Корисні властивості реп'яхової олії - склад, способи застосування для лікування волосся, шкіри та нігтів

У косметології даний продукт використовується у багатьох засобах для стимуляції росту волосся. Реп'яхову олію – це елементи з коренів лопуха, яка володіє унікальними властивостями, позитивно впливає на структуру волосся, їх зростання, для посилення лікувального ефекту її можна використовувати не тільки як компонент масок, але ще в чистому вигляді на корені. Маса позитивних відгуків доводить ефективність цього продукту – він нормалізує стан волосся, також на голові з'являється своєрідний «пушок», який свідчить про пробудження волосяних цибулин.

Що таке реп'яхову олію

Даний продукт є витягами з коренів лопуха шляхом екстракції – сухі коріння настоюють на різних рослинних компонентах (арахісовій, оливковій, соняшниковій або кунжутній олії). У готовому вигляді його можна знайти з різними добавками, стимулюють кровообіг (червоний перець, часник, кропива, цибуля). Такий продукт використовується тільки на шкіру голови, щоб домогтися ефекту прискореного росту волосся. Олійна екстракція дозволяє зберегти багато корисні речовини цього продукту:

  • природний інулін;
  • жирні кислоти;
  • стигмастерин;
  • протеїни;
  • ситостерин.

Склад

Цілющі властивості продукту пояснюються речовинами, які в ньому містяться. Всі нижчеперелічені корисні компоненти благотворно впливають на волосся – їх зростання і зовнішній вигляд. Наприклад, інулін є натуральним кондиціонером, яким згладжує їх, живить, надає не жирний, а здоровий блиск як на рекламних фото. Хімічний склад наступний:

  • вітаміни групи А, В, С, Р, Е;
  • полінасичені жирні амінокислоти;
  • протеїни;
  • дубильні речовини;
  • інулін;
  • мінеральні речовини (мідь, ванадій, цинк, бор);
  • ситостерин;
  • стигмастерин.

Властивості

Оскільки це натуральний засіб, ефект від застосування варто очікувати через 2-3 тижні регулярного використання. Масло реп'яха надає благотворний вплив на волосся – вони стають м'якими, блискучими, більш слухняним. За рахунок стимуляції кровообігу шкіри голови волосяні цибулини працюють активніше – це допомагає відростити довжину швидше. Після застосування зникає свербіж шкіри голови, лупа, швидше заживають різні ранки, усувається роздратування.

Застосування

Олію лопуха корисно не тільки для волосся, але ще для тіла, нігтів, шкіри обличчя. Застосовується в чистому вигляді і додається в різні домашні маски як допоміжний компонент до базових масел. Протираючи щодня брови і вії, можна домогтися приголомшливого ефекту – через місяць вії стануть довше, густіше, об'ємніше, а брови будуть інтенсивно відростати. Деякі виробники додають витяг будяків шампуні, бальзами, фарби для волосся, суміші для фарбування брів і вій, щоб вони набиралися корисними речовинами.

Для нігтів

Завдяки своїм поживним і зволожуючим властивостям продукт активно використовується в косметології в сфері догляду за нігтями. Під час косметичної процедури його можна наносити в чистому вигляді на кутикулу для її розм'якшення, робити масаж нігтів, щоб підсилювати кровообіг. Масло робить нігті міцнішими, запобігає їх ламкість, робить їх більш доглянутими. Відмінно підходить тим, у кого є такі проблеми:

  • суха кутикула;
  • ламкість;
  • розшарування нігтьової пластини;
  • грибкова інфекція;
  • шорстка поверхня нігтьової пластини;
  • повільний ріст нігтів.

Для особи

Головна перевага, якою може похвалитися дане масло, – це відсутність комедогеннимі. Це означає, що воно не забиває пори, не провокує розвиток запалень на обличчі (прищів, чорних крапок), як наприклад, рицина. Маслом реп'яха можна змивати косметику з очей – це одне і те ж час делікатно очищає шкіру навколо очей, сприяє зміцненню і зростанню вій. Після очищення все необхідно змити теплою водою з м'яким гелем або мицеллярной водою.

Питання зволоження і живлення шкіри будь-якого типу актуальний завжди. Після вмивання рекомендується наносити легкий зволожуючий крем з декількома краплями ефірного масла. Це усуне лущення і зволожує суху шкіру. Ще можна наносити точково на висипання, щоб підсушити прищі і прискорити процес їх дозрівання. Після нанесення можна промокнути обличчя чистою паперовою серветкою, ввібрати залишки.

Для шкіри

У будь-який час року шкіру потрібно зволожувати. Взимку через зневоднення, холоду і сухого повітря шкіра стягується, стає тьмяною. Щоб її відновити, треба регулярно живити шкіру спеціальними засобами. Одним з найкращих є масло реп'яха. Під час прийняття ванни або душа кілька крапель можна додавати в гель для душу на мочалку, змащувати стопи, щоб розм'якшити шкіру, підготувати їх до педикюру, додавати кілька крапель в крем для ніг. Це допоможе зберігати молодість і здоров'я шкіри на довгі роки.

Реп'яхову олію для волосся

Переважно цей продукт використовується для догляду за шевелюрою. Він універсальний, оскільки підходить для вирішення багатьох проблем: посічених кінчиків, сухої лупи, облисіння, відсутність блиску. При випаданні волосся вижимки лопуха втирають в шкіру голови, активно її масажуючи, щоб покращувати кровообіг і стимулювати ріст волосся. Для більшого ефекту краще віддати перевагу продукту з додаванням червоного перцю, який сильніше стимулює приплив крові до волосяних цибулин.

