Лікування геморою при вагітності свічками - найефективніші, недорогі та безпечні

У жінки в положенні можна часто зустріти геморой, особливо в другому і третьому триместрі. Болючість при дефекації, запалений анальний прохід, біль у прямій кишці – неприємні супутники процесу виношування плоду. Свічки від геморою при вагітності – це рятівний анальний препарат, який є частиною комплексного лікування цього неприємного недуги.

Чим лікувати геморой при вагітності

Часте сидіння і малорухливий спосіб життя з другого і третього триместрів викликають тиск плоду в матці на велику порожнисту вену, таз, пряму кишку. Надалі перебої в кулінарних уподобаннях можуть надати величезний вплив на венозні вузли та шишки в прямій кишці, спровокувавши недугу. Гемороїдальні освіти в анальної області відносяться до нетипової патології, яка сигналізує майбутній мамі про те, що потрібно міняти свій спосіб життя. Рекомендується уникати гострих і копчених страв, які стимулюють прискорений приплив крові до проблематичним областях.

Не забувайте про регулярній гімнастики, тривалих прогулянках, дієтичному раціоні харчування, збагачений усіма необхідними корисними мікроелементами і полівітамінами. Крім профілактичних засобів попередження появи анальних тріщин, лікувати геморой при вагітності можна медикаментозно, з допомогою різноманітних відповідних мазей, трав'яних сидячих ванночок і безпосередньо супозиторіїв.

Що таке свічки від геморою

Лікування противогеморроидальными медикаментами може зайняти від пари днів до декількох тижнів, у залежності від стадії занедбаності. Свічки від геморою – це препарат, націлений на усунення наслідків розвитку даного захворювання в організмі. Компоненти, що входять до складу, можуть допомогти загоїти ранки, розсмоктати судинні вузлики глибоко всередині слизової прямої кишки, зупинити кровотечу, посприяти зменшенню свербіння і зняти запальну набряклість, полегшити відвідування туалету.

Які свічки від геморою можна вагітним

Багато свічки від геморою вагітним жінкам протипоказані на першому триместрі, проте дозволяються натуральні препарати. При сильно турбують болях лікар може переглянути рішення, зваживши всі ризики для здоров'я малюка майбутньої мами. Однозначно під забороною всі гормональні і стероїдні речовини, ліки, які викликають сильну стимуляцію маткових м'язів, що може призвести до викидня. Розглянемо деякі види суппозитариев проти геморою, виділивши їх переваги та протипоказання, період ефективності лікування.

Облепиховые

Дбайливий догляд анальної порожнини, м'яко заліковуючи тріщини, запускаючи регенеративний процес загоєння тканин, збагачуючи вітамінами, забезпечить обліпихова масло. Непоганий аналог Олестезин, що володіє додатковими знеболюючими і антибактеріальними перевагами. Гемо-Про ще більш багатий лікувальними травами, рекомендується ще для усунення свербежу, зміцнення капілярів. Облепиховые свічки від геморою для вагітних мають протипоказання для осіб, у яких алергія на екстракт обліпихи.

Постеризан

Свічки проти геморою використовують як одиничний засіб при лікуванні, оскільки воно надає багатофакторне медичне вплив і погано поєднується з іншими препаратами. Перед застосуванням препарату слід спершу спорожнити кишечник і ретельно помити руки, щоб уникнути повторного інфікування. Постеризан при вагітності слід використовувати під пильним керівництвом доктора.

З Лідокаїном

Компонент відомий своїм знеболюючим ефектом швидкої дії, розширює судини, блокує больові нервові імпульси. Свічки з Лідокаїном для лікування геморою у жінок представлені у вигляді Постеризана і Проктозана, Гепазолона і Прокто-гливенола. Легко потрапляють через плаценту до зародку, мають властивість накопичуватися в грудному молоці, тому до їх застосування варто ставитися з особливою обережністю.

