Народні засоби для очищення кровоносних судин від холестерину

Звуження просвіту кровоносної системи у людини з віком призводить до атеросклерозу. Причина – «поганий» холестерин, як називають осідають на стінках кровоносних судин ліпопротеїни низької щільності (ЛПНЩ). Скупчилися нальоти і пошкодження стінок усередині судинної системи можуть тверднути, тоді виникають атеросклеротичні бляшки, здатні забити просвіт. Як народними засобами почистити судини від холестерину? Відповідь на це питання дають унікальні рецепти з антихолестериновыми продуктами і травами.

Чищення судин народними засобами

У групу ризику розвитку атеросклерозу входить 10% населення Землі з підвищеним рівнем ХОЛЕСТЕРИНУ в сироватці крові. Всім іншим цілющі зілля теж допоможуть поліпшити стан кровоносної системи. Щорічна очищення судин від холестерину без таблеток допоможе позбутися від таких проблем. Для цього використовуються перевірені практикою народні кошти.

За допомогою продуктів, що знижують холестерин і очищають судини

Медицина рекомендує обмежити вживання насичених жирів. При цьому пояснюється: холестерин, будучи сукупністю ліпідів, що виробляються нашим організмом, виконує важливу роль в обміні речовин. Не варто навідріз відмовлятися від вершкового масла, свинячого сала, м'яса жирних сортів, але норма насичених жирів для дорослої людини – 15-20 г за день. Як народними засобами почистити свої судини від холестерину? Почати з регулярного вживання представлених у таблиці продуктів, що зменшують кількість ліпідів у крові.

Цитрусові

Містять розчинні волокна, пектин, які всередині шлунка зв'язують холестерин і виводять з організму до потрапляння в кров.

Вівсяні висівки

Цей продукт відрізняється високим вмістом харчових волокон, які вступають у взаємодію з жовчними кислотами і перешкоджають формування атеросклеротичних бляшок.

Бобові

Містять багато білка і клітковини, знижують рівень поганого холестерину.

Морква

Допомагає прочистити організм, вивести ЛПНЩ. Дві моркви здатні знизити рівень холестерину на 10%.

Чай

Завдяки танину, чинить коригуючу дію на кількість холестерину.

Солодкий перець

Сприяє зміцненню судин, виведенню холестерину, попереджає підвищення артеріального тиску.

Часник

Містить алліін, який при подрібненні перетворюється в аліцин, який розчиняє бляшки судин, сольові відкладення.

Горіхи

Натуральні рослинні речовини в його складі перешкоджають всмоктуванню холестерину в кров, служать джерелом мононенасичених жирних кислот, волокон, антиоксидантів.

Жирна риба

В риб'ячому жирі є кислота омега-3, яка протидіє відкладенням холестерину на стінках судин.

Часником і лимоном

  • У 3-літрову банку помістити суміш з подрібнених 4 лимонів з цедрою і 4 очищених головок часнику, залити підостиглим окропом.
  • Через 3 дні рідину процідити, приймати по півсклянки тричі за день, тримати в холодильнику до 10 днів.
  • Приготування настою повторювати з розрахунку на 40-денний курс.

Часниковою настоянкою за тибетським рецептом

  • Натиснути 350 г зубчиків часнику свіжого врожаю, дати трохи постояти.
  • Отримані приблизно 200 г часникового соку і м'якоті змішати зі склянкою питного спирту в скляній посудині.
  • Наполягати 10 днів у захищеному від світла місці (холодильник виключається).
  • Настоянку процідити, дати постояти ще 3 дні.
  • Приймати приблизно 3 місяці до сніданку, обіду, вечері, почавши з 1 краплі, потім від прийому до прийому дійти до 25 крапель (протипоказання: захворювання нирок, ШЛУНКОВО-кишкового тракту).

Лимоном з медом

1 варіант

  • Прокручений на м'ясорубці лимон 3 дні наполягати з 1 л охололого окропу.
  • Вживати кожен раз перед їжею по 50 мл, додавши 1 ст. л. меду.

2 варіант

  • Прокрутити 3 лимона, 1 цибулину, 200 г часнику.
  • Додати 250 г меду, дати постояти 3 дні.
  • Вживати кожен раз до їди по 1 ст. л. кожного разу перед їжею.

Травами

Корінь кульбаби

  • Висушити сировину, старанно розтерти.
  • Вживати півроку по 1 ч. л. перед їжею.

Корінь солодки

  • Залити 0,5 л води 2 ст. л. кореня рослини, кип'ятити 10 хвилин.
  • Приймати відвар 3 тижні по 1/3 склянки чотири рази на день.

Квітки липи

  • Висушену сировину гарненько розтерти.
  • Вживати порошок 30 днів по 1 ст. л. до їди тричі за добу.

Антихолестерин збір

  • Змішати рівні частини деревію, ромашки, листя суниці і безсмертника, березових бруньок.
  • Заварити В термосі 2 ст. л. трав'яної суміші 0,5 л окропу.
  • Через день пити по 0,5 склянки двічі на добу, що займе близько 4 тижнів.

Відео: як почистити судини в домашніх умовах

Найбільш уразливі при ослабленні прохідності кровоносної системи поганим холестерином органи – головний мозок, серце, ноги. Народні засоби від холестерину мають дбайливим, цілеспрямованою дією і заодно приносять користь всьому організму. Люди, практикуючі такі методики, розповідають на відео про очищення судин від холестерину народними засобами в певній частині тіла. Важливо займатися цим систематично.

Головного мозку

На ногах

Лікування дрібних судин на ногах

Відгуки

Поліна, 62 рокиРазом з сусідкою надумали очистити судини від бляшок без таблеток, ось вже 4 місяці п'ємо тибетську настоянку. Часник для чищення судин від холестерину наполягаємо самі, розповідаємо один одному, як себе відчуваємо. У мене голова стала ясніше, не паморочиться вранці. Пам'ятаю, куди і що поклала. Сусідка каже, що на погоду у скронях не тисне, а раніше все нарікала.
Наталя, 47 роківБолять ноги, якщо довго не рухаюся, вранці сухість в очах. На медогляді сказали, що є проблема з холестерином, порадили більше ходити, розганяти кров у судинах. А ще прочитала статтю про те, як народними засобами почистити свої судини від холестерину. Наполягла лимон з медом, очі спросоння відривати стало приємніше.
Вікторія, 39 роківПівроку тому турбували шуми в голові, мігрені, скачки тиску. Коли звернулася до дільничного терапевта, у мене діагностували атеросклероз. Після лікування препаратами стало краще, але для профілактики рецидиву прочитала про народні засоби від підвищеного холестерину, регулярно п'ю трав'яний настій, дотримуюсь дієти.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!