Цинкова мазь - від чого допомагає: інструкція та відгуки

Завдяки демократичній ціні, цинкова мазь є доступним і загальнонародним засобом при лікуванні багатьох шкірних захворювань. Купити її можна в будь-якій аптеці, але перед застосуванням бажано проконсультуватися з лікарем. Важливо розуміти, для чого потрібна цинкова мазь, і не займатися поверхневим самолікуванням.

Властивості цинкової мазі

Свою назву цей медичний препарат отримав згідно ефекту активного компонента. Користь цинку складно переоцінити, оскільки цей мінерал бере безпосередню участь у всіх життєво важливих процесах організму. Терапевтичний і косметичний ефект цинкової мазі досягається за рахунок хімічного складу продуктивного ліки. Тому слід виділити такі активні компоненти та їхні лікувальні властивості:

  1. Оксид цинку демонструє регенеруючу, загальнозміцнюючу, протизапальну, антибактеріальну, антисептичну, в'яжучу та протекционное дію безпосередньо на вогнище патології.
  2. Вазелінове масло володіє гіпоалергенними і пом'якшуючими властивостями, добре вбирається і розгладжує верхній шар епідермісу, допомагає розм'якшити пористу структуру.
  3. Ментол створює специфічний запах ліків.
  4. Ланолін і диметикон – допоміжні компоненти, які необхідні в хімічній формулі для запобігання алергічної реакції, пом'якшення жорсткої структури цього ліки.
  5. Риб'ячий жир демонструє корисні властивості омега-3 поліненасичених жирних кислот, ретинолу, вітаміну D.

Від прищів

Користуватися цим аптечним засобом при появі симптомів акне лікарі не просто дозволяють, але й настійно рекомендують у складі комплексного лікування. Якщо поєднувати з пероральним прийомом препаратів цинку з місцевим застосуванням антибіотиків (Азитроміцин), бажаний ефект настає негайно. Якщо для лікування визначена цинкова мазь проти прищів, пацієнт в ході інтенсивної терапії помічає такі зміни у зовнішньому вигляді:

  • кількість прищів скорочується в рази;
  • вони стають менше і помітно блідне;
  • зникає свербіж, запалення шкірних покривів;
  • шкіра підсушується, прискорюється процес регенерації уражених ділянок;
  • на щоках з'являється природний рум'янець, а не хворобливе запалення.

Від зморшок

Цей медичний препарат знайшов своє застосування у сучасній косметології. Допомагає прибрати не тільки прищі і чорні крапки, але і мімічні зморшки, глибокі складки на чутливій шкірі. Цинкова мазь для особи – це бюджетний спосіб омолодження, який визнають навіть дипломовані косметологи. Якщо використовувати це ліки регулярно, можна отримати наступний естетичний ефект:

  • підвищення еластичності верхнього шару епідермісу;
  • усунення неглибоких мімічних зморшок;
  • розгладження всіх нерівностей шкірних покривів.

Цинкова мазь в косметології приносить стільки користі, що про її чудодійний ефект наслышано ні одне покоління жінок. Перевірені десятиліттями рецепти з таким цінним компонентом передаються від старшого покоління до молодшого, активно використовуються на практиці, забезпечують грандіозний результат швидкого омолодження і відмінного здоров'я дерми.

При дерматиті

В докладній інструкції зазначено, що цей медичний препарат є допоміжним лікуванням дерматиту в будь-якому віці. Виражений протизапальний ефект ліки допомагає знизити набряклість. До того ж, здатний усунути гіперемію і свербіж шкіри після першого нанесення. У дитячому віці допомагає цинкова мазь при атопічному дерматиті, оскільки в найкоротші терміни усуває неприємні симптоми дермі, повертає дитині радість життя, а батькам – спокійні ночі. Перш ніж користуватися цим медикаментом, важливо порадитися з дільничним педіатром.

