Самомасаж передміхурової залози - як зробити самостійно в домашніх умовах

При захворюваннях передміхурової залози лікарем призначається стимуляція за допомогою фізичного впливу. Знаючи, як самому зробити масаж простати, чоловік пальцем зможе правильно стимулювати передміхурову залозу. Виконуючи цю процедуру регулярно, можна проводити профілактику простатиту і зберегти чоловіче здоров'я. При стимуляції орган відбувається відтік секрету для лікувального ефекту або для лабораторного дослідження. Такий масаж може робити або лікар, або сам пацієнт. Процедура виконується лише в стерильних латексних рукавичках.

Навіщо потрібен масаж передміхурової залози

Така процедура сприяє профілактиці та лікуванню простатиту. Це відбувається за рахунок виведення застояного соку передміхурової залози, крім цього виводяться шкідливі бактерії і продукти їх життєдіяльності. У випадках сильних запалень, аденоми можуть з'являтися гнійні виділення. Завдяки цьому способу поліпшується кровообіг, запобігає застій рідини в залозі, запальні процеси при хронічному простатиті швидше проходять. Часто процедура призначається в комплексі з медикаментозною терапією для покращення її ефективності.

Масаж простати самостійно

При виконанні цієї процедури самостійно, потрібно враховувати такі моменти:

  • якщо при пальпації відчуваються неприємні відчуття, потрібно проводити її з меншою інтенсивністю, ще це може бути ознакою наявності протипоказань;
  • перед тим, як робити масаж самому, потрібно розслабитися – тоді процедура буде проходити менш болісно і масажувати простату буде легше;
  • після того, як процедура закінчена, з уретри повинно вийти не менше 4-5 крапель рідини;
  • провести пальпацію потрібно по всій області залози – не тільки доступні місця, але і по краях.

Непрямий

Такий вид процедури чоловікові можливо зробити самому, але ефективність значно поступається прямим. Непрямий масаж простати будинку допомагає поліпшити кровопостачання залози, не дозволяє застоюватися секрету, відновлює м'язовий тонус, при наявності запального процесу зменшує його. Крім цього, непряме вплив на простату покращує сечовипускання і підсилює потенцію. Показання для проведення – профілактичні заходи і початкові стадії запальних процесів.

Механізм того, як зробити масаж простати самому, дуже простий:

  • зручно лягти на спину;
  • кінчиками пальців, акуратно почати пропрасовувати внизу живота, в зоні над лобком;
  • натискання на живіт не повинно бути сильним, тільки обережним і прогрівальним;
  • після низу живота потрібно опрацювати крижі і спрямовуватися в бік куприка;
  • масаж рекомендується виконувати щодня для профілактичного ефекту.

Прямий

Цей вид маніпуляцій є максимально ефективним, лікарі-андрологи і урологи рекомендують переважно його для досягнення найкращого результату лікування. Знаючи, як самому зробити прямий масаж простати, підтримувати передміхурову залозу в здоровому стані буде легше, так як вірогідність застою секрету буде виключена і кровообіг буде правильним. Ще практикується стимуляція бужем, але самому зробити його не можна. Буж вводиться в сечовий канал і виконується пряме стимулювання залози. Але це приносить більше дискомфорту і підходить не всім.

Гідромасаж

Ще один тип впливу на передміхурову залозу – вплив за допомогою води. Гідромасаж виконується полягає в тому, що пряму кишку заповнюють водою (або відваром ромашки). Це надає подразнюючу дію на рецептори прямої кишки, тим самим покращує кровообіг, покращує м'язовий тонус, сприяє виведенню застояного секрету з передміхурової залози.

Виконувати гідромасаж самому легко. Для цього знадобиться гумова груша для клізм і читаючи вода кімнатної температури, її можна замінити відваром ромашки. Наповнити грушу рідиною і влити в анальний отвір, щоб з'явився позив до дефекації. Таку процедуру рекомендується робити за 2-3 години до того, як лягти спати, попередньо підмити зовнішні статеві органи.

Як масажувати простату самостійно

Щоб правильно провести всю процедуру, потрібно розуміти, що стимулювати. Самостійний масаж простати проводиться одним вказівним пальцем. Процедура виконується правильно, якщо у пацієнта відсутні больові відчуття. Всі рухи повинні бути м'якими і плавними. Для правильного закінчення процедури потрібно м'яко натиснути на центральну борозну і провести пальцем вниз, потім акуратно дістати палець з анального отвору.

