Інструкція по застосуванню Псорилом крему - свідчення, склад, побічні дії і аналоги

Застосування Псорилом крему допомагає пацієнтам, що страждають від хронічного дерматозу шкіри, впоратися з проявами симптоматики захворювання. Це засіб усуває відчуття свербіння і печіння, впливає на процеси загоєння роздратованого епідермісу. Багатокомпонентний склад препарату Псорилом покликаний забезпечити максимально комфортний період реабілітації хворих на псоріаз і стати ефективним заходом профілактики для схильних до шкірних хвороб людей.

Що таке Псорилом крем

Псорилом являє собою препарат гомеопатичної медицини, до складу якого входять натуральні компоненти рослинного походження. Основу крему складають концентровані витяжки (екстракти) рослин, що володіють цілющими властивостями. Особливість Псорилома полягає у його безпечному, відмінному лікувальному впливі на клітини шкіри.

Відгуки пацієнтів про це природному препараті позитивні. Зазначається його висока здатність допомагати при шкірних недугах і надавати заспокійливу дію на уражені ділянки епітелію. Форма випуску крему Псорилом — алюмінієві туби. Обсягу 75мл вистачає на повний курс лікування при щоденному використанні крему 2-3 рази в день. Термін придатності, при умові дотримання умов зберігання препарату становить 2 роки.

Фармакологічна дія

Мазь Псорилом викликає послідовні зміни функцій дерми, надаючи антисептичну дію і усуваючи проблеми надмірного лущення. Максимальний ефект досягається при комплексної терапії, спрямованої на усунення вогнища проблеми. Зовнішнє нанесення крему на поверхню епітелію допомагає зняти запалення, заспокоює роздратування, усуває сухість. Активні компоненти препарату, взаємодіючи між собою, доглядають за чутливою шкірою, створюючи антибактеріальний бар'єр.

Всі складові компоненти Псорилома перевірені в клінічних умовах і отримали підтвердження безпеки та ефективності при лікуванні пацієнтів з симптомами шкірного дерматозу різних форм. Гомеопатичні властивості препарату обумовлюють концентрований вплив на причини конкретної проблеми, чим досягається результативність крему на основі рослинних екстрактів.

Склад

Кожне з ретельно підібраних лікарських речовин, з яких складається Псорилом крем, вносить свою лепту в процес регенерації ураженої шкіри дерматозом. Механізм впливу на певну дисфункцію обумовлений науковими спостереженнями за впливом рослинних екстрактів на клітини організму. Основу препарату складають витяжки з рослин і комплексні сполуки:

  • лаванда — заспокійливу дію, загоєння;
  • буркун — регенерація клітин, тонізація;
  • шавлія — седативний ефект;
  • евкаліпт — антибактеріальний захист, зняття запалень;
  • барбарис — прискорення епітелізації;
  • лопух — загоєння ран, зняття запалень, захист від бактерій;
  • м'ята — заспокійливий ефект, каталізатор лікувальної дії;
  • фіалка — природний антиалерген;
  • бузина — протизапальний ефект;
  • олія розторопші — загальне оздоровлення і посилення ослаблених клітинних функцій;
  • масло розмарину — харчування, пом'якшення;
  • цинку піритіонату — дезінфекція, протигрибковий засіб.

Допоміжні компоненти, що входять до складу Псорилома, використовуються для забезпечення кремовою текстури препарату і пролонгування дії крему:

  • диметикон — силіконова основа, застосовується для утримання вологи;
  • каприлик-каприк — надає м'якість і забезпечує легке нанесення крему;
  • натрію аскорбилфосфат — витаминосодержащая добавка, яка зберігає активність при проникненні в епідерміс;
  • гумінові кислоти — органічний продукт, знищує патогенні мікроорганізми;
  • цетилстеариловый спирт — природний загусник, стабілізує кремову консистенцію препарату;
  • ізопропілпальмітат — забезпечує в'язкість емульсії, застосовується для зволоження шкіри.

