Лавровий лист для лікування цукрового діабету

Практично кожна людина, що страждає цим серйозним захворюванням, намагався лікувати цукровий діабет в домашніх умовах. Нетрадиційної, але дуже ефективною є терапія лавровим листом. Ця популярна приправа не тільки робить смак супів і м'ясних страв насиченим, але також робить благотворний вплив на організм людини. Лавровий лист при діабеті підтримує вуглеводний обмін і допомагає нормалізувати кількість цукру в крові. Але на цьому цілющі властивості рослини не закінчуються.

Корисні властивості лаврового листа

Властивості рослини дозволяють з його допомогою знижувати рівень глюкози, видаляти з організму токсини та інші шкідливі речовини. Лавровий лист у народній медицині широко використовується при ревматоїдному артриті та холециститі, його відвар забезпечує очищення від солей суглобів. Страждають діабетом відзначають, що застосування засобів на основі цієї пряної рослини позитивно впливає на їх самопочуття: підвищується тонус, поліпшується настрій, колір обличчя стає свіжим, знижується пітливість.

Зайва вага – проблема більшості діабетиків. З ожирінням лавровий лист теж допомагає впоратися. Рослина, особливо в свіжому вигляді, прискорює обмінні процеси і видаляє зайву рідину з організму. Лавровий лист, крім того, зарекомендував себе як прекрасний антисептичну, протигрибкову, протизапальну і заспокійливий засіб. Корисна спеція, при регулярному вживанні, підтримує імунітет і налагоджує сон.

Лікування цукрового діабету народними засобами

Максимальна кількість корисних властивостей містять свіжі або трохи підсушені листя лавра, тому для лікування діабету краще брати їх. Цілющу рослину використовують у вигляді приправи до різної їжі, з нього готують настої, відвари, масло. Тривалість лікування лавровим листом при діабеті залежить від ступеня тяжкості захворювання, але терапевтичний курс не повинен перевищувати 23 днів. Вживання народних засобів на основі лавра обов'язково повинно попередньо узгоджуватися з лікарем і супроводжуватися регулярними перевірками рівня глюкози.

Настій з лаврового листа

Нижче наведено ефективні рецепти:

  • Перший спосіб приготування. Візьміть 10 свіжого листя рослини, помістіть їх в емальований або скляний посуд, наповнену 3 склянками води. Почекайте, поки вода закипить, зніміть ємність з печі і залиште настоятися протягом 4 годин. Приймайте охолоджений настій лаврового листа з склянки тричі на день (краще до їди).
  • Другий спосіб приготування. Залийте 1,5 склянками води 15 лаврового листя, прокип'ятіть їх 5-7 хвилин. Рідина, не відціджуючи, перелийте в термос і залишіть на 3 години постояти. Після процідіть настій, випийте протягом дня маленькими порціями. Лікування лавровим листом триває 3 дні, а після 2-тижневої перерви курс можна повторити знову.

Відвар

Рецепт:

  1. Візьміть емальовану каструлю, наповніть двома літрами води і помістіть в неї 10 листочків лавра.
  2. Довівши рідину до кипіння, зніміть ємність з вогню.
  3. Перелийте відвар в банку, залиште в темному місці 14 днів.
  4. Після процідіть і зберігайте в холодильнику.
  5. Пийте відвар на голодний шлунок, попередньо трохи підігрів порцію.
  6. До прийому їжі варто витримати як мінімум півгодини.

Схема лікування відваром буде мати такий вигляд:

  • при рівні цукру 6-10 ммоль – 1/2 склянки;
  • якщо рівень вище 10 ммоль – 1 склянка (це максимальна доза кошти).

Лаврове масло

Рецепт:

  1. Вам знадобиться лляне або оливкову олію і пачка свіжих лаврових листків.
  2. Розітріть рослина за допомогою ступи і маточки, змішайте порошок з маслом (150 мл), після сховайте його в темне прохолодне місце на 2 тижні.
  3. По закінченні вказаного часу відцідити рідину, перелив в темну скляну ємність.
  4. Регулярно використовуйте масло лаврового листа як приправу до салатів.
  5. Крім того, їм можна змащувати місця ударів і ран, адже засіб володіє прекрасними загоюючими і антисептичними властивостями.

Особливості лікування лавровим листом при цукровому діабеті

Лавр чудово зберігає свої лікувальні властивості в сушеному вигляді, однак по закінченні року рослина починає втрачати свої корисні речовини. Якщо продукт лежав довше вказаного терміну, спеція набуває помітну гіркоту. Для лікування діабету краще купувати приправу безпосередньо в місцях зростання лавра. Категорично заборонено порушувати дозування і тривалість лікування діабету. Оскільки лавр – сильний засіб, неправильний прийом може стимулювати внутрішнє кровотеча. Перед прийомом відвару лаврового/настою обов'язково проконсультуйтеся з лікарем.

Протипоказання

Ось основні протипоказання:

  1. Важка ступінь діабету.
  2. Хвороби серця, нирок, печінки.
  3. Виразки.
  4. Вагітність, годування.
  5. Хронічні запори.
  6. Погана згортання крові.

Побічні ефекти

Оскільки рослина є сильнодіючим, існує ряд побічних ефектів, які може викликати прийом коштів на основі лавра. Так, варто пильно стежити за своїм самопочуттям під час прийому відвару людям з вадами серця та печінки. Причому дозування в таких випадках повинна бути зменшеною. Лавровий лист – алергенний продукт, що містить отруйні речовини, тому розрахунок дози має бути дуже точним щоб уникнути негативних наслідків.

Відео

Як використовувати лавровий лист для лікування цукрового діабету

Відгуки

Павло, 26 роківНастій і відвар, правда, наводять рівень глюкози до норми – перевірив на власному досвіді. Однак це лише тимчасова міра і стійкого результату з допомогою спеції не доб'єшся. При цьому лаврові настої незручно носити з собою на роботу – це теж істотний мінус.
Надія, 44 рокиЯ вже давно курсами п'ю лавровий відвар. Це засіб не дає негативних ефектів для організму, на відміну від медикаментів, і допомагає тримати рівень цукру на нормальному рівні. Перед використанням, однак, варто проконсультуватися з лікарем, оскільки у деяких на це рослина алергія.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!