Рицинова олія: застосування та відгуки

Фітотерапія може усунути багато захворювання організму, але для отримання лікувального і профілактичного ефекту потрібно підібрати гіпоалергенні та високоефективні склади. Натуральні засоби використовуються і в косметології, наприклад, для омолодження шкіри, усунення наростів, бородавок та інших аномалій на дермі.

Користь касторової олії

Якщо використовувати масляні основи, зігріваючий ефект та стимуляція системного кровообігу забезпечені. Наприклад, лікування касторовою олією актуально при проблемах судин, серця, бронхо-легеневої системи, ЦНС, обмінних процесів, імунної системи. Про цілющі властивості цього натурального ліки знає не одне покоління пацієнтів, так що не варто ігнорувати дари матінки Природи. Якщо цікаво, для чого корисно касторове масло використовувати, нижче представлений докладний список:

  • забезпечення послаблювальної дії при хронічних запорах, проблеми кишечника;
  • спазмолітичні, протизапальні, знеболюючі властивості;
  • усунення підвищеної набряклості м'яких тканин;
  • протикашельний рефлекс, швидке відділення мокротиння;
  • безопераційне позбавлення від варикозного розширення вен;
  • якісне очищення печінки, позбавлення від продуктів інтоксикації;
  • розсмоктуючу дію, особливо актуальне при мастопатії, пухлин, ракових клітинах;
  • лікування простудних, вірусних, інфекційних захворювань;
  • очищення від шлаків, токсинів отруйних речовин;
  • прискорення процесу регенерації хрящів, сухожиль, суглобів та сполучної тканин;
  • забезпечення швидкої регенерації при механічних пошкодженнях шкіри, опіках, відкритих пораненнях;
  • ефективна боротьба з кишковими паразитами, стійкий протиглистовий ефект;
  • зміцнення волосся, омолодження шкірних покривів, підвищення еластичності і пружності;
  • позбавлення від мозолів, бородавок, натоптишів, огрубілою шкіри.

Рицинова олія - інструкція по застосуванню

Купити цей натуральний продукт можна в аптеці, а приймати всередину або зовнішньо з метою лікування, профілактики. Перш ніж використовувати це лікуючу засіб, потрібно проконсультуватися з лікарем, уважно вивчити анотацію, загальні рекомендації. Якщо куплено рицинова олія - інструкція по застосуванню обумовлює добові дозування, спосіб застосування, курс інтенсивної терапії, можливі протипоказання і побічні ефекти.

При запорах

Проблеми з кишечником можуть перетворитися на хронічні хвороби, якщо їх вчасно не лікувати. Спосіб застосування касторової олії – всередину, використовувати в якості проносного засобу в домашніх умовах. Разова порція ліки для дорослих становить 20-30 г, для дітей – не більше 15 р. Якщо це таблеткова форма, для старшого покоління вистачає 3-5 капсул за раз, для малюків – не більше 2-5 капсул. В останньому випадку приймати касторове масло від запорів протягом 30 хвилин, а не всі пігулки залпом.

Для особи

В цьому випадку краще одночасно використовувати масляну основу і вживати пігулки. Рицинова олія для шкіри забезпечує стійкий омолоджуючий ефект, усуває підвищену набряклість і будь-які нерівності верхнього шару епідермісу. Якщо втирати складу тонким шаром, позитивна динаміка спостерігається вже після проведення другої процедури в домашній обстановці.

Для росту волосся

Якщо пасма стали тьмяними і ламкими, а локони помітно рідшають, саме час згадати про рецепти альтернативної медицини. Наприклад, високою ефективністю відрізняється маска для волосся з касторовою олією, на приготування якої йде всього кілька хвилин. Одні жінки вважають за краще втирати чисту масляну основу, інші – успішно поєднують відразу кілька натуральних інгредієнтів.

Ось хороший склад: в рівних пропорціях з'єднати касторку і настоянку водяного перцю. Настояти 7 днів, втирати суміш в коріння волосся, стимулюючи підвищену активність волосяних фолікулів. Таким способом можна запобігти випадання волосся, поліпшити їх зовнішній вигляд і структуру. При правильному використанні маски шкоди для пасм відсутня, в іншому випадку можна попалити і без того ослаблені коріння.

Для вій

Кожна дівчина мріє про загадкове погляді, але не все так просто. Якщо вії від природи рідкісні, або несподівано почали випадати, саме час згадати про касторовій олії. Його можна не розчиняти, а використовувати за призначенням в концентрованому вигляді. Інтенсивно натирати ослаблені волоски, додатково можна обробити рідкісні брови. Рицинова олія для росту вій забезпечує швидкий результат, так що позитивні зміни у погляді забезпечені після першого сеансу. Густота оновлених вій приємно порадує.

Для нігтів

Якщо нігтьова пластина шарується, при цьому придбала пухку структуру і жовтуватий відтінок, не виключено, що це наслідок ослабленого імунітету або грибкового ураження епітелію. Рицинова олія для рук і нігтів забезпечує регенеруючу і загальнозміцнюючу дію. Це може бути склад в концентрованому вигляді або крему з незначним додаванням цього корисного інгредієнта. Замовити та придбати косметичні засоби можна в інтернет-магазині, вийде недорого.

Рицинова олія для схуднення

Така рослинна основа продається в аптеці, є затребуваним і ходовим товаром для жінок. Корисні властивості касторової олії були помічені і в сучасній дієтології, адже за участю цього натурального продукту можна позбутися за тиждень до 4-5 кг. Рицина для схуднення пропонує наступні методики корекції проблемних зон, надмірної ваги.