Показання до застосування

Незважаючи на те, що Псорилом гель продається в аптеках без рецепта, рішення про включення цього препарату в програму лікування шкірних проблем варто приймати після консультації з дерматологом. Крем призначають:

  • хворим з екземою, псоріазом, нейродермітом — для застосування в якості додаткової терапії;
  • в період ремісії шкірних захворювань — як що підтримує і прискорює процес одужання засіб;
  • при наявності скарг на появу себорейний бляшок — з метою попередити посилення симптомів;
  • при підвищеній або нетипової сухості дерми — для застосування в якості косметичного засобу.

Використання Псорилома в якості єдиного лікарського засобу при лікуванні псоріазу можливо за умови поразки недугою не більше 1/5 площі поверхні тіла. Для пацієнтів з поширенням хвороби на більшій поверхні шкіри, застосування крему як монотерапії недоцільно. Таким хворим слід використовувати комплексний підхід із застосуванням інших препаратів до тих пір, поки криза не мине.

Інструкція із застосування крему Псорилом

При появі або загостренні симптомів захворювань шкіри, застосування препарату Псорилом слід розпочати якомога швидше, щоб не допустити поширення пошкоджених шарів епітелію. Використовувати крем можна тільки до кінцевого терміну придатності, інакше він не буде допомагати. Якщо наносити кремоподібну субстанцію на уражену поверхню щодня, препарат здатний за тиждень надати відчутну лікувальний вплив. Залишати крем на шкірі необхідно до повного вбирання. Таку процедуру рекомендується проводити до трьох разів на день

Побічні дії

До теперішнього часу інциденти з виникненням побічних дій під час лікування кремом офіційно зафіксовані не були. Виникнення дискомфорту при використанні Псорилома буває пов'язано з наявністю алергічної реакції на один чи декілька рослинних екстрактів, що входять до складу крему. Поява неприємних відчуттів, висипань, ознак непереносимості препарату, має стати сигналом для негайного припинення застосування крему і звернення до лікаря.

Протипоказання

Наявність протипоказань до застосування крему Псорилома пояснюється відсутністю клінічно підтверджених результатів досліджень. Особам, які підпадають під одну з перерахованих описів, варто вдаватися до використання Псорилома в лікуванні тільки після консультації з фахівцем:

  • при вагітності;
  • в період лактації;
  • при індивідуальній непереносимості одного або декількох складових компонентів крему;
  • при вродженої або придбаної лактозонедостаточности;
  • у віці до 18 років.

Взаємодія

Медикаменти альтернативної медицини, що складаються з компонентів рослинного походження, добре взаємодіють з іншими формами ліків, не вступаючи в негативні реакції. Анотація до Псорилому не містить обмежень одночасному застосуванні інших лікарських препаратів при лікуванні. Під час консультації лікар може рекомендувати паралельне застосування інших засобів лінії Псорилом для посилення лікувального ефекту.

Аналоги

Провізор може радити аналоги крему з подібною Псорилому фармакинетикой, але ідентичного дії не виявлено ні в одного з них. Ціна схожих мазей може відрізнятися як у більшу, так і у меншу сторону. Дайвонекс у формі мазі теж застосовується в лікуванні псоріазу, але не є гомеопатичним засобом. Дія препаратів Дайвобет, Дермовейт і Тридерм зумовлено наявністю в їх складі глюкокортикоида, тобто це — гормональні засоби. Крем Псориатен ефективний при такому прояві псоріазу, як лущення.

Ціна

Вартість крему Псорилом коливається в межах 321-2790 рублів. Сайти інтернет-аптек надають інформацію про наявність препаратів лінії Псорилом в електронному каталозі, де можна вибрати потрібну позицію і замовити доставку кур'єром. Ціна на медикаменти не відрізняється від аптек р. Москви, тому є можливість купити в інтернет-магазині фармацевтичних товарів крем недорого і не виходячи з дому.

Аптека

Ціна в рублях

Аптека оптових цін

518,0

ZdravZona

436,0

Еврофарм

520,0

Ликитория

2790,0

Кремлівська

321,0

Александровська

489,0

Медбиолайн

539,0


Відео: Крем Псорилом

Псорилом крем для лікування псоріазу

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!