Березовий гриб - корисні властивості і застосування. Як заварювати і пити березовий чагу, протипоказання

Унікальними властивостями володіє березовий гриб – чага. За час свого росту від суперечки до великого тіла вона насичується корисними речовинами з березового соку і інших компонентів. Гриб містить безліч активних речовин, мікроелементів, потрібних для організму людини, тому він вважається найціннішим природним ліками.

Лікувальні властивості чаги

Люди завжди прагнули дізнатися, чим корисна чага. Здавна її використовували як ліки від різних хвороб. З-за свого протимікробної та протизапальної дії всіма шанована чага – корисні властивості і застосування її знали здавна народні цілителі. Використання гриба поширене, адже у складі знайдені біогенні стимулятори, органічні кислоти, які надають на організм терапевтичний вплив:

  • Лікувальний гриб застосовується як ліки – вживання відварів лікує пухлини будь-якого типу, вітамінізує організм, зміцнює імунну систему.
  • Гриб здатний стримувати зростання онкологічних клітин, покращувати апетит, знімати біль, знижувати рівень холестерину.
  • За рахунок протизапальних, кровоспинних властивостей чага знаходить застосування в захисті слизової.
  • Входять до складу лікарського гриба фітонциди, алкалоїди забезпечують сечогінний, жовчогінний процеси, а залізо, магній відновлюють тканини, зміцнюють організм у цілому, тонізують його.
  • За рахунок наявності срібла, цинку відновлюється функція нервової системи.
  • За рахунок міді, алюмінію знімаються загострення хронічного характеру, нормалізується робота шлунка, кишечника, підвищуються властивості імунітету.

Як заварити чагу правильно

Для лікування грибом варто знати, як приготувати чагу. Народна медицина знаходить застосування відвари, настої з корисними властивостями. Приготування відвару зводиться до 2 рецептами:

  1. Чверть кілограма гриба вимочити в 2 літрах води, поки той не стане м'яким. Потерти крупно, знову залити тією ж водою, повільно нагріваючи, не досягаючи кипіння, тримати годину. Після недовгого охолодження відвар процідити, змішати з настоєм ягід сухої калини. Для приготування калинового настою взяти склянку ягід, влити літр холодної води, тримати 5 годин, варити 60 хвилин на паровій бані. У відвар додати чверть літра соку столітника, стільки ж меду. Суміш розбавити водою до отримання 4 літрів, залишити на тиждень в прохолодному місці, прихованому від сонця. Після початку бродіння зберігати в холоді. Випивати по 50 мл тричі на добу за півгодини до їди.
  2. 10 г чагового порошку змішати зі столовою ложкою ліщинових листя, влити 400 мл води. Закип'ятити протягом 5 хвилин, після проціджування випивати по 30 мл засобу тричі на добу.

Як наполягати чагу

Іншим варіантом застосування, як готувати чагу, стане наполягання гриба. Його також можна провести декількома способами і рецептами:

  1. Гриб відрізати з берези або купити в аптеці за доступною ціною, промити, крупно натерти після попереднього замочування. Влити воду з пропорцією 1:5, тримати 2 дні в темряві, процідити, випивати по 600 мл за добу.
  2. При гастриті в склянку подрібненого сировини влити 5 склянок теплої води. Тримати 24 години, після проціджування випивати по 100 мл Через 3 дні зробити новий настій.

Лікування чагой при онкології

Шанувальники домашніх способів лікування стверджують, що чага від раку ефективна і допомагає уповільнити зростання онкології. Це твердження було визнано справедливим, так що і офіційна медицина стала випускати препарати на основі гриба з дерева. До плюсів його застосування відносяться широкий спектр активності та нетоксичність. На корисний гриб практично не буває алергії, а початкова стадія онкології з її прийомом характеризується поліпшенням самопочуття, уповільненням росту пухлини та зниженням болю.

Від раку шлунка допоможе наступний рецепт:

  • 1/5 кг чаги натерти, змішати зі 100 г бруньок сосни і плодів шипшини, 5 г гіркого полину, 20 г звіробою, 10 г кореня солодки.
  • Все це замочується 3 літрами води, через 3 години проварюється на помірному вогні, закутується, настоюється 24 години в теплій кімнаті.
  • Після проціджування до суміші додати склянку соку алое.

