Причини еректильної дисфункції у 20 років - перші ознаки, симптоми, лікування та профілактика

Будь-які порушення еректильної функції або проблеми з потенцією у 20 років викликають у більшості чоловіків панічний страх, хоча лікарі не відносять дане захворювання до розряду смертельних. Таку реакцію можна легко пояснити бажанням сильної половини людства продовжити свій рід і вести звичну сексуальне життя. Регулярна інтимна близькість є природною потребою всіх чоловіків, тому ймовірність імпотенції є для них вкрай болючим подією.

Що таке потенція

Фізичні статеві ознаки у чоловіків і жінок розрізняються між собою, тому термін «потенція» застосовується лише щодо сильної статі. Поняття має відношення виключно до чоловічої конституції і характеризується двома ознаками: статевий потяг і ерекція. Згідно думку лікарів, визначення точних меж чоловічої потенції є неможливим, так як дані характеристики суто індивідуальні.

У кожного окремо взятого хлопця або чоловіка кількість фрикцій і тривалість статевого акту будуть відрізнятися і це вважається нормою. Сексологами встановлена орієнтовна статистична картина цих двох параметрів потенції, яка є усередненим значенням. Так, середній статевий акт триває близько двох з половиною хвилин, а число фрикцій коливається від п'ятдесяти до шістдесяти разів.

Проблеми з потенцією у 20 років

Раніше погана потенція у молодому віці вважалася чимось з ряду геть вихідним, однак, зараз це цілком поширене явище. Зміна статистики в гіршу сторону обумовлено багатьма причинами, які можуть негативно позначатися як на фізичному, так і на психологічному здоров'ї чоловіків. Наявність проблем з потенцією у 20 років буде неминуче викликати погіршення у відносинах з протилежною статтю і призведе до додаткового емоційного напруження.

Чоловікам часом дуже складно визнати факт виникнення еректильної дисфункції, що може викликати здивування з боку партнерки. Відвідування лікарів або візит до сексолога вважається принизливим заходом для більшості молодих людей, тому імпотенція часто не отримує своєчасного лікування. Негативна ситуація загострюється з кожним днем, це буде проявлятися в зниженні рівня лібідо і розладі репродуктивних можливостей організму.

Симптоми

Статеве безсилля у ранньому віці може бути наслідком сильного стресу, який відображається на процесі збудження. Уповільнена ерекція або її повна відсутність - це лише одна з ознак імпотенції. Тривала бездіяльність в такому випадку призведе не тільки до погіршення відносин з партнеркою, але й обіцяє припинення регулярного інтимного життя. При проблемах з потенцією у чоловіків будуть спостерігатися такі негативні симптоми:

  • зниження чутливості в області ерогенних зон;
  • зменшення сексуального потягу;
  • відсутність оргазму;
  • передчасне сім'явипорскування.

Причини зниження потенції у молодих чоловіків

Якщо фізична близькість стала рідкісним явищем, то саме час вивчити причини імпотенції в 20 років. Наявність у молодих людей еректильних захворювань свідчить про неправильному способі життя, шкідливих звичках або серйозних емоційних потрясінь. Куріння, вживання алкогольних напоїв і відсутність повноцінного здорового харчування рано чи пізно призводить до патологічних змін в організмі, не залежно від віку пацієнта.

Проблеми з потенцією безпосередньо пов'язані із зміною еректильної функції чоловіків. Залежно від чинника, що вплинув на зниження статевої активності, будуть відбуватися певні порушення в роботі передміхурової залози. Якщо імпотенція у 20 років сталася із-за неправильного харчування, надмірне вживання жирної їжі та алкоголю, то зовнішніми ознаками хвороби є:

  • постійна втома;
  • потреба в частому відпочинку;
  • збільшення маси тіла.

