Аспіратор отривин бебі назальний

Маленькі діти, починаючи з народження, часто хворіють простудними захворюваннями. Це пояснюється слабкою імунною системою малюків. Однак якщо дорослі можуть самостійно впоратися з такою проблемою, як нежить, то діти, які не навчились сякатися, відчувають великий дискомфорт. Особливо це стосується новонароджених малюків, не вміють дихати ротом. Щоб прочистити носові пазухи педіатри радять використовувати назальний аспіратор Отривин Бебі, який має хороші відгуки і підходить новонародженим немовлятам.

Що таке аспіратор Отривин

Конструкція препарату дуже проста. Механічний пристрій складається з декількох частин, виконаних з безпечного матеріалу. Це трубка, мундштук, назальная насадка, яка одягається на центральний корпус аспіратора. У комплекті йде три поролонових фільтрів, які утримують слиз. При необхідності можна придбати додаткові фільтри. Насадки Отривин Бебі мають зручний звужений носик. З'єднувальна трубка виконана з м'якого прозорого пластику. Пристрій випускається в картонній коробочці з зображенням слоника з вкладеною інструкцією.

Показання до застосування

Пристрій призначений для відсмоктування соплів у дітей, які ще не навчилися самостійно сякатися. У цю групу входять малюки з народження і до 5-6 років. Призначають для відсмоктування слизу з носових пазух під час інфекцій. Це дуже важливо, так як скупчення соплів викликає не тільки дискомфорт у малюка, але може призвести до поширення інфекції, і вилитися в гайморит, синусит або отит. Сам прилад без шкоди видаляє всі носові виділення і нормалізує дихання. Це незамінна річ для лікування нежиті.

Аспіратор для новонароджених Отривин можна використовувати і в якості профілактичного заходу очищення носових пазух у дітей, що важливо в сезони поширення вірусних захворювань. Прилад можна задіяти і в якості косметичного засобу для регулярного очищення маленького носика. При правильному використанні, аспіратор повністю безпечний і не має протипоказань.

Принцип дії

Використовувати відсмоктувач соплів у дітей Отривин дуже просто. Принцип дії цього приладу полягає в відсмоктуванні слизу з носа малюка через назальний насадку з сполучної трубки і мундштук. Роль насоса виконує дорослий, який може регулювати силу всмоктування повітря. Для цього батькам потрібно взяти мундштук у рот, а назальний насадку загостреним наконечником ввести в ніс дитині.

Переваги

Якщо порівнювати Отривин з аспіраторами у вигляді груші, то показання до застосування у цих пристосувань однакові. Однак Отривин має більше переваг, основними з яких є:

  • Безпека у використанні. Силу всмоктування слизу батько регулює самостійно, чого не можна сказати про аспираторах, виконаних у вигляді груші або забезпечених насосом.
  • Зручність використання. Під час процедури дитина може лежати, сидіти або стояти. Від пози якість відсмоктування слизу не залежить.
  • Простота у використанні. Отривин легко зібрати, він не має складної конструкції.
  • Матеріал. Прилад виконаний з безпечного матеріалу.
  • Легко доглядати. Після використання аспіратор потрібно промити під проточною теплою водою, протерти серветкою і покласти на місце.

Протипоказання

Аспіратор не має протипоказань, однак батькам потрібно врахувати кілька моментів:

  • Не давайте дитині гратися відсмоктувачем. Він має дрібні деталі, які дитина може проковтнути або засунути в ніс або вухо. Зберігайте прилад в недоступному для дітей місці.
  • Під час інфекційних захворювань слизова оболонка носа набрякає і запалюється, що призводить до порушення дихання. В цьому випадку застосовувати соплеотсос не можна. Спочатку потрібно зняти запалення і набряк і тільки потім при необхідності провести процедуру відсмоктування слизу.
  • Приладом можна користуватися, якщо в носі є ранки, подряпини.

Інструкція по застосуванню аспіратора Отривин

Як вже говорилося вище, використовувати соплеотсос дуже легко. Про те, як користуватися аспіратором Отривин Бебі, складена наступна інструкція:

  1. Помити руки з милом.
  2. Закапати ніс дитини зволожуючими судинозвужувальними препаратами у вигляді крапель або спрея, звичайним фізіологічним розчином для промивання порожнини носа, розчином відвару трав. Можна придбати спрей Отривин.
  3. Зібрати прилад, переконавшись спочатку, що він чистий.
  4. Взяти мундштук собі в рот, а змінну насадку акуратно ввести в ніздрю малюка.
  5. Акуратно і не поспішаючи потягнути повітря через мундштук у себе. При необхідності посилити відсмоктування слизу.
  6. Якщо дитина розкапризувався, заспокойте його.
  7. Повторіть процедуру з іншою ніздрею.
  8. Викиньте фільтр і ретельно промийте аспіратор під проточною теплою водою. При необхідності можна скористатися дитячим милом. Приберіть прилад на місце.

Ціна на аспіратор Отривин

Деякі батьки замислюються: скільки коштує Отривин Бебі і треба витрачати гроші на його придбання? Треба. Цей прилад не одноразовий, якщо аспіратор купити при народженні дитини, то ним можна користуватися протягом майбутніх декількох років, поки дитина не навчиться самостійно сякатися. У цьому віці малюки часто хворіють і це нормальне явище. Якщо говорити про вартість соплевідсосу Отривин Бебі, то його ціна в Москві і Санкт-Петербурзі варіюється в районі 300-500 рублів.

Відео

Як користуватися назальним аспіратором Отривин Бебі. Інструкція. Відео.

Відгуки

Олена, 23 рокиКоли доньці виповнилося п'ять місяців, вона сильно застудилася. Кашель, температура, соплі, які не давали моїй дитині спокійно спати. Педіатр порадила придбати аспіратор. Ми зупинили свій вибір на Отривин Бебі. Корисна штука за невелику ціну. Малятко стала краще себе почувати, носове дихання після першого застосування стало чистіше.
Катерина, 32 рокиКоли молодша дочка стала часто хворіти ринітами, подруга купила нам Отривин в аптеці. Це аспіратор для видалення слизу. Переживала, що дочка не захоче ним користуватися, але виявилося все набагато простіше. Поки вона розглядала слоника на упаковці, я швидко отсосала всі виділення. Одне погано: я не знала про такому приладі, коли хворів старший дитина.
Ольга, 55 роківЗахворів 2-річний онук. Невістка і син тоді працювали, попросили посидіти з ним мене. Забезпечили препаратами і дали соплеотсос Отривин Бебі. Я була в захваті. Так легко і просто очистити носик у дитини мені ще не вдавалося. Єдиний мінус: онук постійно витягав одноразову насадку з носа. Довелося йти на хитрощі і відволікати його від процесу.
Микола, 27 роківПридбали пристрій у вигляді груші під час першої застуди дочки, коли їй не виповнилося ще одного року. Через рік замінили його на Отривин. Така конструкція більш зручна, дочку не потрібно тримати, щоб відсмоктати слиз. Користуємося другий рік. Я і дружина задоволені. Носик повністю очищається, це відразу позначається на поведінці доньки.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!