Від чого допомагає препарат Бускопан в свічках, таблетках і ампулах - склад, дозування, протипоказання і ціна

Якщо лікар призначив або ви самі вирішили купити препарат Бускопан, інструкція по застосуванню – те, з чим необхідно ознайомитися, незалежно від форми випуску – свічки або таблетки. При правильному вживанні купівля справляє належний лікувальний ефект, але неправильне застосування може виявитися загрожує побічними діями. Крім того, слід ознайомитися зі списком протипоказань.

Що таке Бускопан

Препарат Бускопан (Buscopan) включає гіосціну бутилбромид. Це діюча речовина чинить спазмолітичну дію, купируя больовий синдром. Форма випуску різноманітна. Існують свічки Бускопан, таблетки Бускопан, ампули з ін'єкціями для внутрішньом'язового введення. МНН – міжнародна непатентована назва – Hyoscine butylbromide. Може носити назву Buscapina або Buscapina Plus – залежить від країни-виробника.

Склад

Препарат Бускопан, крім основної діючої речовини, містить допоміжні. Самі по собі вони нешкідливі і нейтральні, але зрідка здатні викликати алергію при специфічній реакції на одне з них. Якщо спостерігається непереносимість побічних речовин, що застосовуються свічки з Бускопаном препарат у вигляді уколів. Наприклад, для таблетованої форми «помічниками» виступають кальцію гідрофосфат плюс діоксид кремнію. Можуть входити:

  • кукурудзяний крохмаль;
  • стеаринова кислота;
  • винна кислота;
  • картопляний крохмаль.

Показання до застосування

Приймати препарат Бускопан можна з різних приводів. Він має виражену спазмолітичну дію, послаблює роботу гладких м'язів в організмі людини. Препарат змінює (зменшує) рівень виділяються травних з'єднань і секрету. Застосовують ліки при больовому синдромі різноманітного генезу, а крім того, при деяких інших випадках і станах. До зазначеною інструкцією показань належать:

  1. кишкові кольки;
  2. виразкова хвороба в стадії загострення – шлунка, дванадцятипалої кишки;
  3. холецистит і спастичні больові відчуття при інших захворюваннях;
  4. дискінезія жовчовивідних шляхів, больовий синдром жовчного міхура і жовчних проток;
  5. хвороблива менструація – альгодисменорея;
  6. пілороспазм;
  7. цистит;
  8. ниркова коліка.

Препарат призначається у складі комплексної терапії таких захворювань. Необхідно мати на увазі, що Buscopan і його аналоги не є заміною інших призначуваних препаратів – антибіотиків, сульфаніламідів, регуляторів кислотності та ферментів. Він лише допомагає боротися з хворобою, а не повністю знищує її прояви. При гострих болях у животі неясного генезу застосування не рекомендується, оскільки можна прибрати симптоматику апендициту, що загрожує важким станом аж до перитоніту.

Протипоказання

Препарат Бускопан не відноситься до РЛС – рецептурних лікарських засобів. Це означає, що для його покупки рецепт необов'язковий. Однак треба ознайомитися з анотацією та дотримуватися правила прийому, щоб мати на увазі наявні протипоказання. Препарат не призначають дитині до 6 років, при алергічної реакції на компоненти. Стани, при яких Buscopan заборонений, включають:

  • мегаколон (вади розвитку товстої кишки);
  • міастенію;
  • глаукому;
  • набряк легенів.

Протипоказання відносяться до пігулок. Свічки з Бускопаном мають свої обмеження у використанні. До них відносять дитячий вік, теж до 6 років, прийом алкоголю, хронічний запор, оскільки компоненти препарату зменшують активність травних ферментів. Заборонено застосовувати ліки при аденомі простати, мегаколоне, кишкової непрохідності механічного підтипу, при атеросклерозі головного мозку. З обережністю застосовують препарат при вагітності.

