Вагінальні свічки Клотримазол для лікування молочниці

Якщо придбати і пройти повний курс Клотримазол свічки, однойменне дію речовина при дотриманні добових доз допомагає на довгий час позбавитися від молочниці. Цей медичний препарат використовується жінками вагінально, забезпечує стійкий і тривалий ефект. Краще лікуючого кошти, ніж свічки від молочниці Клотримазол, не знайти, однак перед початком курсу важливо індивідуально проконсультуватися з дільничним гінекологом.

Вагінальні свічки Клотримазол

Цей медичний препарат активно використовується в сучасній гінекології, володіє протигрибковими властивостями, доречний переважно для зовнішнього застосування. Вагінальні свічки Клотримазол мають широкий спектр дії, згідно інструкції по застосуванню, проте повинні бути призначені виключно лікарем після гінекологічного огляду та забору мазка для подальшого дослідження мікрофлори піхви.

Форма випуску

Клотримазол має кілька форм випуску, однак жінкам добре знайомі вагінальні свічки довгастої форми, білого кольору, які мають специфічний запах, щільну консистенцію. Характерний медикамент має масу податків, однак його висока ефективність не викликає ні найменших сумнівів серед дипломованих лікарів і пацієнток. Лікувальний ефект досягається за рахунок хімічного складу свічок Клотримазол, руйнування мембран патогенних клітин.

Склад

Активний компонент свічок Клотримазол – однойменне синтетична речовина, яка відрізняється протигрибковими властивостями. При вагінальному введенні супозиторія викликає стихійне руйнування мембран грибів роду Кандида, знижує підвищену активність інших патогенних збудників. Вплив дрожжеподобного грибка знижується, а жінка після пройденого курсу остаточно позбувається болю, печіння, дискомфорту області піхви. Допоміжні речовини: лактоза, целюлоза мікрокристалічна, картопляний крохмаль, лимонна кислота, стеарат магнію.

Показання до застосування

Основний напрямок, в якому успішно працюють свічки Клотримазол, – винищення генітальних інфекцій, спричинених підвищеною активністю дрожжеподобного грибка роду Кандида. Як варіант, це може бути вагінальний вульвовагініт, який простіше називають «молочницею». Крім того, клотримазоловые свічки рекомендовані до застосування при інших інфекціях, чутливих до впливу клотримазолу. Більш докладні відомості про показання цих вагінальних супозиторіїв викладені в інструкції.

Свічки Клотримазол демонструють підвищену активність щодо таких патогенних мікроорганізмів: стрептококи, стафілококи, цвілеві гриби, дерматофіти, трихомонади. В останньому випадку мова йде про неприємне захворювання трихомоніаз, яке складно діагностувати, ще складніше успішно і швидко вилікувати. Так що діяти потрібно вже при появі першої симптоматики.

Клотримазол – інструкція по застосуванню

Дріжджеподібний грибок роду Candida може викликати свербіж і печіння в піхву, спровокувати появу творожистых виділень неприємного запаху. Щоб позбутися від таких огидних симптомів молочниці, рекомендується використовувати Клотримазол вагінально. В докладній інструкції вказано, яка концентрація ліки, коли і як правильно його використовувати.

Важливо не випускати з уваги лікарська взаємодія, наприклад, не поєднувати використання вагінальних супозиторіїв з алкоголем. Крім того, в схемі комплексного лікування з амфотерицином В, ністатином, натамицином, деякими антибіотиками четвертого покоління фармакологічні властивості Клотримазолу у формі свічок помітно слабшають.

Дозування

Свічки з Клотримазолом для лікування молочниці належить застосовувати тільки згідно інструкції, не порушуючи добових дозувань. Перед введенням вагінального супозиторія не завадить санація піхви, щоб прискорити бажаний терапевтичний ефект. Тривалість призначеного лікарем лікування – 6 днів, додаткові корективи вносяться суто індивідуально.

У боротьбі з кандидозным вульвітов і не тільки успішне лікування передбачає введення одного супозиторію глибоко в піхву обов'язково перед сном. Така процедура проводиться за допомогою спеціального аплікатора, який додається в упаковці і згадується в інструкції по застосуванню до вказаного медичного препарату. Шість сеансів, і проблема неприємного свербіння в піхві різної етіології буде остаточно вирішена. Якщо протягом зазначеного строку неприємні симптоми кандидозу як і раніше турбують, лікарі рекомендують прийняти таблетку Флуконазол всередину.

