Лікування псоріазу лосьйонами - список ефективних препаратів, склад, інструкція ціна

При лікуванні псоріазу використовують гормональні і негормональні зовнішні препарати, вітаміни для вживання всередину, фізіотерапевтичні процедури, дотримання дієт. Дієвими засобами вважаються лосьйони - вони усувають подразнення, свербіж, почервоніння шкіри. Існує безліч лосьйонів від псоріазу: Дайвонекс, Фуфа «Чисте тіло», Белосалік,Элоком та ін. Щоб домогтися бажаного ефекту від лікування, слід підходити до вибору засобу уважно: проконсультуватися з лікарем, вивчити склад, побічні дії, протипоказання.

Що таке псоріаз

Червоні плями з чіткими межами (псоріатичні бляшки), свербіж, подразнення, лущення – ознаки появи псоріазу. Хвороба відноситься до числа неінфекційних захворювань шкіри, які з'являються незалежно від статі і віку. Точні причини розвитку недуги поки невідомі, але очікується, що до них відносяться:

  • генетичний фактор;
  • психологічні розлади;
  • порушення обміну речовин;
  • екологія;
  • слабкий імунітет;
  • неправильний спосіб життя;
  • стрес;
  • алергія;
  • травми шкіри.

Лосьйони від псоріазу

З безлічі засобів від псоріазу, лосьйони – одні з найпопулярніших. Вони легко наносяться і швидко вбираються в шкіру, проникаючи в осередок запалення і нейтралізуючи його. Псоріаз не піддається повному лікуванню, тому лосьйони лише полегшать симптоми, допоможуть досягти і продовжити ремісію. Такі кошти направлені на лікування:

  • відкритих шкірних тканин;
  • волосистої частини;
  • нігтів;
  • вищеперелічених зон одночасно.

Лосьйон Дайвонекс

Препарат Дайвонекс призначений для полегшення симптомів висипу на волосистій частині голови, що можливо завдяки придушення проліферації кератоцитов. Застосування засобу іноді супроводжується набряком шкіри. Перед лікуванням Дайвонекс, ознайомтеся з наступною інформацією:

  • Діюча речовина кошти – кальципотриол, який є синтетичним аналогом вітаміну Д.
  • Застосування лосьйону від псоріазу Дайвонекс полягає в нанесенні засобу на волосисту частину голови пару раз в день. Допустима тижнева доза становить 60 мл
  • До протипоказань відносять вік до 14 років, підвищену чутливість до окремих компонентів препарату, порушення кальцієвого обміну. Лікарі не рекомендують засіб літнім людям після 65 років, хворим гіпервітамінозом вітаміну групи Д, нефролітіазом, гострою печінковою або нирковою недостатністю.

Белосалік при псоріазі

Белосалік лосьйон допоможе зменшити висип, свербіж та інші прояви псоріазу. Вивчіть наступні пункти перед покупкою, щоб правильно скористатися засобом без виникнення побічних дій:

  • Основна діюча речовина – бетаметазону дипропіонат володіє протизапальною і судинозвужувальною дією, що сприяє швидкому зняттю свербежу, зменшення плям. Його доповнює саліцилова кислота, яка забезпечує глибоке проникнення компонентів всередину шкіри.
  • Інструкція по застосуванню свідчить, що препарат втирається в уражені псоріазом ділянки легкими рухами. Певного строку застосування немає. Використовуйте засіб, поки не зникнуть псоріатичні бляшки з іншими симптомами, а після їх усунення, наносите засіб ще тиждень. Так ви продовжите ремісію. Препарат застосовується від 1 до 3 разів на день, але відповідну частоту визначає тільки лікар.
  • Не використовуйте засіб, якщо у вас є такі захворювання: туберкульоз шкіри, травми шкірних покривів, сифіліс, герпес, віспа, онкологічні патології тканин шкіри, трофічні виразки, грибкові ураження.

Фуфа від псоріазу

Лосьйон Чисте тіло від псоріазу має просту структуру, при цьому він ефективно впливає на проблемні ділянки шкірних покривів. До показань належать також нейродерматит, нейродерматоз. Перед застосуванням ознайомтеся з інструкцією:

  • Лосьйон від псоріазу Фуфа містить борнеол в якості антисептика, саліцилову кислоту для підсушування запалень, фтористу кислоту для зняття свербіння і роздратування.
  • Обробляйте уражені області 1-2 рази в день (вранці і ввечері). Якщо використовувати лосьйон від псоріазу на голові, слід розбавляти його етиловим спиртом 1:1.
  • Засіб заборонено використовувати у хворих з виразками на шкірі, індивідуальною непереносимістю компонентів, дітям до 1 року.

Oxipor

Лосьйон застосовується при шкірних захворюваннях (себорейному дерматиті), зменшує псоріатичні бляшки і нейтралізує свербіж з роздратуванням. Важливою інформацією про препарат є склад зі способом застосування:

  • Активною речовиною є кам'яновугільна смола (дьоготь). Його доповнюють алкоголь 79%, лимонна кислота, PEG-8; вода.
  • Вимийте ділянка, вкрита висипом, видаливши відшаровується шкіру. Акуратно нанесіть лосьйон ватною паличкою. Для кращого результату використовуйте засіб 1-4 рази на день щодня, бажано в один і той же час).
  • Не використовуйте препарат, якщо є непереносимість компонентів або при лікуванні УФ-опроміненням та подібними процедурами.

