Таблетки Динаміко - інструкція із застосування, показання, склад, побічні ефекти і аналоги

У житті майже кожного зрілого чоловіка бувають проблеми, пов'язані з еректильною дисфункцією. Якщо дане порушення пов'язане з втомою, то необхідний хороший відпочинок і сон. При органічних ураженнях судин статевого члена допоможуть таблетки Динаміко – імпортний дженерик, поліпшує чутливість і приплив крові до печеристих тіл під час сексу.

Таблетки Динаміко для чоловіків

Це – вкриті плівковою оболонкою таблетки. Зовнішній вигляд: блакитний колір, овальна форма, дизайн – двоопуклі таблетки з рискою. Є два варіанти препарату: Динаміко і Динаміко Тева. Один виробляють в Хорватії, інший – в Ізраїлі. При проходженні курсу лікування препарат показує високу ефективність, близько 86% чоловіків відзначають поліпшення потенції. Статеве збудження спостерігається тільки при постійній сексуальної стимуляції члена.

Склад

Для розуміння лікувальної дії таблеток, потрібно знати, що входить в склад. Препарат Динаміко є дженериком (аналогом Віагри). Докладний опис і кількість діючої речовини, що відображено в таблиці:

Компоненти

Назва речовини

Дозування в 1 таблетці (мг)

Основні

силденафілу цитрат

140.48

(вміст активної речовини силденафілу 100 мг)

Додаткові

целюлоза мікрокристалічна

412

кроскармелоза натрію

20

гипролоза

19

магнію стеарат

5

кремнію діоксид

4

Оболонка

опадрай ІІ білий (гіпромелоза, лактози моногідрат, титану діоксид, макрогол 4000, натрію цитрат)

23.82

індигокармін

0.18

Фармакологічні властивості

Препарат призначений для лікування статевої дисфункції у чоловіків. Під час сексуальної стимуляції відновлює порушення потенції за рахунок посилення струму крові в члені. Фізіологія еректильної функції полягає у звільненні сполук азоту в печеристих тілах статевого члена. NO впливає на фермент гуанілатциклазу, що підвищує кількість циклічного гуанозинмонофосфату (цГМФ). Основний ефект цГМФ полягає у розслабленні гладком'язових оболонки судин, що сприяє великому припливу крові до члена і посилення ерекції.

Силденафіл – це селективний інгібітор (сповільнювач) специфічної фосфодіестерази (ФДЕ) 5, яка викликає розпад цГМФ у пещеристом тілі статевого члена. Речовину безпосередньо не впливає на розслаблення м'язів, але збільшує ефективність впливу оксиду азоту на тканину і підвищує кровотік в статевому органі. При сексуальній активності включається ланцюг реакцій NO-цГМФ, і пригноблення ФДЭ5 призводить до збільшення кількості циклічного гуанозинмонофосфату в печеристих тілах.

Показання до застосування

Ліки Динаміко надає терапевтичний ефект тільки при сексуальній стимуляції. Основне завдання – це усунення проблеми еректильної дисфункції, для якої характерна нездатність досягнення і збереження ерекції члена під час статевого акту. Таблетки підходять для чоловіків від 18 до 65 років без серйозних захворювань. Людям старшого віку необхідно оцінювати ризик для здоров'я перед початком застосування ліків.

Інструкція по застосуванню Динаміко

Препарат потрібно приймати всередину за 1 годину до планованого статевого акту. За добу медикамент вживається не більше одного разу. Середня дозування 50 мг, але з урахуванням тяжкості захворювання, ефективності і переносимості препарату її збільшують до 100 мг або зменшити до 25 мг. Важлива постійне коригування дози для хворих з хронічною нирковою і печінковою недостатністю, осіб похилого віку і пацієнтів, які приймають препарати на основі альфа-адреноблокаторів.

Особливі вказівки

Перед вживанням препарату необхідно ретельне обстеження стану здоров'я чоловіка. Основна мета – виявлення причини порушення ерекції і можливість усунення захворювання. Необхідно усунути ризик виникнення серйозних порушень здоров'я через підвищення статевої активності. Особливе значення потрібно надати обстеження серцево-судинної системи. Активна речовина силденафіл знижує артеріальний тиск, сильно діє на людей з обструктивними змінами лівого шлуночка або явищем множинної інфаркту міокарда.

Не можна поєднувати прийом декількох препаратів для лікування еректильної дисфункції. Потрібно уникати застосування препарату при наявності аномалій розвитку статевих органів у чоловіків (фімоз, ангуляція, перетинчастий статевий член, ектопія) і мієломної хвороби, серповидно-клітинної анемії, лейкозі (високий ризик виникнення тривалої хворобливої ерекції – пріапізму).

Лікарська взаємодія

Ефект силденафілу може змінюватися в залежності від спільного прийому таблеток Динаміко з різними лікарськими препаратами. Перед застосуванням потрібна консультація фахівця, щоб виключити ризик розвитку тяжких побічних реакцій. Необхідно з обережністю приймати препарат з наступними медикаментами:

  • Кетоконазол, Еритроміцин, Циметидин, Ритонавір, Саквінавір. Ці препарати збільшують концентрацію силденафілу, при цьому його доза не повинна перевищувати 25 мг за добу.
  • Натрію нітропрусид. При одночасному прийомі відбувається посилення антиагрегантного ефекту нітропрусиду.
  • Нікорандил. Наявність натрієвого компонента у складі препарату може призвести до тяжкої артеріальної гіпотонії.
  • Інші донатори оксиду азоту (Аргінін, Агматин). Поєднаний прийом може призвести до летального результату.
  • Гіпотензивні препарати (блокатори кальцієвих каналів, бета-адреноблокатори, інгібітори АПФ). При поєднанні з силденафілом відбувається посилення гіпотензивного ефекту.
  • Гіпоглікемічні препарати. Поєднання посилює гіпоглікемічний ефект, можливе різке зниження кількості цукру в крові.
  • Грейпфрутовий сік. Підвищує концентрацію силденафілу в крові.