Від раку легенів, грудей у жінок, кишечника допоможе масляна емульсія:

  • 40 мл рослинної олії з запахом змішати з 30 мл спиртової настоянки чаги, для виготовлення якої беруть 100 г сировини на 1,5 л спирту або горілки.
  • Суміш приймається залпом тричі на день за третину години до прийому їжі, курсом 10 днів, перерва на 5 днів, прийом 10, перерва знову 10 днів.
  • Умова така: слід приймати до досягнення мети лікування.

Дізнайтеся детальніше про лікуваннячагой при онкології.

Чага для схуднення

Цінність лікарського гриба полягає в тому, що склад у нього надзвичайно багатий. Він містить вітаміни, мінерали, амінокислоти, органічні активні елементи: за рахунок цього чага бореться з ожирінням, прискорюючи метаболізм. Рецепт приготування чаги для схуднення: прополисовый кулька змішати зі склянкою настою чаги. Приготувати настій легко: до 20 г гриба вливається склянку гарячої води, 2 ложки меду. Показання такі: п'ється ліки натщесерце щоранку, діє в комплексі з дієтою.

Як приймати чагу в настоянці

Для лікування раку знаходить застосування спиртова настоянка чаги. При виготовленні потрібно половину склянки гриба залити літром горілки, тримати 2 тижні в темному прохолоді. Випивати по десертній ложці тричі за день, що сприяє уповільненню зростання онкологічних пухлин. Другим рецептом приготування корисної спиртової настоянки служить суміш з 50 г сухого гриба, третини літра горілки. Настоюється всі 21 день в темряві, прохолоді, проціджують, п'ється 3 рази в день по 30 мл, розчиненими з чвертю склянки води. Курс застосування – 10 днів.

Екстракт чаги

При дисфункції кровообігу треба знати, чим корисна чага березова. Як ліки знаходить застосування чаговый екстракт: для його приготування 20 г порошку влити ¾ склянки теплої води, тримати 48 годин. Після проціджування випивати по 30 мл за 10 хвилин до їди. Від грибка допоможе спиртовий екстракт: 300 г гриба залити двома склянками горілки, тримати 2 тижні, застосовувати зовнішньо. При пародонтозі допоможе корисна суміш з гриба, ромашки, залита 2 склянками окропу, настоявшаяся 4 години.

Як пити для профілактики чагу

Щоб запобігти захворювання на грип та ангіну, п'ють чай або відвар чаги. Для цього гриб замочують, труть з водою і настоюють 2 доби. П'ють по 200 мл тричі за добу. Крім цього, чага – корисні властивості і застосування показують ефективність – легко заварюється: гриб можна залити теплою водою, настояти 2 дні і випивати з додаванням меду – це допоможе від раку. Для профілактики тиску гриб змішують з омелою.

Протипоказання

Основними властивостями, при яких не можна приймати чагу, є:

  • коліт і дизентерія;
  • чага при вагітності, лактації заборонена;
  • алергія;
  • нервове перезбудження системи;
  • дитячий вік;
  • одночасне лікування глюкозою, пеніциліном, декстрозою приносить шкоду.

Читайте також:чага - корисні властивості і застосування.

Відео: чим корисна чага і як її вживати

Чага (березовий гриб) – корисні властивості і застосування чаги, як наполягати чагу, лікування чагой

Відгуки

Марина, 49 роківЯ не здогадувалася, від чого допомагає чага, поки не прийшла до народного цілителя, щоб позбавитися від раку. Він порадив мені пити корисний настій гриба за особливим рецептом, щоб онкологія припинила своє зростання. Чітко слідуючи інструкціям, я пройшла курс лікування. Аналізи помітно краще.
Андрій, 52 рокиЧим корисний гриб чага, я знав давно, ще мої мати з батьком і їх батьки лікувалися від усіх хвороб. Коли мене почала турбувати підвищена кислотність шлунку, я згадав про цінне грибі-нарості і почав пити відвар. По смаковим властивостям він був огидний, але для здоров'я корисний. Печія більше не турбує мене.
Дарина, 67 роківМоя подруга завжди стверджувала, що користь чаги для здоров'я неоціненна. Я не вірила їй, поки не переконалася у зворотному. У мене виявили рак, але застосування хіміотерапії мене лякало. Я стала пити чаговый відвар і очам не повірила, коли на наступному прийомі лікар сказав, що зростання пухлини припинився. Проп'ю весь курс і поділюся відкликанням.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!