Як застосовувати борсуковий жир для лікування кашлю дорослим і дітям - корисні властивості, дозування і розтирання

При лікуванні легеневих захворювань краще застосовувати натуральні препарати – таким є засіб борсуковий жир від кашлю, застосовується всередину або у вигляді розтирань. Природна речовина можна добути шляхом перетапливания внутрішньої жирової клітковини тварини, сало продають в аптеках і використовують для лікування бронхітів, туберкульозу. Корисно дізнатися, як правильно ним користуватися.

Що таке борсуковий жир

Внутрішній жировий шар тваринного перетапливают, очищають і отримують натуральні ліки. Борсучим жиром від кашлю крім використання його антибактеріальних і протизапальних властивостей добре нормалізувати прискорення обміну білків в організмі. При застудах він зміцнює імунітет, підвищує гемоглобін, може застосовуватися вагітними жінками та дітьми.

Найкориснішим вважається продукт, отриманий в кінці осені, тому що навесні і влітку в організмі тварини відкладається прошарок для зими. У ній зосереджена максимальна концентрація речовин, що сприяють захисту від переохолодження, швидкому загоєнню ран, лікування кашлю та застуди, підсилюють функції травного тракту, дихальної і статевої системи. Сало допомагає також швидко відновлювати шкіру і полегшувати одужання.

Лікування легких борсучим жиром

За рахунок корисного складу борсуковий жир відмінно виліковує захворювання легенів. Вітаміни, мікро - та макроелементи підвищують опірність організму, дають можливість поєднувати засіб з іншими лікарськими препаратами сильної дії. При бронхіальній астмі, бронхіті або легеневому туберкульозі борсуковий жир прибирає запалення, здатний вилікувати кашель навіть затяжного курця. За відгуками, речовина пом'якшує легкі, за місяць справляється з туберкульозом і областю запальних процесів у дихальних шляхах.

Курс застосування триває місяць, потім хворий відпочиває два тижні і повторює процедуру. Речовина має неприємний смак, тому його вживання натщесерце загрожує блювотним рефлексом. Щоб цього уникнути, запивайте барсучье сало відваром шипшини, звіробою. Дітям краще додати до речовини варення або мед, варення зі смородини. Систематичне вживання борсукового жиру для профілактики корисніше, ніж разове. Для зміцнення імунітету добре приймати його тричі за день за півгодини до їжі, через півмісяця перейти на дворазовий прийом.

Застосування при кашлі

Борсуковий жир часто застосовується для лікування кашлю, для цього його наносять на грудну клітку на ніч і трохи втирають. Робити таку процедуру краще щодня. Масажуйте до повного вбирання, укутайте хворого і дайте зігрітися. Корисно після розтирань випити теплий чай або легкий трав'яний грудний збір. Лікувати таким методом можна тільки ранній почався кашель, але не можна застосовувати при захворюванні розвивається:

  • Розтирання має здатність зігрівати, тому слідкуйте, щоб температура не підвищувалася.
  • Після появи кашлю на другу-третю добу почніть лікування борсучим жиром, щоб скоротити період хвороби до 4-5 днів.
  • При лікуванні сухого кашлю приймайте всередину в дозуванні по столовій ложці за півгодини до їжі.
  • Зігрійте суміш речовини з молоком і медом, пийте тричі за добу.
  • Зберігати засіб краще в холодильнику для запобігання згіркнення.

Лікувальні властивості при кашлі

Корисна дія борсукового жиру при лікуванні кашлю зумовлено харчуванням тварини. Звір вживає в їжу комах, коріння, трави й акумулює в жировій прошарку біологічно цінні речовини, легкозасвоювані організмом. Ось лише частина корисних властивостей жиру борсука:

  • зміцнює імунітет;
  • виводить важкі метали;
  • сприяє загоєнню ран;
  • вбиває туберкульозну паличку;
  • багатий жирними кислотами;
  • вітамін А перешкоджає розвитку рецидивів захворювань;
  • позитивно впливає на шкіру;
  • сприяє попередженню розвитку раку;
  • вітаміни групи В у складі посилюють обмін речовин, лікує нервову систему, серце;
  • корисний при виснаженні тіла;
  • очищає легені;
  • зменшує вираженість кашлю.

Як пити

Борсуковий жир від кашлю п'ється тричі на день по столовій ложці (15 мл) під час або за півгодини до прийому їжі. Тривалість курсу становить місяць, після чого робиться відпочинок на 2-4 тижні, і курс триває. Для розтирань використовується невелика кількість жиру, що наноситься на груди або пошкоджені шкірні покриви до утворення захисної плівки.