  1. Чисте масло: прийняти натщесерце 200 мл, через півгодини випити склянку теплої води. Вже через пару годин спостерігається проносний ефект, сеанс краще проводити вихідні.
  2. Таблетки: приймати по капсулі за чверть години до сніданку, продовжувати процедуру тиждень. Рицина діє практично миттєво, забезпечує проносний ефект.
  3. Якщо поєднувати касторове і льняне масло, очищення кишечника відбувається швидко і непомітно, виходять токсини і шлаки.

Від прищів

Оскільки ціна продукту мінімальна, а ефективність висока, таке лікуючу засіб задіють у всіх областях медицини і косметології. Наприклад, касторове масло від прищів допомагає прибрати симптоми акне, зняти запалення, знизити інтенсивність вугрової висипки. Якщо регулярно змащувати вогнища патології тонким шаром, спостерігається підсушує і регенеруючий ефект. Попередньо переконатися у відсутності місцевих та алергічних реакцій на тильній стороні долоні.

Від папілом

За принципом чистотілу діє і ця масляна основа, швидко і безболісно випалює будь-нарости на тілі виключно доброякісного походження. Необхідно взяти масло, намазати їм бородавку і не змивати. Процедуру проводити щодня – вранці і ввечері. Касторове масло від бородавок практично не має протипоказань, є перевіреним в народі косметичним засобом. Ціна доступна, а товар може продаватися не тільки в аптеці, має сенс купити в інтернет-магазині.

Для очей

У складі цього натурального кошти зосереджені вітаміни групи А та Е, тому рицинова олія для очей забезпечує відновлення гостроти зору, є профілактикою багатьох офтальмологічних захворювань. Крім того, його можна використовувати для протирання шкіри навколо очей, щоб остаточно позбутися від гусячих лапок, огидних зморшок. Ціна дозволяє вибрати таку профілактику всім бажаючим.

При геморої

При випаданні запалених вузлів із прямої кишки лікарі наполягають на хірургічному втручанні. Ціна такої процедури завищена, тому більшість пацієнтів з такою проблемою перебувають у пошуку гідної альтернативи. Рицинова олія при геморої використовувати зовнішньо, а для цього змочувати у ньому ватні тампони і вставляти на ніч у задній прохід. Це народний засіб використовувати протягом 10-12 діб, довгоочікуване полегшення забезпечено.

Від шрамів

Якщо на тілі є механічні пошкодження, не виключено, що процес регенерації тканин буде тривалим. Мало того, формуються огидні рубці. Які для багатьох жінок стають причиною комплексу неповноцінності. Касторове масло від шрамів добре допомагає, але змащувати їм такі зони має тривалий період часу. Перші результати можливі через 2-3 місяці, все залежить від особливостей шкірних покривів.

Ціна на касторове масло

Вартість цього натурпродукту доступна всім зацікавленим пацієнтам. В середньому, ціна масляної основи варіюється в межах 100-150 рублів, таблетки дорожче – до 300 рублів. Рицина холодного віджиму має специфічний запах і потужний ефект. Якщо цікаво, скільки коштує касторову олію, можна звернутися до фармацевта або заглянути в інтернет.

Протипоказання

Вживання масляної основи насіння рицини звичайної практично не має обмежень до застосування. Цілюща рослина, метод приготування складу (холодний віджим) – максимально щадний. Винятком є алергія на касторове масло, коли на тілі виступає дрібна висипка, подібно кропив'янці. У такому випадку лікування припинити достроково.

Як вибрати рицинова олія

Продукт ефективний, але самолікування повністю виключено. Перед тим як вибрати рицинова олія, важливо проконсультуватися з терапевтом, виключити побічні ефекти. Краще відвідати спеціалізований магазин або знайти тематичний сайт, де з каталогу вибрати масляну основу суворо за показаннями. Відгуки фахівців теж будуть не зайвими, але не повинні стати визначальним критерієм вибору.

Чим можна замінити рицинова олія

Якщо ці ліки є харчова алергія, його завжди можна замінити. Наприклад, для усунення бородавок використовувати масляну основу чистотілу, допоможе очистити кишечник лляне насіння, а для прискорення росту волосся, проти лупи можна наносити настоянку водяного перцю. Перш ніж можна замінити рицинова олія, відгуки терапевта з приводу такої заміни важливо обов'язково вивчити.

Відео

Очищення організму касторовою олією. Cleansing the body with castor oil

Відгуки

Ганна, 31Я не знала, як пити касторку, поки не завагітніла. У гінекології це потужний вітамінний комплекс, а в моєму випадку були важливі вітаміни А, Е. Брала масляну основу всю вагітність, після чого природними пологами зір не посадила. Це натуральний засіб, що неприємно пахне, але на благо здоров'ю можна і потерпіти.
Світлана, 45 роківВикористовую касторку для індійського масажу, відмінно розслабляє. До того ж, шкіра після кожного сеансу гладка, струнка, пружна. Мені вистачає одного сеансу в тиждень, щоб бути у відмінній формі, виглядати на свої роки і не мати внутрішніх комплексів. Ціна сеансів доступна, тим більше, результат з касторкою просто грандіозний.
Марина, 26 роківВикористовую компреси з касторкою при кашлі, мажу маслом при обветривании губ. Засіб відмінний, ціна мінімальна. Коли після пологів з'явилися розтяжки, це ліки знову прийшов на допомогу. Це універсальний засіб від всього, тому його обов'язково зберігати в сімейному аптечці. До того ж, ціна допускає таке придбання.
Ілона, 29 роківМені це унікальний засіб допомогло усунути лупа, зробити колір волосся насиченим, а структуру пружною. Нова зачіска приємно радує, ідеально підходить будь-яка зачіска. До того ж, більше немає залисин, які ще недавно довелося маскувати. Всім рекомендую користуватися касторове масляною основою, але не зловживати.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!