Дипросалик

Препарат допоможе при лікуванні безлічі шкірних захворювань, а значний результат буде помітний вже через 2 тижні застосування. Щоб його досягти, слід вивчити склад і інші відомості:

  • Лосьйон знаходиться в групі глюкокортикостероїдів з протизапальною дією, так як в діюча речовина – бетаметазон і саліцилова кислота.
  • Наноситься тонким шаром до 3 разів на день. Лікування відбувається за курсом 3 тижні, але більш точні схеми призначає лікар.
  • Список протипоказань великий: підвищена чутливість до компонентів, вагітність, лактація, трофічні виразки, пухлина шкірних тканин, поствакцинальні реакції шкіри, шкірні захворювання, викликані грибком, бактерією або вірусом, періоральний дерматит, розацеа.

Элоком

Засіб допомагає справлятися з псоріазом, наслідками опіків і укусів комарів. Перед покупкою ознайомтесь з інструкцією перед застосуванням, її короткий зміст наступне:

  • Активна речовина препарату – мометазону фуроат, який зменшує подразнення із запаленням.
  • Лосьйон наноситься на шкіру 1 раз на добу. Після нанесення плавно втирайте засіб до повного зникнення. Тривалість курсу визначається лікарем.
  • Элоком протипоказаний у період лактації, дітям до 2 років, пацієнтам з гіперчутливістю. З обережністю використовувати препарат при вагітності, туберкульозі шкіри.

Каламин

Лосьйон Каламин заспокоює шкіру, знімаючи симптоми свербежу, запалень, роздратування. Застосовується при вітряній віспі, герпесі, дерматиті, псоріазі, акне і т. д. Перед використанням ознайомтесь з складів, способом застосування, протипоказаннями:

  • Препарат містить оксид цинку 5% і каламин 15%. Вони заспокоюють свербіння, подразнення, запалення.
  • Добре збовтайте флакон, змочіть в розчині ватний диск, після чого нанесіть засіб на уражену шкіру. Курс триває до тих пір, поки не зникнуть симптоми захворювання.
  • Каламин не має протипоказань, крім індивідуальної нестерпності компонентів.

Скін-кап

Препарат пригнічує більшість хвороботворних мікроорганізмів і уражених клітин епітелію. Скін-кап призначається для лікування дерматозу, псоріазу, екземи, нейродерміту. Основна інформація препарату наступна:

  • Активна речовина – піритіон цинку, яке охолоджує, підсушує і знімає свербіж із запаленням.
  • Засіб розпорошується на відстані 15 см 2 рази на добу. Курс лікування становить 1-1,5 місяця.
  • Не призначений для хворих з алергічною реакцією, гіперчутливістю до компонентів.

Ціна на лосьйон від псоріазу

У Москві продажем лосьйонів при псоріазі займаються всі аптеки і навіть косметичні магазини. Крім того, ви можете замовити продукт в інтернет-магазині, де доставка здійснюється поштою або до пункту самовивозу. Можна вибрати будь-який зручний спосіб, а таблиця з розцінками на перераховані вище препарати допоможе визначитися з вибором.

Назва

Виробник

Дозування

Ціна, рублів

Дайвонекс

Лео Фармасьютикал, Данія

30 г

1700

Белосалік

Бєлупо

100 мл

680

50 мл

495

20 мл

380

Фуфа (Чисте тіло)

Inner Mongolia Pharmaceutical CO, LTD.

50 мл

590

Oxipor

Medtech Products, Inc.

56 мл

1500

Дипросалик

Байєр, США

30 мл

500

Элоком

Шерінг-Плау, США

30 мл

206

Каламин

Ben Shimon Floris Ltd., Ізраїль

100 мл

від 700 до 800

Скін-кап

Ресифарм Паретс С. Л., Іспанія

35 г

1670

70 г

2870

Як вибрати лосьйон від псоріазу

Кращим рішенням буде звернутися до лікаря, який підбере відповідний засіб, грунтуючись на стані здоров'я пацієнта. Лосьйони для лікування псоріазу діляться на декілька категорій:

  • Гормональні засоби діють не тільки зовні, але і нейтралізують причину появи, можуть змінити гормональний фон не в кращу сторону. Призначаються виключно лікарем після здачі аналізів на гормони.
  • Негормональні лосьйони позбавляють від неприємних відчуттів після першого використання. Курс лікування триває довше, але ніяких побічних ефектів від таких препаратів немає.

Відео

Лосьйон для лікування шкірної алергії, псоріазу, дерматиту Kela Lotion

Відгуки

Олена, 19 роківБорючись з псоріазом кілька років, зайшла в китайський магазинчик в Санкт-Петербурзі, де на розпродажі знайшла Фуфа з хорошою знижкою. Через місяць застосування дрібна висипка повністю зникла, а великі бляшки сильно зблідли, свербіж зник вже на 3 день застосування. Крім того, він допомагає від прищів. Коли почнеться нове загострення, буду шукати Фуфа.
Ірина, 27 роківКористувалася натуральної сульфомикой 2 роки, але з полиць магазину вона пропала, тому вирішила шукати новий лосьйон. Прочитала багато відгуків і на заміну замовила Белосалік – вийшло дешево, але при цьому результат дуже порадував. Краплі швидко вбираються в шкіру, заспокоюючи роздратування з сверблячкою. Через 2 тижні псоріаз повністю зник. Купівлею залишилася задоволена.
Ганна, 35 роківЗа акції мені дісталося відмінний засіб від псоріазу Скін-кап Лосьйон чудово справляється з усіма симптомами захворювання (після першого застосування він нейтралізує свербіж, неприємне роздратування), але купувати препарат в звичайних умовах дорого. Якби не ціна, користувалася б далі.
Марія, 23 рокиДовго вибирала лосьйон при псоріазі: читала відгуки та іншу інформацію в інтернеті, відвідувала лікаря. Вирішила купити Каламин, про що мені не довелося шкодувати. Вартість не така висока, але відмінний ефект. Курс тривав місяць, за який я повністю позбулася факторів псоріазу. Використовувала 2 рази на день, акуратно наносячи на ватний диск.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!