Психологічні фактори

Захворювання, пов'язані з потенцією, іноді можуть полягати в психологічному аспекті. Лікування емоційних потрясінь – це нелегка праця, тому чекати швидких результатів від терапії сексуальних табу або блоків не варто. Деякі батьки бувають занадто суворими до своїм нащадкам, вселяючи їм з дитинства почуття сорому за природні бажання. Дитина росте в гнітючій атмосфері, що буде формувати стійкі комплекси, пов'язані з потенцією.

Інша причина криється в невдалому першому досвіді або емоційно важкої ситуації, з якою чоловік не зміг впоратися. Як і в першому прикладі, тут лікарі будуть рекомендувати звернутися до психолога або сексолога, адже тільки професіонал здатний працювати з головним мозком. Обговорювати з пацієнтом проблеми, пов'язані з потенцією, необхідно вкрай делікатно. На перших етапах терапії допускається використовувати всі необхідні заходи обережності.

Рівень тестостерону

Від рівня тестостерону в організмі безпосередньо залежить сексуальне бажання чоловіка. За вироблення гормону відповідальні статеві залози насінників, які в юному віці функціонують на межі можливостей. Тому підлітки практично ніколи не відчувають проблем з потенцією, адже імунна система працює як годинник. Тим не менш, якщо в організмі чоловіка присутнє органічне порушення, то це відразу ж позначається на еректильних функцій.

Зниження сексуальної активності у чоловіків відбувається після тридцяти років. Якщо проблеми з потенцією були помічені раніше, то, швидше за все, пацієнт страждає від вродженої патології або ендокринних захворювань. Нестача вільного тестостерону в організмі призводить до того, що чоловіка перестають залучати жінки і секс з ними. Для запобігання розвитку імпотенції потрібне проведення системного лікування.

Лікується чи імпотенція у молодому віці

Чим молодший чоловік, тим простіше організму боротися з різними патологіями. Якщо лікарська допомога буде надана вчасно і пацієнт дотримується всі запропоновані призначення, тоді велика ймовірність сприятливого завершення терапії еректильної дисфункції. Тривалість лікування імпотенції варіюється в залежності від початкового стану хворого, ступеня розвитку захворювання. Терапія еректильної дисфункції включає:

  • використання медикаментозних препаратів (Тадалафіл);
  • консультації з сексологом або психологом;
  • зміна звичного способу життя.

Що робити при поганій потенції

Зниження лібідо і ерекції – це типова проблема для чоловіків після сорока років. Однак, іноді від поганої потенції страждають і більш молоді представники сильної половини людства. Причин для виникнення даного захворювання дуже багато, починаючи від нестачі сну і закінчуючи нервовим виснаженням на тлі постійних проблем у відносинах з партнеркою. Періодичні «промахи» в ліжку зустрічаються у кожного чоловіка, але якщо проблеми з потенцією стали постійними супутниками інтимного життя, то це привід звернутися за допомогою до лікаря.

Профілактика потенції у 20 років

Загальновідомо, що набагато простіше попередити хворобу, ніж боротися з її наслідками. З цієї причини були розроблені спеціальні профілактичні методики для потенції, дотримуючись яких еректильна дисфункція буде не страшна. Важливо дотримуватися активний і здоровий спосіб життя, правильно харчуватися і регулярно займатися спортом. При імпотенції лікарі рекомендують виключити шкідливі звички, скинути зайву вагу (якщо такий є) і суворо дотримуватися призначень спеціаліста.

Фізичні вправи

Малорухливий спосіб життя негативно впливає не тільки на потенцію, але і на стан організму в цілому. Проблеми з еректильною функцією часто виникають з-за недостатнього припливу крові до статевих органів, тому фізичні навантаження показані чоловікам будь-якого віку. При імпотенції допускається відвідування тренажерних залів і спортивних занять. Вправи можна виконувати і вдома, головне - не давати собі розслаблятися.

Відео: проблеми з еректильною функцією в 20 років

Причина імпотенції у молодому віці

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!