Дорослій

Барсучье сало від кашлю приймається тільки натщесерце для швидкого засвоєння корисних речовин. при запущених випадках бронхіту або астми жир корисно пити з молоком і невеликою кількістю меду. Це ж перешкоджає виникнення блювотного рефлексу. Якщо натще пити барсучье сало не виходить, прийміть його через три години після обіду, але не робіть їжу надто щільним. Сучасні аптеки пропонують купити жир в капсулах для усунення неприємного присмаку. Пити їх слід відповідно до інструкції з пакування.

При вагітності

Майбутнім матерям знадобиться інформація, що розповідає, як пити борсуковий жир при кашлі без шкоди для здоров'я малюка. Це речовина поряд з ведмежим салом вважається безпечним засобом для лікування вагітних жінок від легеневих захворювань. Його відрізняє натуральний склад, швидка засвоюваність при правильній перетопке. Кількість прийнятого борсучого сала залежить від маси тіла жінки:

  • менше 60 кг – по десертній ложці тричі на день;
  • менше 100 кг – по столовій ложці;
  • понад 100 кг – по 1,5-2 столові ложки або зазначене в інструкції кількість капсул.

Дітям

Борсуковий жир дітям від кашлю – це натуральне ефективний засіб, приймають його двічі-тричі за день за годину до їжі, змішуючи з молоком, медом або намазуючи на чорний хліб з кислим варенням. Таке вживання не дасть дитині відмовитися від ліків, яке в чистому вигляді неприємне на смак. Даючи синові чи доньці ліки, розтопити жир при кімнатній температурі природним шляхом, але не підігрівайте. Можна змішати сало з рубаними волоськими горіхами, медом, родзинками і курагою в рівних порціях і є по чайній ложці тричі на день.

Для дітей кількість вживаного борсукового жиру за один раз залежить від віку, але приймати його потрібно починати з 2-3 років, немовлятам пити сало не рекомендують лікарі:

  • 3-6 років – третина чайної ложки;
  • 6-12 років – половина чайної ложки продукту;
  • 12-16 років – чайна ложка або зазначене в інструкції кількість капсул без запаху.

Розтирання

Лікування борсучим жиром від кашлю та бронхіту методом зовнішнього розтирання доступно для дітей з двох років. До трирічного віку це єдино можливий спосіб застосування ліки при захворюваннях нижніх дихальних шляхів. Дітям розтирають груди, спину і ноги на ніч, через 5 днів спостерігається поліпшення, але для лікування варто додати хоча б ще тиждень. Дорослим розтирають на ніч груди, спину з ногами, поєднуючи масаж з прийомом сала всередину.

Народні цілителі виділяють ще кілька корисних відомих рецептів для розтирань борсучим жиром з вираженим ефектом:

  • суміш сала, какао, меду, м'якоті алое, вершкового масла, екстракту муміє, прополісу і спирту – чайна ложка розчиняється у воді, застосовується для розтирань і внутрішнього прийому в поєднанні з молоком;
  • сало, масло жожоба, ефірна олія лаванди, розмарину, чайного дерева і м'яти – застосовується для розтирань від тривалої м'язової болю.

Компрес

Борсучим жиром добре лікувати бронхіт, застосовуючи компреси. Вчасно розпочате лікування сприяє перешкоді поширення пневмонії і бронхіальної астми. Розітріть хворого після лазні або теплої ванни салом, укутайте теплою ковдрою або вовняною тканиною для збереження тепла і залиште на ніч. Чергуйте компреси з розтираннями і прийомом жиру всередину до повного одужання.

Борсуковий жир при туберкульозі

Корисне сало борсука вбиває туберкульозну паличку і відновлює виснажений хворобою організм. За рахунок цього жир вважається кращим ліками для лікування туберкульозу серед народних рецептів. Медики радять застосовувати його в якості допоміжної терапії – змішувати півтори столові ложки сала зі столовою ложкою меленого алое двома чайними ложками какао і однієї коньяку. Приймати суміш потрібно раз в день.

Протипоказання до застосування

Борсуковий жир є надзвичайно корисним засобом при лікуванні кашлю, але відрізняється протипоказаннями:

  • індивідуальна непереносимість;
  • проблеми з печінкою, підшлунковою залозою, шлунком.

Лікарі не радять вживати сало борсука без консультації з фахівцем. Не давайте засіб дітям і підліткам без упевненості в результаті лікування, не робіть з жиру сиропи й мазі від кашлю вагітним і годуючим жінкам. Якщо при вживанні виявилася алергія у вигляді висипки, сверблячки, розлади шлунка або нудоти, припиніть самолікування і відвідайте лікаря: він пропише противоалергенні препарати, порадить пити більше рідини.

Відео: як лікуватися борсучим жиром від кашлю

Лікування борсучим жиром від кашлю та бронхіту а так само іншими жирами.

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!