Таблетки від молочниці недорогі та ефективні: список коштів для лікування

Без перебільшення можна сказати, що молочниця – делікатне захворювання, не з чуток знайомий кожній жінці. Воно доставляє масу неприємних відчуттів. Всім представницям прекрасної статі хочеться знати, які вибрати таблетки від молочниці недорогі та ефективні. Асортимент пропонованих сучасними виробниками ліків широкий, але які з них реально допоможуть і не потребуватимуть суттєвих фінансових вкладень?

Лікування молочниці недорогими і ефективними препаратами у жінок і чоловіків

Захворювання викликається грибком Candida. Викликає свербіж в інтимній області, виділення. Є величезна кількість чинників, що провокують кандидоз. Для того щоб позбутися від неї, є капсули, засоби зовнішнього застосування. Будь-які ліки від молочниці повинен призначати фахівець. Іноді рекомендується комплексна терапія декількома засобами. Доктор визначає тривалість курсу лікування. Як правило, вона становить 1-10 діб.

Дешевими таблетками від кандидозу

Є ряд дієвих недорогих препаратів:

  1. «Флуконазол». Діюча речовина 0,15 г флуконазолу. Аналоги, що володіють аналогічним дією: «Дифлюкан», «Флюкостат», «Дифлюзол», «Мікомакс», «Фуцис». Препарати швидкої дії. Для лікування треба прийняти одну капсулу. У запущених випадках лікар може призначити капсули від молочниці на 1, 4 і 7 день хвороби.
  2. «Кетоконазол». Аналоги: «Нізорал». Термін лікування становить до п'яти днів. Приймають по одній або дві капсули всередину, запиваючи водою.
  3. «Ністатин». Антибіотики для прийому всередину. Практично не мають протипоказань, тому що їх компоненти повністю виводяться з організму. Курс складає від 10 діб до двох тижнів. Приймають по одній капсулі 3-4 рази.
  4. «Румикоз». Капсули з ітраконазолом. Його п'ють по 1-2 штуки три дні.

Вагінальними таблетками і свічками

В цій категорії є такі препарати:

  1. «Ливарол». Хороші свічки від молочниці. Їх застосовують по штуці 3-5 днів. Не рекомендується використовувати при вагітності.
  2. «Біфідумбактерин». Супозиторії від кандидозу для жінок, які добре себе зарекомендували. Їх треба вводити у піхву по одній протягом 5-10 днів залежно від тяжкості захворювання.
  3. «Поліжінакс». Таблетки вагінальні від кандидозу недорогі та ефективні містять ністатин. Їх вводять у піхву на ніч. Курс становить 12 днів.
  4. «Кліон Д». Вагінальні супозиторії. Їх вводять по штуці перед сном. Курс терапії – 10 днів.
  5. «Пімафуцин». Не мають побічних дій, тому особливо рекомендовані при захворюванні у вагітних. Для лікування треба 3-6 штук.
  6. «Тержинан». Лікує кандидоз, обтяжений іншими інфекціями. Містить ністатин. Застосовується до 10 днів. В комплекті є шприц для введення.
  7. «Канестен». Препарат містить клотримазол, випускається у вигляді вагінальних супозиторіїв, розчину, мазі.

Місцевими засобами

Багато перераховані вище засоби випускають у формі протигрибкових мазей і кремів, і призначені вони для комплексного лікування кандидозу у чоловіків: «Пімафуцин», «Клотримазол», «Ністатин». Вони розраховані на більш тривалий курс застосування, викликаний особливостями організму. Для жінок випускають розчини для спринцювань і спреї: «Эпиген-Інтим», «Цитеал», «Хлоргексидин», «Мікомакс», «Гексикон». Їх рекомендується використовувати при лікуванні комплексним методом.

Відео

Молочниця/Правильне лікування молочниці/Радить гінеколог

Відгуки про ліки

Оля, 28 років,Коли вперше у мене з'явилися виділення, я пішла до гінеколога. Лікар прописав мені свічки «Тержинан» на 10 днів, а потім «Лінекс» пити. Мені цей варіант допомагає від молочниці досі. Експериментувати з іншими препаратами не наважуюся. «Лінекс» не пропиваю кожний раз, не зрозумію навіщо його призначають. Навіть під час вагітності при кандидозі використовувала «Тержинан».
Аня, 29 роківКандидоз мені допомагає вилікувати «Флуконазол» або будь-які інші аналогічні препарати. Найкращий за ціною спосіб лікування. При перших ознаках інфекції сама п'ю капсулу і даю чоловікові. Свербіж і виділення проходять занадто довго. «Флуконазол» прибирає всі ці неприємні симптоми відразу ж. Вагінальні свічки і таблетки не використовувала ніколи.
Юля, 35 роківПроблема здолала мене під час вагітності. Лікар призначила мені свічки «Пімафуцин» на три дні, потім продовжила ще на стільки ж. Ще рекомендувала користуватися вагінальними спреєм «Эпиген-інтим». Він добре знімає свербіж і печіння. Я користуюся спреєм досі, якщо раптом відчуваю хоч найменший дискомфорт. Більше не приймала капсули і не використовувала свічки.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!