Щоб позбутися від посічених кінчиків, зробити волосся більш м'якими і слухняними, реп'яхову олію можна наносити в чистому вигляді на всю довжину локонів, особливу увагу звертати на кінчики, залишати під шапочкою для душу з теплим рушником на 60 хвилин. Ще можна додавати в живильні маски, змішуючи з касторовою, кокосовим, аргановою, оливковою олією. Змивати такі маски потрібно шампунем, але промивати волосся слід 3-4 рази, щоб маска повністю змилася. Якщо немає часу для нанесення маски, пару крапель можна додати в бальзам або кондиціонер.

Користь

Олію лопуха, в яке входять вітаміни та інші активні компоненти, надає сприятливу дію на брови, вії та волосся. Регулярне використання масок з маслом або нанесення в чистому вигляді допомагає відновлювати структуру волосся, стимулює ріст, перешкоджають перетину кінчиків і ламкості. Користь реп'яхової олії для волосся не може бути переоцінена, тому що це одне з найкращих і ефективних засобів для красивих, пишних, здорових волосся. Згідно відгуками, регулярне вживання олії на ніч на брови і вії допомагає їх відростити.

Як використовувати

Щоб домогтися відмінного результату, потрібно дотримуватися кількох важливих правил:

  1. Курс застосування – 5 місяців, наносити не частіше ніж 1 раз на тиждень.
  2. Робити маски краще на брудні волосся, коли вже з'являється жирний блиск.
  3. Якщо шкіра голови жирна, краще змащувати тільки довжину, особливо кінчики.
  4. Змивати всі маски потрібно миттям голови з шампунем. Нанести шампунь з сульфатами у складі потрібно буде 3 рази, натуральні косметичні засоби – 4-5 разів.

Як підігріти на водяній бані

Головне правило, яке має бути дотримана, щоб отримувати ефект від масок – це правильна температура. Відомо, що всі корисні речовини краще вбираються і правильно працюють, якщо підігріти суміш для маски на водяній бані. Пори розкриваються, всі вітаміни та активні компоненти краще проникають всередину. Перед тим, як наносити на пасма, потрібно підготувати суміш. У каструлі закип'ятити воду. Кришку перевернути догори дном, поставити на неї ємність з сумішшю. Поки вода кипить, вона буде нагріватися трохи вище кімнатної температури.

Рецепти народної медицини

Даний продукт ще можна використовувати практично у всіх масках для обличчя та волосся домашнього приготування. У народній медицині лопух займає особливе місце, тому що раніше його застосовували не тільки для зовнішнього використання, але навіть вживали всередину в салатах і супах. Якщо є можливість зібрати свій, наприклад, дачний лопух, то можна приготувати масло самостійно. Для цього знадобиться:

  • зібрати 50 г кореня рослини, висушити, подрібнити;
  • екстракт коренів залити 150 мл будь-якого жирного олії;
  • залишити настоятися протягом 14 днів;
  • процідити.

Його можна використовувати не тільки жінкам, але і чоловікам, наприклад, щоб відростити бороду. Є ефективний рецепт маски для відрощування бороди, для якої потрібно:

  • масло реп'яха – 3 столові ложки;
  • червоний перець мелений – 5 г (дозування слід коригувати виходячи з відчуттів, маска повинна піч, але не сильно).

Що потрібно зробити:

  1. Змішати інгредієнти.
  2. Суміш нанести пензликом на бороду (шкіра повинна бути чистою та сухою).
  3. Залишити суміш на 10-15 хвилин.
  4. Ретельно змити милом або м'яким гелем для вмивання.
  5. Процедуру повторювати 1-2 рази в тиждень.

Маска для волосся

Щоб зберегти здоров'я шкіри голови потрібно регулярно робити натуральні маски. Лікування волосся реп'яхову олію – це бюджетний спосіб перетворити волосся, як після салонних процедур, позбутися від лупи і сверблячки. Щоб прискорити їх зростання, запобігти випаданню, можна зробити таку маску, для якої знадобиться:

  • олію лопуха з червоним перцем – 100 мл;
  • эфирка бей – чверть чайної ложки;
  • 1 яєчний жовток;
  • додати 1 чайну ложку меду і 1 чайну ложку соку лимона.

Що потрібно робити:

  1. Всі інгредієнти добре змішати.
  2. Розподілити пензлем по проділах на сухі волосся.
  3. Надіти шапочку для душу, замотати голову рушником.
  4. Залишити на 1-2 години.
  5. Змити шампунем.
  6. Повторювати 1 раз у тиждень.

Протипоказання

Перед тим, як користуватися реп'яхову олію для волосся, потрібно пам'ятати, що може виникнути алергічна реакція. Так як це повністю натуральний продукт, єдиним протипоказанням до застосування є індивідуальна непереносимість. Згідно відгуками, щоб переконатися у відсутності алергії, можна нанести кілька крапель масла на руку, залишити на годину, щоб побачити, чи виявиться алергічна реакція – свербіж, подразнення, висипання. Якщо ні – продукт можна використовувати.

Ціна

В таблиці вказана розбіжність цін, за якими купують масло різних виробників в Москві і Московській області. За найдешевшою ціною його можна купити в інтернет-магазині, замовивши через онлайн-каталог. Щоб спробувати, можна відразу купувати кілька варіантів в будь-якій аптеці.

Назва продукту

Вартість

«Евалар», 100 мл

Від 60 до 70 крб.

«Мирролла» з червоним перцем, 100 мл

Від 60 до 65 руб.

«Алтайський букет», 100 мл

Від 90 до 110 руб.

Олія реп'яхова з Алтайським муміє «Алтайський букет», 100 мл

Від 95 до 105 руб.

Відео

♥Реп'яхову олію ♥ ЯК? НАВІЩО? ДЛЯ ЧОГО?

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!