Проктозан

Входять до складу речовини збільшують його дієвість, взаимодополняя кінцевий результат. Вісмут створює специфічну оболонку навколо ерозивних ранок, створюючи певний захисний бар'єр. Буфексамак при цьому знижує біль, запалення і допомагає організму відновити його антибактеріальні функції. Проктозан при вагітності і під час лактації не рекомендується. Є побічні ефекти: провокують печіння, набряклість і почервоніння ануса з-за можливого виникнення алергії.

З Анестезином

Немає точних даних про прямий вплив даного препарату на ембріон. При екстрених, поодиноких випадках гострого болю майбутньої породіллі допускається застосування. Серед відомих свічок на основі бензокаїн є такі: Нигепан, Проктоседил М, Реліф Адванс, Олестезин і Анестезол. Свічки з Анестезином при геморої під час вагітності можуть бути використані тільки після схвалення лікаря.

Анестезол при вагітності

Під час курсу лікування Анестезолом є ймовірність, що лікуючий спеціаліст попросить вас тимчасово утриматися від грудного вигодовування, оскільки препарат не вивчений до таких нюансів. Анестезол розсмоктує гемороїдальні шишечки, заліковує мікротріщини і виявляє анестезуючу дію на стан ректальної зони, ментол знижує печіння і свербіж. Потрібно буде періодично здавати кров на аналіз, тому що це ліки може викликати порушення.

Метилурациловые

Перед введенням супозиторію слід зробити очисну клізму. Метилурациловые свічки при вагітності відмінно справляються з ранками в ректальному проході, стимулюють і зміцнюють місцевий імунітет, усувають свербіж і печіння через особливості активного компонента ментолу. Допускається тривале застосування більше двох місяців. Заборонено використовувати при захворюваннях лімфи та недостатньої вироблення лейкоцитів, при раку крові.

Іхтіолові

Медикамент допомагає продезінфікувати зароджується вогнище запалення, знімає больовий синдром за рахунок вхідного рослинного доповнення з листя Беладони. Застосування допускається не більше двох тижнів. Серед побічних дій – запор. Іхтіолові свічки при вагітності, на прикладі Бетиола, ефективні лише при початковій стадії розвитку захворювання.

Як вибрати

В залежності від ступеня тяжкості розвитку і початкової стадії етапу захворювання, підбирається лікування. Вибрати підходящий варіант допоможе лікар. Йому потрібна попередня клінічна картина його пацієнтки, яка буде включати в себе необхідні лабораторні аналізи, ймовірні консультації з професійним проктологом, проходження всіляких нешкідливих досліджень для жінки в положенні за допомогою УЗД та інших механізмів.

Відштовхуючись від симптоматики, рекомендації можуть носити комплексний характер. Якщо присутній лише один симптом, то і засіб буде підбиратися цільове. Частіше буває, одне відхилення викликає супутню реакцію: наприклад, тріщинка неодмінно викличе запалення або почервоніння, а венозний внутрішній вузлик спричинить за собою кровотеча і підключить до цього інфекцію, не кажучи вже про дискомфорт спорожнення.

Почнемо з меншого, з тріщин на анусі. Прополіс ДН, Календула ДН, Гемо-Про, Простопин і Обліпихова олія підійдуть найкраще. Їх природна база не створить навантаження для організму і печінки, не викличе відторгнення у слизових (крім індивідуальної нестерпності). Їх ще називають допоміжними засобами, оскільки їх дія щадне. Сюди ж можна віднести і відвари з цілющих трав в якості примочок загальнозміцнюючого впливу.

З мікроскопічними саднами зустрічається ректальний свербіж, печіння, іноді віддають в куприк або таз, яскраво виражене запалення. Це може свідчити як про те, що організм намагається самостійно впоратися з проблемою, так і про те, що мікроби взяли верх, і почали активно розмножуватися. Для таких цілей ідеально підходить наявність ментолу в препаратах, які заспокоюють і тимчасово усувають фактори дискомфорту.