Побічні дії

Динаміко – сильнодіючий препарат, що викликає підвищення потенції. Можливі побічні ефекти з-за впливу препарату на інші системи організму:

  • Нервова – головний біль, сонливість, запаморочення, рідше ішемічний інсульт, непритомність і судоми, психомоторне збудження.
  • Дихальна – закладеність носа, кровотеча.
  • Органи травлення – диспепсія (нудота, блювання, метеоризм, рідкий стілець), сухість у роті.
  • Серцево-судинна – відчуття серцебиття, тахікардія, зміна тиску, аритмія, стенокардія, передсердна фібриляція, інфаркт і навіть раптова смерть.
  • Імунна – виникнення алергічних реакцій у вигляді висипу, синдром Лайєлла.
  • Статева – пріапізм, тривала ерекція;
  • Органи зору – порушення кольоросприйняття, підвищена сльозотеча, зміна чіткості, почервоніння склер, біль в очах, сліпота.
  • Органи слуху – дзвін у вухах.

Передозування

При прийомі препарату одноразово і натщесерце в кількості 800 мг можуть з'явитися небажані симптоми: слабкість, нудота, блювота, головні болі, запаморочення, порушення зору і слуху, артеріальна гіпотензія, закладеність носа, тахікардія. Вони виражені сильніше і виявляються частіше, ніж при нормальних дозах. Частота побічних ефектів зростає від вживання близько 250 мг препарату на добу.

Протипоказання

У зв'язку з сильною дією на організм, прийом препарату Динаміко потрібно здійснювати з обережністю. Повністю відмовитися від таблеток потрібно в декількох випадках:

  • індивідуальна непереносимість компонентів препарату:
  • порушення функції печінки (печінкова недостатність, цироз);
  • одночасний прийом донаторів оксиду азоту, нітратів, Ритонавіру;
  • спадкові захворювання сітківки ока (дистрофія, дегенерація);
  • захворювання нирок (хронічна ниркова недостатність, гломерулонефрит);
  • тяжкі захворювання серця (аритмія, гіпертонічна хвороба, інфаркт міокарда);
  • гостре порушення мозкового кровообігу (інсульт);
  • жінки;
  • вік до 18 років;

Умови продажу та зберігання

Купити Динаміко можна тільки в аптеці за рецептом лікаря. Зберігання таблеток дозволено протягом 3-х років з моменту виготовлення. Препарат необхідно зберігати в сухому місці, захищеному від дії прямих сонячних променів. Температура не повинна перевищувати +25°С.

Аналог Динаміко

У терапії еректильної дисфункції, існує велика кількість препаратів, виготовлених на основі діючої речовини силденафілу. Якщо з якоїсь причини не вдалося знайти Динаміко, можна скористатися не менш ефективними аналогами препарату:

  • Віагра;
  • Силафил;
  • Риджамп;
  • Максигра;
  • Визарсин;
  • Вигранде;
  • Эрексезил;
  • Таксиер;
  • Ревацио.

Ціна Динаміко

Ціновий діапазон залежить від дозування та кількості таблеток в упаковці. Точну вартість препарату в аптечних пунктах Москви ви можете дізнатися із таблиці:

Назву і адресу аптеки

Вартість упаковки, руб.

таб. п/обол. 50 мг №1

таб. п/обол. 50 мг №4

таб. п/обол. 100 мг №1

таб. п/обол. 100 мг №4

ЭликсирФарм

352

860

424

1040

Медбиолайн

445,5

537,5

788,4

1105

Олександрівська аптека

445

781

540

991

Кремлівська Аптека

405

737

504

889

ЗдравЗона

Триста сімдесят три

748

417

810

Відгуки

Олексій, 59 роківПісля розлучення з дружиною, у мене довгий час не було сексуальних відносин. Одного разу я зустрів жінку, яка приваблювала мене. У першу ніч при сексуальному збудженні статевої член ніяк не реагував. Після невдалих спроб я звернувся до лікаря. Мені порекомендували препарат Динаміко. Після прийому однієї таблетки я задоволений результатом.
Тимур, 35 роківЯ зіткнувся з такою делікатною проблемою, як еректильна дисфункція. Почитав відгуки про чоловіків препаратах, вибрав Динаміко. Привернула вартість. Побічних реакцій після прийому таблетки у мене не було, ефекту теж. Може я неправильно вивчив інструкцію або з'їдена перед цим їжа (їв морепродукти і пив алкоголь) вплинула.
Тетяна, 45 роківЗ чоловіком моєї подруги трапилася неприємність, на нервовому грунті у нього не виходило займатися сексом. Сім'я руйнувалася, антидепресанти не допомагали. Ми дізналися за відгуками в інтернеті про препарат Динаміко. Для покупки таблеток довелося виписати рецепт у лікаря, інакше його не купити. Після прийому препарату сексуальне життя у подруги з її чоловіком покращилася.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!