Побічні дії

Застосовувати Клотримазол повинні обидва статевих партнера, інакше лікування неефективне. Для нього підходять крем, мазь і таблетки, для неї ідеальний засіб – вагінальні свічки. Однак при такій терапії можуть виникнути побічні явища, які тут же наштовхують на думки про пошук аналога. Після початку першої упаковки можуть розвинутися такі аномалії переважно у жіночому організмі:

  • гострий цистит;
  • часті мігрені;
  • посилення симптомів молочниці;
  • гастралгія;
  • прискорене і хворобливе сечовипускання;
  • біль під час сексуального контакту;
  • місцеві алергічні реакції;
  • не сумісність організму з компонентами свічок.

Свічки Клотримазол при вагітності

Оскільки гормональний фон вагітної жінки радикально перебудовується, перед початком курсу потрібно проконсультуватися з гінекологом. Ось що необхідно знати: У першому триместрі використовувати Клотримазол свічки категорично протипоказано, на іншому термін виношування плоду – строго під лікарським контролем. При годуванні дитини грудьми такий метод лікування теж потрапляє під великий сумнів, повинен індивідуально узгоджуватися з лікарем.

Передозування

При інфікуванні лікування свічками Клотримазол обов'язково, але при недотриманні зазначених добових нормативів лікарі не виключають випадки передозування. Такі аномалії при місцевому застосуванні препарату істотно не шкодять здоров'ю, не стають критичними клінічними картинами. Серед неприємних симптомів лікарі виділяють ознаки диспепсії, нудоту, блювання, підвищену сонливість, порушення функцій печінки.

При завищенні призначеної дози специфічного антидоту не існує, а пацієнтці рекомендується прийняти активоване вугілля або інший сорбент, за необхідності проводити симптоматичне лікування. Такі клінічні картини на практиці зустрічаються вкрай рідко, так що при дотриманні всіх лікарських приписів можна не побоюватися за власне здоров'я.

Аналоги

Якщо свічки Клотримазол викликали побічні явища, або їх дія на практиці виявилося досить посереднім, слабким, лікар рекомендує інший протигрибковий препарат у формі вагінальних супозиторіїв з аналогічними фармакологічними властивостями, при цьому враховує особливості кожної клінічної картини, наявність медичних протипоказань. Ось якими вагінальними супозиторіями можна замінити Клотримазол:

  • Ливарол;
  • свічки з Ністатином;
  • Тержинан;
  • Пімафуцин;
  • Канестен;
  • Кандид;
  • Микоспорин;
  • Овіс;
  • Фунгинал;
  • Антіфунгол.

Ціна Клотримазолу

Цей протигрибковий препарат у формі вагінальних свічок коштує копійки, а придбати його можна в будь-якій аптеці міста. Важливо пам'ятати, що при менструації використання зазначених супозиторіїв категорично протипоказано, а в іншому важлива циклічність і регулярність домашніх процедур. Вартість свічок Клотримазол представлена у наведеній нижче таблиці з назвами аптек столиці. Отже:

Назва аптеки в Москві

Ціна Клотримазолу у формі свічок, рублів

ЗдравЗона

24

ЭликсирФарм

16

ЕвроФарм

35

Ликитория

44

Олександрівська аптека

39

Кремлівська аптека

33

Медбиолайн

35

Відео: препарат Клотримазол

Клотримазол: форми, побічні явища, прийом під час місячних і при вагітності

Відгуки

Марина, 24 рокиЯ молочницю вже давно свічками Клотримазол не лечу. Мій аргумент проти цього ліки – недостатність ефективності лікуючого кошти, оскільки неприємні симптоми відступають лише тимчасово. Черговий напад стартує вже через місяць. Лікар порадив вагінальні свічки Ливарол, ось таким призначенням я дуже задоволена і всім раджу.
Ганна, 33 рокиЛікувала молочницю таким способом на 16 тижні вагітності, дуже задоволена подібним призначенням. Оскільки місячних в цей період немає, вже через 6 днів забула про свербінні і виділеннях. Я вважаю, що потрібно так підгадати час для лікування, щоб уникнути менструації і крові. Пройдені курсом процедури гарантують 100%-ний результат.
Ілона, 23 рокиСвічки Клотримазол коштують копійки, але толку від них нуль. Я пройшла повний курс тривалістю 10 днів, але бажаного результату так і не отримала, тільки час даремно витратила. Після всіх моїх мук лікар ввів заміну у вигляді іншого протигрибкового препарату під назвою Тержинан, так свербіж пройшов вже після введення першої січі на ніч.
Яна, 25 роківЩо я тільки не пробувала при вагітності, щоб хоча б трохи полегшити свій стан, але нічого не допомагало. Вже точно б не подумала, що дешеві свічки Клотримазол продуктивно прибирають тривожні симптоми кандидозу, хоч і тимчасово. Тричі використовувала цей медичний препарат, поки народила, ні до його роботи ніяких претензій.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!