Коли вже явно виражена біль, ви помітили кров – на допомогу приходять анестезуючі медикаменти, які при цьому зупиняють кров, розсмоктують тромби і знімають набряклість. Чим складніша ситуація, тим агресивніше можуть виписати засіб лікарі, якщо ризики будуть виправдані. Приймайте наступні ліки:

  • Олестезин;
  • Анестезин;
  • Анестезол;
  • Реліф;
  • Нигепан;
  • Прокто-глівенол;
  • Гепазолон;
  • Гепатромбин Г;
  • Папаверин;
  • Натальсид.

Одне з головних правил – це гігієна під час лікувальної терапії. Навіть білизну слід пропарювати тощо, ретельно выглаживать, щоб докорінно вбити можливість повторного зараження інфекцією. Воду, якою робите обмивання, бажано теж кип'ятити, адже вода з-під крана спочатку заражена і несе в собі додаткові нечистоти водостічних труб. Заведіть собі окремий рушник для інтимної гігієни. На туалетному папері краще не економити під час відновного режиму: ніхто не знає, що можна підхопити з роздрукованих, запорошених рулонів.

Буває, що біль практично нестерпний для введення свічок, тому пропонують обхідні шляхи: розчинити медикамент, нанести на ватний диск, а звідти на анальний отвір. Рекомендують спеціальний курс підмивання розведеної марганцівкою або домішкою Гексетидину, розроблені інтимні протибактеріальні гелі (Цитеал та ін). Можна комбінувати знеболюючі і пом'якшувальні мазі проти геморою. Таблетки теж можуть зіграти позитивну роль. Адже всі кошти від геморою хороші, поки вони не несуть прямої загрози плоду.

Ціна

В інтернет-магазині надано каталог, де представлений широкий вибір свічок, мазей від геморою, доступних за ціною. Ціна свічок від геморою при вагітності може стрибати від 50 рублів до 1 500, залежно від ексклюзивності медикаменту і його наявності на складі. Зі згаданих ліків вкажемо вартість деяких з них:

  • від 50 до 250 рублів: Бетіол, Обліпихова олія, Нигепан, Гепазолон, Гепатромбин Р, Олестезин, Натальсид, Проктозан, Анестезол, Календула ДН, Прополіс ДН, Папаверин;
  • від 300 до 800 рублів: Проктоседил М, Реліф, Прокто-глівенол, Постеризан, Метилурацил, Гемо-Про, Простопин.

Можна замовити недорого і купити в інтернет-магазині, проте пам'ятайте про можливості придбання підробок. Будьте пильні, запитуйте про наявність спеціальних сертифікатів у онлайн-продавця препаратів від геморою. Порадьтеся з лікарями, адже вони часто знайомі рада підприємців з фармакологічними ГОСТом, можуть вказати вам на найдрібніші тонкощі формату упаковки. Це стосується тих пацієнтів, яким потрібно зробити покупку великої кількості медикаментів, що покривають тривалий період використання.

Відео:

Свічки від геморою з обліпихою

Відгуки

Карина, 28 роківМій шлунок і так не дуже справлявся з переварюванням їжі. Я як завагітніла – суцільні запори, почала геморроидальная відень здуватися. Дільнична дозволила використовувати свічки від геморою під час вагітності з нешкідливим змістом. Вводити потрібно на ніч, ліки буде розтікатися по загоювати рани і її.
Альбіна, 45 роківГеморой – моя постійна проблема. Незручність і біль відчуваєш щодня. А сказати комусь про таку хворобу – соромно, тим більше чоловіка. Знайомий лікар порадив свічки для лікування геморою у жінок. Ставлю третій день, відчуваю себе краще, але дискомфорт залишився.
Марія, 27 роківПісля пологів з'явився геморой. Як тужилася, виліз, сказали. Ну я і коли носила, важко було, коли народжувала теж. Геморой настільки неприємна штука, що порівняно з ним все інше – дрібниці. Мазала заспокійливої дитячої маззю Бепантен. Дуже швидко тріщини зажили.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!