Відновлення потенції у чоловіків

Серед ефективних методів того, як відновити потенцію чоловіка в домашніх умовах, виділені рецепти народної медицини, спеціальні препарати, фізичні вправи. Для досягнення позитивних результатів при лікуванні слабкої потенції слід регулярно виконувати всі процедури, стежити за загальним станом організму, усунути негативні психологічні фактори. Як відновити чоловічу силу і при цьому не нашкодити організму, потрібно дізнатися у лікаря.

Що таке потенція

Здатність організму до статевого акту називається потенцією. Сексологія відносить даний термін до сексуальності чоловіка. Здатність до потенції визначає статеві можливості чоловіка під час сексуального контакту. Характеризується ступенем напруги статевого члена, часом появи ерекції тривалістю контакту. Потенцію не слід ототожнювати із загальним ритмом активного статевого життя.

Причини порушення

Погіршення чоловічого здоров'я або повна його відсутність позначається терміном імпотенція. Порушення потенції можуть виникати з багатьох причин:

  1. Патологія судинної системи статевих органів і органів малого тазу з-за розвитку спазмів артерій, хронічній гіпертонії, тривалого куріння, підвищеного рівня холестерину в крові, патології венозної системи.
  2. Психологічні розлади. Хронічна втома, постійні стреси, нервове напруження можуть спровокувати тимчасову статеву дисфункцію.
  3. Прийом ліків. Побічні ефекти деяких препаратів включають в себе еректильну дисфункцію.
  4. Неправильне харчування. Високий вміст тваринних жирів і солі в раціоні негативно впливає на стан судин, що негативно позначається на сексуальному здоров'ї.
  5. Ендокринні захворювання. Зниження концентрації гормону тестостерону внаслідок гіпогонадизму, цукрового діабету. Захворювання щитовидної залози також дуже впливають на здатність займатися сексом.
  6. Патології нервової системи. Виснаження, інсульти здатні викликати стійку імпотенцію у чоловіків.
  7. Запальні захворювання статевих органів (наприклад, хронічний простатит).
  8. Доброякісні та злоякісні новоутворення статевих залоз.
  9. Вік старше 40 років. Зниження статевих функцій відбувається з-за вікових змін у системах організму (ендокринної, серцево-судинної).

Як відновити чоловічу потенцію

Повне відновлення статевих функцій можливе при проходженні курсу лікування комплексними лікарськими препаратами, процедурами (контрастні ванни, масаж простати), використання народних методів лікування імпотенції. Важливим фактором є усунення психологічних проблем у чоловіка. Крім того, для відновлення лібідо, еректильної функції потрібно налагодити режим сну, відпочинку і роботи, нормалізувати харчування, виконувати спеціальні вправи для поліпшення кровообігу статевого члена, мошонки.

Відновлення потенції в домашніх умовах

Існує безліч причин, які значно впливають на чоловіче здоров'я, тому потрібно постаратися максимально виключити їх. Це стосується і надмірного вживання алкоголю, тютюну та вживання наркотичних засобів. Крім того, рекомендується уникати стресових ситуацій, постійного недосипу. Поліпшити потенцію можна, приймаючи вітамінні комплекси і спеціальні препарати.

Препарати

На фармакологічному ринку широко представлені препарати, які усувають причини зниження потенції, допомагають відновити чоловічу силу і позитивно впливають на інші функції організму (наприклад, ендокринну). Для усунення еректильної дисфункції призначають наступні лікарські засоби:

  1. Левітра. Цей фармацевтичний препарат для лікування статевої дисфункції у чоловіків входить до групи інгібіторів ферменту ФДЕ-5, що допомагає знизити відтік крові під час стимуляції статевого члена, підсилити ерекцію. Застосовувати ліки за 25-30 хвилин до статевого акту. Головною перевагою ліки є відсутність побічних ефектів у вигляді стійкої гіпертонії, головних болів. Підходить для застосування чоловіками всіх віків. Мінусами препарату є короткостроковість дії.
  2. Сиаліс. Лікарський засіб забезпечує стійке підвищення потенції, можливість проведення статевого акту проявляється через 15-17 хвилин і може тривати протягом 6 годин після прийому ліків. Дія препарату здійснюється за рахунок інгібування судинорозширювального ферменту FDA-5. Плюсом ліки є відсутність сильного впливу на артеріальний тиск, пульс і загальне самопочуття. Негативною стороною терапії Сиалісом є токсична дія на нервову систему при тривалому вживанні. Перед застосуванням слід порадитися з фахівцем.

Вправи для відновлення потенції

Регулярне виконання фізичних вправ дасть відчутний результат навіть через невелику кількість часу. Тренування для відновлення чоловічої сили необхідно робити кожен день вранці або протягом дня. Перед виконанням вправ рекомендується переконатись у відсутності протипоказань, різних захворювань хребта. Отже, для того, щоб поліпшити потенцію, необхідно виконувати наступні вправи:

  1. Обертання обруча. Обертання тазом допомагають поліпшити кровообіг, розім'яти тазостегнові суглоби і підготувати організм до наступних вправ. Ноги розставлені на ширині плечей, починати можна з декількох хвилин.
  2. Кроки на місці. Стоячи, спина пряма, руки вздовж тулуба. Активно крокувати на місці, високо піднімаючи коліна. Крокувати рекомендується протягом 10-15 хвилин.
  3. Нахили. Стоячи, ноги на ширину плечей, коліна прямі. Виконувати глибокі нахили вперед до торкання долонь підлоги. Зробити 10-15 нахилів.