Підготовка до масажу

Перед тим, як самому зробити таку процедуру, потрібно спорожнити кишечник за допомогою клізми. Приблизно 200 мл води залити в клізму і прочистити пряму кишку. Замість води можна використовувати відвар ромашки, який має заспокійливу і протизапальну дію. Клізму потрібно вставляти в лежачому положенні на боці, обертаючими рухами. Наконечник клізми змащують вазеліном. Перед процедурою слід наповнити сечовий міхур. Це потрібно, щоб полегшити доступ до залозі, і щоб після впливу виділяється секрет не застоювався в протоках і вийшов відразу з сечею.

Як часто робити масаж простати

Щоб результат від такої маніпуляції був позитивний, потрібно знати, як правильно її робити. Але ще важливо знати, як часто потрібно робити масаж простати. Частота виконання процедури призначається лікарем індивідуально для кожного пацієнта. Стандартно призначається 15 процедур з перервою на добу. Повторне лікування проводиться через місяць. Для профілактики можна повторювати 1 раз у 4 дні. Якщо захворювання запущене, масаж призначається в комплексі з медикаментозними засобами. Перш ніж робити процедуру, потрібно впевнитися, що немає протипоказань.

Тривалість

Те, як довго потрібно робити таку процедуру залежить від виду впливу. Якщо у пацієнта в призначенні прямий масаж простати, тривалість його виконання не повинна перевищувати 2 хвилин. Непрямий може виконуватися близько 4-5 хвилин. Головне не допускати больових відчуттів, це буде означати, що рухи виконуються дуже інтенсивно і довго. Явна ознака того, що процедура закінчена – вихід декількох крапель секрету передміхурової залози з уретри.

Як робити масаж простати самому собі пальцем

Часто лікар призначає пацієнтові робити масаж в домашніх умовах. Для того, щоб досягти гарного результату і не нашкодити, потрібно знати, як правильно робити масаж простати самостійно. Спочатку пацієнт може відчувати больові відчуття, але це проходить з часом. Процедура виконується тільки чистими руками в стерильних рукавичках після очищення прямої кишки клізмою.

Техніка виконання

Правильно зробити самому масаж простати дуже просто. Головне пам'ятати про те, щоб він був корисним, всі рухи повинні бути акуратними і плавними. Передміхурова залоза знаходиться на відстані 5 см в анальному отворі, залозу можна намацати: відчувається м'яке освіта залозистої консистенції. У перший раз краще змастити палець вазеліном, щоб проникнення не було болісним.

Як зробити прямий масаж простати самому в домашніх умовах:

  • часто прийнятна поза для процедури – колінно-ліктьова;
  • попередньо помити руки з милом, надіти стерильну рукавичку;
  • ректально, вказівним пальцем намацати передміхурову залозу (вона знаходиться на відстані приблизно 5 см);
  • рухи повинні бути м'якими, спрямованими зверху вниз;
  • починати маніпуляцію стоїть з правого боку залози, тому що вона менш чутлива.

Масажер простати в домашніх умовах

Чоловікам, які знають, як зробити масаж простати самому і регулярно практикують це, можна використовувати механічний апарат. Головна відмінність процедури, проведеної апаратом і пальцем – це вплив вібрації. При вібрації циркуляція крові, стимуляція передміхурової залози відбувається більш посилено, ніж просто пальцем. Ще вплив магнітного поля цього інструменту зменшує запальний процес, поліпшує м'язовий тонус, усуває больові відчуття при сечовипусканні, сприяє відтоку застояного секрету із залози.

Проведення процедури з масажером повинно бути погоджено лише з лікарем. В інструкції до апарату йде схема застосування. Він може бути електричний або на батарейках. Наконечник слід вводити не далі, ніж на 5 см в анальний отвір і стимулювати простату близько 2-3 хвилин. Наконечник інструменту можна змастити вазеліном для більш легкого проникнення всередину. Для роботи з таким апаратом потрібно підготуватися як і для звичайної пальпації.

Протипоказання

Перш ніж зробити масаж передміхурової залози в домашніх умовах самостійно, потрібно пам'ятати, що як і кожна лікарська процедура, що такий вплив має протипоказання:

  • гостре запалення передміхурової залози;
  • запалення гемороїдальних вузлів;
  • злоякісне утворення в передміхуровій залозі;
  • гостра тривала біль;
  • камені в простаті;
  • інфекційні захворювання в організмі.

Відео масажу простати в домашніх умовах

Відбираємо заробіток у лікарів!Як робити МАСАЖ простати в домашніх умовах

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!