Цинкова мазь від чорних крапок

Вугровий висип – ще одне свідчення, відбите в інструкції для медичного препарату цинкова мазь - від чого допомагає, також підкаже дерматолог. Сучасні підлітки часто використовують цю олійну основу для лікування вугрового висипу. Осередки чорних крапок стають менш глибокими та поширеними, зовсім зникають вже після першого пройденого курсу. Цинкова мазь від вугрів – дешевий і ефективний засіб, що не має протипоказань, діє м'яко і цілеспрямовано на вогнище патології. Можна поєднувати ліки з борною кислотою, так воно буде допомагати сильніше.

При псоріазі

Якщо говорити про псоріазі, це хронічне захворювання дерми, яке регулярно загострюється під впливом провокуючих факторів, наприклад, після тривалого перебування пацієнта на сонці або при недотриманні лікувальної дієти. Не всі пацієнти знають, для чого застосовується цинкова мазь при характерному недугу, проте дерматологи рекомендують використовувати для усунення набряклості, сильного свербежу.

Ліки допомагає вже після першого сеансу, оскільки шкіра підсушується і блідне. Крім того, швидко зникає роздратування й нестерпне відчуття печіння. Цинкова мазь при псоріазі – це лише допоміжне лікування, яке допомагає прискорити і посилити загальний терапевтичний ефект. Необхідна тривала терапія, тому лікарі рекомендують запастися терпінням.

Від лишаю

Остаточно усунути вогнище патології при такому інфекційному захворюванні ліки не здатне, однак йому під силу відчутно полегшити загальний стан пацієнта. Якщо натирати зону позбавляючи цинковою маззю по 3-4 рази за добу, на 4-5 день зникає запалення, проходить нестерпний свербіж, а колись виражені кордону «бляшки» стають менш помітними для оточуючих. Скільки потрібно лікуватися, підкаже дерматолог.

Від герпесу

В такій клінічній картині пацієнт повинен розуміти, що оксид цинку відрізняється низькою ефективністю щодо небезпечного вірусу. Цинкова мазь від герпесу не повинна бути основним лікувальним засобом, тому лікарі роблять акцент на противірусних засобах місцевого застосування. Однак цей медикамент можна також залучати до лікування герпесу, але лише для усунення свербежу та набряку – не більше.

Від пігментних плям

Мало кому відомо, що оксид цинку володіє отбеливающими властивостями. Маски з його участю допомагають надовго позбутися від пігментних плям, веснянок та інших «малюнків» на шкірі. Щоб не змішувати різні інгредієнти, втрачаючи час на приготування чудодійного рецепту, можна придбати ліки в аптеці і використовувати строго за призначенням. Цинкова мазь від пігментних плям відрізняється високою ефективністю, оскільки вогнища патології помітно блякнуть вже після проведення першої процедури.

Цинкова мазь від грибка

Таке ліки в сучасній дерматології допомагає вирішити безліч проблем з шкірою. Наприклад, це надійна мазь від грибка нігтів. При її нанесенні на осередки патології активні компоненти проникають в підшкірний шар, вбиває патогенну флору, зміцнюють уражену нігтьову структуру. Препарат містить оксид цинку, який допомагає швидкому відновленню зруйнованого нігтя, і вазелін, забезпечує м'яке дію без побічних явищ.

Від синців

Як відомо, гематома – це внутрішнє крововилив. Цинкова мазь від синців допомагає швидко позбутися від таких проблем зі здоров'ям, оскільки усуває не тільки косметичний дефект, але і причину його появи. Оксид цинку розсмоктує скупчення крові під шкірою, при цьому знімає набряклість, запалення, сприяє зміні кольору гематоми. Щоб швидше вилікуватися, необхідно наносити склад тонким шаром на попередньо очищені шкірні покриви, причому за добу належить до 5-6 сеансів. Припиняти лікування, коли синці повністю зникнуть з шкіри.

