Хлорофіліпт для полоскання горла

Після морозива або холодної газованої води вже з'явилися перші ознаки застуди. У лікуванні широко застосовується хлорофіліпт для полоскання горла. Сучасна медицина пропонує пацієнтам безліч лікарських засобів практично від будь-яких хвороб. Великим же попитом і довірою користуються натуральні препарати на основі рослинних компонентів.

Можна полоскати горло хлорофіліптом

Хлорофіліпт застосовується для полоскання горла при наступних захворюваннях:

  • ангіна;
  • гостро-респіраторні інфекції;
  • тонзиліт;
  • ларингіт.

При ангіні збудником є стафілокок, з яким засіб справляється. Крім того, воно позбавляє організм від шкідливих мікробів і полегшує перебіг запального процесу. Купуючи препарат, не можна виключати можлива поява алергічних реакцій. З цієї причини ознайомтеся з інструкцією препарату, вивчіть його протипоказання та побічні реакції.

Дітям не забороняється застосування хлорофіліпту для полоскання. Реакцією може бути алергія, але такі випадки зустрічаються рідко. Перш ніж полоскати горло, перевірте дію препарату на собі. Випийте 7 крапель спиртового розчину (0,25%), розведеного столовою ложкою кип'яченої води. По закінченні 6 годин може з'явитися алергія, тоді таке лікування вам не підходить. Застосовується розчин хлорофіліпту і при вагітності, але тільки після консультації з лікарем.

Інструкція по застосуванню для горла

Для лікування різних інфекцій препарат випускається в декількох формах:

  • 1%-й спиртовий розчин для зовнішнього або орального застосування;
  • 2%-й масляний складу, яким обробляють уражені слизові поверхні;
  • ін'єкції (0,25%)
  • спрей для орального застосування.

Як розводити хлорофіліпт

Чим полоскати горло при ангіні, тонзиліті або ларингіті? Для безпосередньої процедури використовується 1%-й спиртовий розчин. Взяти в кількості 1 ч. л., розвести в 100 мл кип'яченої охолодженої води. Пропорція однакова для дорослих і дітей. Щоб не думати, як і чим полоскати горло дитині, скористайтеся спеціальним спреєм ослабленою концентрації, всього 0,2%. Простим натисканням засіб розпорошується на слизову. Більш жорстким методом є закапування антисептика. Такий спосіб ефективніше.

Інша форма натурального кошти – олійний хлорофіліпт. Він не вимагає змішування з водою, тому як має інше застосування. Засобом змащують запалені мигдалини на небі. Марлевим тампоном, змоченим в ліках, змазують запалену поверхню. При такому лікуванні діти можуть мати огида до запаху – це можливе прояв алергії.

Як полоскати горло

Рекомендації, як полоскати горло хлорофіліптом:

  1. Процедуру проводять не на порожній шлунок, а через годину-півтора після прийняття їжі.
  2. Після сеансу їсти і пити дозволяється через півгодини, щоб ліки встигла подіяти.
  3. Склад використовується тільки один раз, до іншої процедури готується новий.
  4. Довжина процедури повинна бути не менше п'яти хвилин.
  5. Розчин не ковтають. Його функція – промивати гортань.
  6. Голову при процедурі закидайте назад і намагаються відтворювати звук «и». Так мова притискається до нижньої щелепи і ліки має прямий доступ до миндалинам. Спосіб особливо цікавий дітям, які охочіше виконують процедуру.
  7. Застосовувати препарат чотири рази на день.

Відгуки

Тетяна, 43 рокиСпиртовий розчин завжди є в домашній аптечці. Ангіна – це не все, що він може вилікувати. Замучив стоматит або просто обпалили слизову – хлорофіліпт допоможе у всьому швидко і ефективно. Лікуюся їм років з 20 і не шкодую. Раджу всім.
Світлана, 25 роківУ мого сина стафілокок став причиною не тільки ангіни, але і «заїду» – мікротріщин в куточках губ. Лікар виписав нам примочки на основі хлорофіліпту. Вже в перший день до вечора я помітила, що скоринки підсохли, почервоніння пройшло. Це на тлі лікування цим же засобом ангіни у дитини. З тих пір завжди використовую, а також раджу всім знайомим матусям.
Галина, 53 рокиМоя дочка у підлітковому віці постійно страждала від тонзиліту. Мигдалини запалювалися і вболівали. Весь час рятував хлорофіліпт для полоскання хворого горла, хоча спочатку були підозри на алергію. Ми перевірилися у лікаря – вона не підтвердилася. Хвороба з часом відступила. Раджу!
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!