Як повернути потенцію чоловіка народними засобами

Для відновлення нормальної ерекції народними засобами, медики рекомендують кілька методів лікування статевого безсилля. Найбільш ефективними для поліпшення ерекції є чаї, відвари з лікарських рослин, вживання свіжих волоських горіхів, соку алое з натуральним медом. Речовини, що містяться в цих натуральних засобах, підвищують сексуальне бажання чоловіка, стимулюють посилення кровотоку в статевих органах.

Алое

Для використання алое як засіб, що підвищує потенцію, необхідно зробити з нього настоянку. Для приготування настоянки знадобляться:

  • сік алое – 150 мл;
  • червоне сухе вино – 50 мл;
  • мед – 100 р.

Інгредієнти перемішати в скляному посуді (наприклад, у банку), після чого ємність щільно закрити кришкою і поставити суміш настоюватися протягом 10 днів у темне прохолодне місце. Кожні 2-3 дні банку необхідно струшувати, перемішуючи вміст. Після закінчення терміну необхідно процідити і приймати настій по одній столовій ложці вранці натщесерце. Настоянку зберігати в холодильнику не довше 15 діб.

Існує ще один популярний рецепт використання алое для відновлення чоловічого здоров'я:

  1. Сік алое, лимонний сік і мед змішати в рівних пропорціях.
  2. Залишити в холодильнику на ніч.
  3. Приймати протягом тижня вранці по столовій ложці.
  4. Курс лікування повторювати кожен місяць протягом півроку.

Лікарські трави

Для поліпшення ерекції використовуються такі лікарські трави: женьшень, іван-чай, корінь лепехи. Склад цих аптечних трав багатий на вітаміни С, А і групи В, в ньому міститься близько 70 мікроелементів, амінокислот, пектинових речовин, необхідних для нормалізації роботи ендокринної системи. Це дозволяє боротися з хронічними захворюваннями і статевою слабкістю. Для терапії травами потрібно приготувати спиртову настоянку наступним чином:

  1. Сухі трави залити 70%-м спиртом.
  2. Залишити в темному сухому місці на кілька днів.
  3. Вживати по 1 чайній ложці вранці до їжі.

Застосування лікарських трав для лікування імпотенції рекомендується у вигляді чаїв:

  1. Суміш аптечних трав (наприклад, женьшень, дубровник і глід) залити окропом.
  2. Залишити заварюватися на 20-25 хвилин.
  3. Процідити.
  4. Вживати протягом дня.

Волоські горіхи

Мед у поєднанні з волоськими горіхами значно збільшує кількість сперматозоїдів, тому волоський горіх з медом використовують для підвищення потенції і підвищення шансів вагітності. Для приготування суміші необхідно взяти будь-мед і подрібнені волоські горіхи в пропорції 1:1. Склад можна застосовувати протягом дня по одній столовій ложці, можна запивати склянкою молока. Поліпшення еректильної функції відбувається за рахунок припливу крові до органів малого тазу.

Волоські горіхи зі сметаною є не тільки ефективним засобом для поліпшення потенції, але і корисним десертом. Приготувати суміш можна наступним чином:

  1. Сметану 20% жирності змішати з цукровою пудрою.
  2. Додати подрібнені волоські горіхи.
  3. За смаком можна додати фрукти.

Корінь женьшеню

З кореня женьшеню виготовляють настоянки для підвищення потенції. Чай з додаванням женьшеню позитивно впливає на ерекцію. Крім того, з коренем женьшеню роблять різні народні засоби для підвищення статевої сили. Існує кілька методик виготовлення настойки, але найбільш ефективною визнана наступна: 15-20 г подрібненого кореня необхідно залити 200 мл спирту і залишити настоюватися протягом тижня. 20 крапель такої настоянки приймати по два рази в день за півгодини до прийому їжі.

Існує рецепт настоянки без додавання алкоголю:

  1. Подрібнений корінь женьшеню змішати з медом.
  2. Залишити на троє діб у холодильнику.
  3. Вживати по чайній ложці 3 р/день.

Відновлення потенції у чоловіків після 50 років

Існує кілька загальних рекомендацій для підтримки і відновлення сексуальних можливостей чоловіків після 50 років. У комплексі вони здатні не тільки уникнути ослаблення потенції, але і зробити організм більш здоровим, витривалим, запобігти хронічні захворювання. Крім того, відновлення потенції народними засобами допоможе преодолить порушення ерекції. Отже, для того щоб відновити потенцію чоловіка віком старше 50 років, необхідно:

  • регулярно вживати вітаміни;
  • дотримуватися правильного харчування, нізкожіровой дієти;
  • регулярно виконувати фізичні вправи;
  • відмовитися від шкідливих звичок;
  • виконувати лікувальні процедури;
  • приймати ванни з лікувальним ефектом;
  • вживання свіжих овочів та інших натуральних продуктів, рослинних ненасичених жирів;
  • курси лікування ліками, які повинен призначити лікар.

Як швидко відновити потенцію після акту

Найпростішим варіантом того, як відновити потенцію відразу після статевого акту, є прийом спеціальних лікарських препаратів, наприклад, таких як Віагра, Силагра, Еректил. Після прийому таблетки ерекція виникає протягом 10-15 хвилин. Підвищити чоловічу силу після акту допоможе мастурбація. Для лікування хронічних проблем з потенцією рекомендується масаж простати і виконання спеціальних вправ.

Відео

Як відновити потенцію? Як підвищити потенцію? Як підсилити потенцію?

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!