Інструкція по застосуванню Гриппол Плюс

Що протиставити вірусу грипу? З настанням сезону, коли захисні сили організму піддаються серйозному випробуванню, доводиться шукати кошти, які знизять ризик захворювання. Специфічною профілактикою стала вакцинація, її ефективність залежить від правильно обраного препарату і вчасно проведеної імунізації.

Вакцина Гриппол Плюс

Серед випускаються фармацевтичними виробниками вакцин, актуальними і сприяють формуванню імунітету у дітей, жінок під час вагітності, дорослих вважаються медичні препарати останнього покоління. Відрізняється хорошою переносимістю щеплення Гриппол Плюс російського виробництва, яка являє собою безбарвну, іноді з жовтуватим відтінком рідина для внутрішньом'язового або підшкірного введення. Вдосконалений аналог препарату Гриппол перевершив свого попередника за такими критеріями:

  • відсутність консервантів;
  • зручна форма випуску (індивідуальна шприц-доза);
  • відповідність міжнародним стандартам якості.

Склад вакцини

Для захисту від інфекції організму необхідно встигнути виробити імунітет. Домогтися такого результат дітям і дорослим допомагає не тільки вчасно зроблена вакцинація. Склад вакцини має не менший вплив на процес, покликаний захищати організм від інфекцій. Щеплення від грипу відноситься до імуностимулюючим препаратам, що не містять живі віруси, при цьому антигени допомагають протистояти штамів типу А і В, інший активний компонент – поліоксидоній – підтримує імунологічну пам'ять і підвищує опірність організму до інших видів інфекцій.

Гриппол Плюс - дія

Інактивована вакцина має певними достоїнствами, але навіть їй не під силу впоратися з усіма існуючими різновидами грипу. Склад препарату щорічно піддається коригуванню з урахуванням епідемічної ситуації, але вакцина від грипу не служить повноцінною гарантією захисту від інфекції. Після вакцинації специфічний імунітет буде вироблятися протягом 12 днів, а корисна дія буде відчуватися ще протягом року і визначатися за наявності захисних антитіл до вірусів.

Гриппол Плюс - інструкція

Дотримуючись загальних правил вакцинації, перед її початком слід оглянути упаковку на предмет цілісності, терміну придатності, фізичних властивостей. При неправильному зберіганні суспензія може змінити колір і прозорість, що робить вакцину непридатними до застосування. Огляд лікарем або фельдшером так само є обов'язковою умовою перед тим, як зробити щеплення. Якщо відсутні протипоказання, наприклад, підвищена температура, кишкові розлади, то дається дозвіл на введення вакцини.

Коротка інструкція по застосуванню вакцини виглядає так:

  1. Перед застосуванням препарат зігріти до кімнатної температури, струсити.
  2. Видалити захисний шар, видавити повітря, натискаючи на поршень шприца, який голкою вгору треба утримувати у вертикальному положенні.
  3. Половина обсягу шприца – це доза дітям. Перед введенням препарату дитині, зайву рідину треба видавити, рухаючи поршень до рівня червоної позначки, після цього дозволяється робити щеплення.
  4. Обробити спиртом місце ін'єкції ввести вакцину.
  5. Після імунізації рекомендується залишитися на 30 хвилин під наглядом медичного працівника.

Відгуки лікарів

Дискусії про ефективність вакцинації викликають суперечки, але в медичному середовищі доцільність щеплення не ставиться під сумнів – лише якість виробленої вакцини. Відгуки лікарів про Гриппол Плюсі зводяться до безпеки, доступності по ціні, зручності, універсальності препарату, який застосовується для імунізації різних вікових груп або при вагітності. Робити щеплення, щоб підвищити імунітет до інфекцій? Відповідь буде позитивною, але як буде діяти вакцина – це залежить від індивідуальних особливостей організму.

Протипоказання

Обмеження на проведення вакцинації можуть носити тимчасовий характер, наприклад, застуда або загострення хронічного захворювання, або робити щеплення не дозволяється за певних причин. Достовірну характеристику Гриппол Плюс, як ефективного засобу у боротьбі з вірусом грипу, дають протипоказання. Щоб при проведенні імунізації вакцина не стала причиною серйозних ускладнень, від її застосування слід утримуватися у наступних випадках:

  • алергічні реакції, які відзначалися раніше за введення інших вакцин від грипу або на курячий білок;
  • застудні захворювання, що супроводжуються лихоманкою;
  • загострення хронічних захворювань;
  • кишкові розлади.

