Кінська сила для суглобів - склад, інструкція із застосування, форма випуску, побічні ефекти і аналоги

Проблеми з суглобами, наприклад, артроз або артрит, часто виникають у людей в літньому віці або після перенесених травм. Допомогти впоратися з артритом або болями в хребті може гель Кінська сила для суглобів, який полегшує рухи. Виробник випускає під маркою «Кінська сила» не один гель для зовнішнього застосування, а ще й шампуні, бальзами. Люди дивуються: невже може допомогти гель для суглобів, який спочатку випускався для коней?

Гель для суглобів Кінська сила

Даний препарат з натуральних компонентів підходить для комплексного лікування хворих суглобів, його можна застосовувати одночасно з іншими медикаментозними препаратами. Виробники стверджують, що дія гелю настає через півгодини після нанесення, однак рекомендований курс лікування становить 2 тижні. Плюсом стане те, що гель не викликає звикання, зберігаючи свою дію первинним. Перед застосуванням рекомендується порадитися з лікарем або уважно прочитати інструкцію.

Склад і форма випуску

Кінська сила випускається у формі гелю або гелю-бальзаму. Продається засіб у флаконах об'ємом по 500 мл Засіб упаковано в картонну коробку помаранчевого чи яскраво-зеленого кольору з зображенням коня. Така ж картина є на флаконі. Запах приємний з м'ятною ноткою, легка консистенція. Колір препарату – від прозорого до насиченого зеленого. Кінська мазь для суглобів швидко вбирається в шкіру, не залишаючи неприємного липкого шару, слідів на одязі, тому використовувати її можна в будь-який час дня.

Склад:

Компонент

Властивість компонента

Ефірне масло лаванди

Ефірне масло м'яти

Олія сої

Масло обліпихи

Муміє

Екстракт червоного перцю

Вітамін Е

Гліцерин

Володіє тонізуючим впливом на тканини, кровоносні судини, що дозволяє поліпшити обмінні процеси в суглобах і м'язах.

Завдяки ментолу відбувається приємне охолодження хворий зони після нанесення. Масло забезпечує проникнення цілющих речовин в глиб тканин.

Заспокоюючий ефект: розм'якшує шкіру, робить її ніжною і бархатистою.

Виводить суглоби з хронічних захворювань, зменшує набряки.

Оновлює, відновлює уражені суглоби, хрящі та м'язи, знімає біль.

Активізує кровообіг, зігріває м'язові тканини.

Відновлює шкіру.

Доглядає за шкірою.

Властивості препарату

Покупців кошти Кінська сила приваблює складу. Він натуральний і безпечний. При цьому, за відгуками, гель дає позитивний результат. Кінська сила для суглобів володіє наступними ефектами:

  • активує кровообіг;
  • збільшує амплітуду рухів і рухливість суглобів;
  • підвищує тонус м'язів;
  • знімає набряклість;
  • робить шкіру м'якою та еластичною;
  • знімає запалення;
  • притуплює больові відчуття;
  • запускає відновний процес;
  • знімає напругу.

Показання до застосування

Раніше мазь Кінська сила використовувалася у ветеринарії, однак завдяки натуральному складу його стали застосовувати люди. Кінська мазь для суглобів має такі показання до застосування:

  • хвороби суглобів дегенеративного характеру, які викликають біль і обмеження в рухах: артрит, артроз, ревматоїдні патології;
  • захворювання хребта, що супроводжуються больовими відчуттями і іншими неприємними симптомами: остеоартрози різного виду і ступеня;
  • запальний процес у м'язах, викликає підвищену температуру, набряки, біль, обмеження в рухах;
  • хронічний радикуліт, що приводить до неможливості виконувати прості дії, наприклад, прибирання;
  • реабілітаційний період після травм і захворювань опорно-рухового апарату, під час якого хворий скаржиться на ниючий біль, скутість рухів;
  • пошкодження зв'язок, сухожиль і м'язів, що супроводжуються відповідними симптомами;
  • травми та інші пошкодження спини, отримані в результаті великих фізичних навантажень;
  • біль у м'язах, зв'язках після фізичних тренувань;
  • зігрівальний масаж;
  • профілактика ураження суглобів та м'язів у людей, чия діяльність пов'язана з фізичним навантаженням.