Інструкція Бускопана

Важливо знати тим, хто планує брати Бускопан – інструкція по застосуванню включає кілька основних пунктів. Застосування залежить від форми і типу захворювання. При використанні ліки не виникне особливих проблем. Побічні дії ліків будуть менш виражені або зовсім відсутнім, якщо приймати таблетки, свічки або ін'єкції в точній відповідності з вказівками виробника препарату в інструкції.

Таблетки

Російські аптеки часто пропонують препарат Бускопан в такому вигляді. При прийомі ліки необхідно пам'ятати, що особливістю речовини, що став основою засоби для зняття болю, є локалізоване вплив. Зачіпаються лише схильні до спазму ділянки організму, без проникнення в клітинні мембрани не задіяних у спастичному нападі структур.

Препарат у формі таблеток призначають у комплексній терапії або використовують при гострої больової фази для купірування синдрому, якнайшвидшої ліквідації нападу. Призначення залежить від віку пацієнта. Дітям виписується по одній таблетці два рази на день. Дорослим доза лікарського препарату Бускопан збільшується до однієї або двох таблеток тричі на добу. Не рекомендується приймати засіб на голодний шлунок.

Свічки

Являють собою свічки Бускопан ректальні супозиторії білого або кремового кольору з характерним запахом. При деяких видах больових відчуттів призначення допоможе впоратися з проявами хвороби більш ефективно. Наприклад, дія більш виражене при ниркових, гінекологічних проблемах. Найбільш помітний результат у комплексній терапії захворювання досягається при застосуванні одного супозиторія тричі на добу. При альгодисменореї, інших ситуативних болях можливо одноразове використання без повтору після того як прояви синдрому пішли.

Аналоги Бускопана

Будь аналог Бускопана – це лікарський засіб спазмолітичної дії. На ринку представлена велика кількість аналгетиків, що стоять дорого або дешево, однак зняття спазму – ще не весь ефект. Деякі ліки захоплюють більшу кількість типів клітин і мають більш виражені побічні дії. Інші володіють своєю специфікою. Перш ніж здійснити вибір препарату-анальгетика і спазмолитика, краще порадитися з лікарем. Неповний список препаратів аналогічного спектру дії включає такі засоби, як:

  • Але-шпа (Дротаверин – самий дешевий аналог);
  • Брав – теж коштує дешево;
  • Баралгін;
  • Спазмолитин;
  • Галидор;
  • Гиосцин.

Ціна на Бускопан

Скільки коштують ліки? Ціна Бускопана залежить від регіону: у Москві ціни вище, в Санкт-Петербурзі – аналогічні, в регіонах можуть бути нижче. Ліки відрізняється доступністю, купівля його не представляє складнощів. У багатьох інтернет-магазинах можна замовити таблетки Бускопан по пошті, з доставкою кур'єром, бувають знижки. Таблетки можна відшукати за ціною від 387 рублів, супозиторії – 361 від рубля. В інших місцях вартість складе 355 і 340 р. Можна відшукати ці форми випуску за ціною від 330 і 318 р.

Відео: ліки Бускопан

Реклама Бускопан: Бускопан при болях в животі

Відгуки

Інна, 23 рокиВсе життя страждала від хворобливих менструацій. Відгук про Бускопане хотілося б почати з того, що він мені добре допомагає. Лікарі не знаходять причину, кажуть, що «пройде само», тому це ліки – єдине, що дозволяє нормально жити, відчувати себе в «критичні дні». Інші препарати не так ефективні.
Іван, 38 роківВідгук буде про те, як я впорався з хронічною виразкою шлунка. Конкретно: багатьом починати лікування треба з Бускопана. Поки інші ліки подіють, цей вже позбавить від мук, не потрібно довго чекати, дій відчувається вже через хвилин п'ятнадцять-двадцять. Побічних ефектів не помічав. Користуюся, як тільки відчую «недобре» після їжі.
Тетяна, 29 роківПрепарат хороший, але занадто багато «побочки». У мене крутилася голова всякий раз після прийому. Ще з'являлася сухість у роті і неприємний металевий присмак. Довелося вибрати інші засоби, мене не влаштовували такі проблеми з організмом. Знімає спазми, тут все вірно. У продажу є варіанти набагато дешевше.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!