – буряковий. Коли бродіння закінчиться і квас буде готовий, чотирнадцять днів треба пити один напій, потім – інший. Далі віддавати перевагу продукту, смак якого сподобався більше. Для приготування напою можна вживати:

  • волоський горіх;
  • мандрагору;
  • молочайних (латексосодержащие) трави;
  • пижмо;
  • буряк;
  • деревій;
  • чистотіл.

Для приготування квасу з чистотілу треба стакан трави (коріння не вживати) насипати в марлю і опустити в трилітрову банку. Сюди ж до країв залити молочну сироватку, заздалегідь розмішавши в ній склянку цукру. Накрити марлею, зберігати в темряві. Квас можна пити через два-три тижні. Вживати за тридцять хвилин до їжі по 100 мл Якщо з-за сильної температури молочні палички загинули, треба влити в масу ложку домашньої сметани.

Сприяють окисленню кваси з рослинних олій. З цією метою продукт змішати з медом або цукром у рівних пропорціях, зберігати в теплі протягом року. Потім півсклянки отриманої маси перемішують з трьома літрами молочної сироватки і залишають киснути чотирнадцять днів. Півсклянки напою пити за п'ятнадцять хвилин до прийому їжі.

Для розрідження крові і окислення можна приготувати бальзам Болотова, відомий під назвою Царська горілка. Пити по чайній ложці чотири рази на добу, розбавивши водою. Щоб його приготувати, треба розмішати в літрі води:

  • червоне вино або оцет з винограду: 0,5 ст.;
  • корінь живокосту: 1 ст. л.;
  • таблетки нітрогліцерину: 4 шт.;
  • соляна і сірчана кислота: 4 ч. л.;
  • стручок гіркого перцю, кмин, коріандр (за бажанням);
  • аспірин, бурштинову кислоту, адреналін, метіонін (за бажанням).

Окислити тіло допоможе оцтовий настій з валеріани, яким треба час від часу робити обтирання тіла. Рецепт наступний: півсклянки дрібно порізаного кореня валеріани всипати в 0,5 л оцту (9%). Залишити на добу. Крім настою з валеріани для протирання шкіри можна приготувати з солоного сала, змішавши його з медом (1:1), розбавивши яблучним оцтом (1 до 10).

Вправи

Відновлення печінки можливе не тільки за допомогою дієти, але і спеціальних вправ. Болотов розробив комплекс під назвою «Світлі думки», який треба робити ввечері і вранці протягом п'яти хвилин. З цією метою треба лягти на спину, опустивши руки долонями вниз. Потім зробити вдих через ніс, трохи затримавши дихання. Вимовити фразу, відчуваючи повну впевненість у словах: «Я керую своїм тілом моїм розумом. Я очищаю свою печінку. Відтепер вона працює краще, ніж раніше, ефективніше очищує організм від токсинів і розганяє очищену кров».

Відео

Цілюще Квас Болотова. Лікування Чистотілом Печінки, Нирок, Шлунка.

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!