Гель Кінська сила – інструкція по застосуванню

Крем Кінська сила використовується у багатьох випадках, тому застосовують бальзам-гель різними способами. Ось кілька основних методів нанесення гелю:

  1. Для зняття неприємних симптомів та лікування захворювань суглобів. Засіб тонким шаром наноситься на очищену шкіру в зоні запалення. Процедуру необхідно проводити 2-3 рази в день протягом двох тижнів. Це мінімальний курс лікування суглобів, який дозволить закріпити результат.
  2. Для масажу. Зігріваючий і лікувальний масаж рекомендується проводити після фізичного навантаження і розтягувань. Для цього береться невелика кількість і акуратно втирається в шкіру масажними рухами.
  3. Компрес. Допомагає зігріти і зняти больові відчуття, наприклад, при хворих колінних суглобах. Для цього засіб наноситься товстим шаром на шкіру в ділянці запалення, зверху закутується всі харчовою плівкою, рушником або байковій пелюшкою. Почекати півгодини і зняти компрес. Гель за цей час повністю вбереться, тому змивати засіб не потрібно. Процедуру проводити мінімум один раз на день протягом двох тижнів.

Особливі вказівки

Препарат для здоров'я суглобів і м'язів може застосовуватись для комплексного лікування або самостійно. Він ніяк не впливає на інші медикаментозні препарати. Його можна використовувати водіям і людям, чия професійна діяльність потребує підвищеної уваги та концентрації. Препарат сумісний з алкогольними напоями. Вагітним жінкам призначають у разі крайньої необхідності.

Побічні дії

Крем Кінська сила може викликати алергічну реакцію на один з компонентів складу. Це проявляється у вигляді почервоніння шкіри на місці нанесення, свербіж, печіння. Якщо така реакція шкіри з'явилася, слід припинити лікування і при необхідності прийняти антигістамінний препарат, однак після припинення лікування симптоматика проходить сама. Якщо перед використанням у хворого виникли питання, то краще спочатку проконсультуватися з лікарем.

Протипоказання

Кінська сила підходить не всім, мережа фактори при яких використання гелю забороняється. Це:

  • наявність відкритих ран, виразок, подряпин, інших ушкоджень шкіри;
  • наявність висипань, лущення, почервоніння, викликаних дерматологічним захворюванням;
  • вагітність і лактація (за показаннями);
  • вік до 12 років;
  • наявність алергічної реакції на препарат або індивідуальна непереносимість.

Умови продажу та зберігання

Зберігати гель Кінська сила потрібно в темному прохолодному місці, захищеному від дітей. Термін придатності дивіться на упаковці, в залежності від виробника він може змінюватися.

Аналоги

Гель Кінська сила має аналоги:

  • Крем Алезан. Зменшує набряклість, знімає біль. Склад препарату включає 13 екстрактів трав.
  • Гель Зоо VIP. Відновлює тканини м'язів і допомагає, коли болять суглобів. Засіб адаптовано для людини.

Ціна на гель Кінська сила

Купити бальзам Кінська сила можна в аптеці або інтернет-магазині. Його придбання не потребує рецепті. Нижче надана таблиця із зазначенням мінімальної та максимальної ціни на препарат:

Назва препарату

Об'єм флакона, мл

Мінімальна ціна, рублі

Максимальна ціна, рублі

Кінська сила

500

500

650

Алезан

250

380

530

Зоо VIP

Двісті п'ятдесят

200

350

Відгуки

Яна, 38 роківПридбала гель Кінська Сила за порадою батьків, коли потягнула зв'язки ніг. Після основного лікування залишилися неприємні відчуття і легка біль після тривалої ходьби. Гель охолоджує, його нанесення дарує відчуття обновленности. Не знаю, якою б він дав ефект при лікуванні, але як протизапальний препарат Кінський бальзам хороший.
Віталій, 27 роківВикористовую гель Кінська сила після відвідування спортзалу. Він відмінно знімає відчуття втоми і м'язові болі. Радує ціна і обсяг флакона. Вистачає надовго, дуже економний. Дівчина моя теж стала його використовувати як релаксуючою бальзам-гелем після прогулянок на високих підборах, їй подобається запах. Відгук позитивний.
Леонід, 54 рокиРобота у мене пов'язано з навантаженням, часто болить спина. Дружині на роботі порадили спробувати Кінську силу для суглобів. Може комусь це засіб підходить, але не мені. Я довго не хотів користуватися препаратом для тварин. Після того, як дружина втерла мені його в м'язи спини, відчув сильне печіння. Шкіра почервоніла. Дружина розпочатий флакон подарувала подрузі.
Іван, 68 рокуЛікування артрозу справа непроста. Гель Кінська сила використовую в перервах між основною терапією. Добре знімає біль і запалення, що не дає хвороби повністю себе показати. Приємно наносити, він не липне і швидко вбирається в шкіру. Ціна для моєї пенсії велика, тому набуває мені цілюще гель дочка або син.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!