Можна застосовувати препарат під час вагітності? Суворих обмежень не існує, але на початковому етапі жінці слід з особливою увагою відноситися до свого здоров'я. Рішення про щеплення слід приймати після консультації з лікарем, оскільки існує ризик ускладнення. Відносно безпечними вважаються другий та третій триместри, а період годування груддю і зовсім не вважається підставою для відмови від вакцинації.

Реакція на Гриппол Плюс

Позитивним моментом застосування вакцини вважається вироблення імунітету проти грипозної інфекції. Досягнення такого результату може супроводжуватися відповідною реакцією організму на застосування імуностимулюючої і протигрипозного препарату. Реакції після введення препарату можуть бути загальними або місцевими, за ступенем прояву – слабкі або відсутні повністю. До типових відповідей організму на введення вакцини відносяться:

  • загальне нездужання, слабкість;
  • нежить;
  • біль у горлі;
  • набряк, почервоніння шкіри;
  • невисока температура можлива, але проходить самостійно через пару днів;
  • неврологічні розлади;

Гриппол Плюс - побічні дії

Перевагою вакцини, яка являє собою високоочищений препарат, є хороша переносимість дорослими і дітьми. Виключити ж поява побічних дій було б неправильно, тому що кожен організм індивідуальний. Якщо введений Гриппол Плюс – побічні ефекти проявлять себе або відразу, або будуть помітні ще кілька днів, після чого пройдуть самостійно. Медпрацівник може ознайомити пацієнта з частими реакціями на вакцину, а повний перелік можна знайти в інструкції до препарату.

Гриппол Плюс - ускладнення

Доступна ціна, яка допомагає вітчизняному препарату вигравати при зіставленні з ідентичними протигрипозними засобами іноземного виробництва, не у всіх випадках виправдує себе. Поширена вакцина вважається безпечною, але не варто випускати з виду, що це медичний препарат, який вводиться всередину організму. Небезпека його застосування – наслідки, які можуть проявити себе як алергічні реакції або зараження грипом.

Ціна

Вартість вакцини належать до її переваг, але на остаточну ціну будуть впливати ряд факторів: час року, регіон, умови поставки. Дотримання температурного режиму при зберіганні і транспортуванні є обов'язковою умовою, тому слід враховувати місце покупки. Замовити по каталогу і недорого купити в інтернет-магазині можна будь-які інші продукти, але вакцину краще купувати в аптеці. Ціна за 1 дозу об'ємом 0,5 мл варіюється від 170 до 270 рублів.

Відео: щеплення від грипу Гриппол Плюс - відгуки

Вакцина від грипу

Відгуки

Аліна, 39 роківДитині в школі робили щеплення, мотивуючи зростанням грипу, і Комаровський радить прищеплювати школярів. Про ціну не скажу, як і про аналоги, але від цієї вакцини у доньки була велика температура, яку я збивала три дні. Лікар пояснив це гострої реакцій організму на вірус. Ось і вийшло, робили, щоб не захворіти, а в результаті лікарняний.
Ірина, 29 роківНам на роботі щеплення від грипу робили безкоштовно. Попередили про побічні ефекти, мене це спочатку збентежило, але ризик захворіти був високим, тому що я була вагітна на другому триместрі. Слабкість відчувала перші добу, голова трохи боліла, хоча більше пов'язую з хвилюванням. Після щеплення у нас захворіли троє. а мені пощастило, обійшлося без застуди.
Валерія, 36 роківЩеплення від грипу зробимо всією сім'єю. За ціною доступною виявилася ця вакцина, зіграла свою роль зручна упаковка. Дитині вводили половину вмісту шприца. Сина нічого не турбувало, я два дні відчувала слабкість, а у чоловіка піднялася температура, але не сильно. Користь від вакцинації була, тому що під час епідемії у нас ніхто не захворів.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!