При екземі

Якщо прогресує мокнуча форма екземи, дерматолог в якості допоміжного засобу призначає цинкову мазь. Відгуки про такому лікуванні позитивні, оскільки мазь має не тільки підсушують, але і регенерує дією на вогнище патології. Пацієнту необхідно по 5-6 разів за добу змазувати уражені ділянки, навіть якщо вони знаходяться в волоссі.

Цинкову мазь при екземі використовувати тільки у стадії рецидиву, при цьому обов'язково обробити хворі зони будь-якими антисептиками перед нанесенням оксиду цинку. Склад утворює тонку захисну плівку, цілісність якої важливо не порушити. Після не змивати, не накладати пов'язку, інакше цинкова мазь не допомагає вилікуватися, а тільки шкодить здоров'ю.

Цинкова мазь при опіках

При термічних ушкодженнях шкіри можна сміливо використовувати цей медичний препарат, оскільки він володіє яскраво вираженим протизапальним ефектом. Крім того, цинкова мазь при опіках прискорює процес відновлення травмованих тканин, знімає набряк і сильне почервоніння дерми. Склад використовувати тільки на чисті, попередньо висушені шкірні покриви до 4-5 разів за добу. Тривалість терапії – поки всі симптоми повністю не зникнуть.

При алергії

Саме ліки володіє гіпоалергенними властивостями, не має протипоказань, дозволено всіма категоріями пацієнтів. Дерматологи часто призначають його при алергічної реакції, яка є наслідком інтоксикації організму окремими продуктами харчування і медикаментами. Цинкова мазь при алергії усуває запалення, скорочує вогнища шкірної висипки, перешкоджає відчуття свербежу. Засіб призначений для використання зовнішньо, однак попередньо потрібно обробити дерму місцевими антисептиками.

Від поту

На відміну від інших лікарських засобів, препарати цинку відрізняються підсушують ефектом. При порушеній роботі сальних залоз рекомендується використовувати такий медикамент, щоб в рази скоротити посилене потовиділення. Цинкова мазь від пітливості широко використовується в підлітковому і дорослому віці, діє миттєво, має масу позитивних та вдячних відгуків з боку пацієнтів. Засіб наносити на проблемні дози до 5 разів на добу, але попередньо пацієнту необхідно прийняти душ.

Від гостриків

Глисти супроводжують паразитуюче захворювання, яке доставляє клінічного хворому нестерпні відчуття в задньому проході. Необхідно термінове лікування, інакше хвороба так і буде порушувати спокій пацієнта. Цинкова мазь від глистів не повинна бути основним терапевтичним засобом, оскільки не здатна знизити активність гостриків. Це, швидше, допоміжний засіб, яке прибирає тривожну симптоматику, полегшує загальний стан, прискорює бажане клінічного одужання хворого.

Щоб правильно лікуватися, насамперед потрібно добре помитися з використанням місцевих антисептиків, а потім просушити шкіру заднього проходу рушником. Нанести порцію ліків по колу анального отвору, причому проводити таку процедуру до 4-5 разів за добу. Додатково приймати всередину протиглисні препарати, наприклад, таблетку Декариса. Відгуки пацієнтів повідомляють, що це найкраще поєднання лікарських засобів у боротьбі з глистами.

При геморої

При такому захворюванні використання оксиду цинку доречно виключно при випинанні зовнішніх вузлів. Лікування можна змішати з застосуванням народних засобів. Цинкова мазь при геморої знімає запалення, зменшує розміри патогенного вузла, формує захисну плівку і перешкоджає масштабної крововтраті. Одні пацієнти вважають такий медикамент морально застарілим, а інші – активно використовують його при черговому рецидиві і вельми задоволені отриманим ефектом. Область заднього проходу потрібно змащувати складом до 4-5 разів за добу, порадитися з проктологом.

При вітряній віспі

Вітряна віспа супроводжується не тільки появою на тілі шкірної висипки, але і найсильнішим відчуттям свербежу. Оскільки хвороба частіше розвивається у дітей, маленькому пацієнту складно пояснити, чому він не повинен свербіти. Щоб скоротити відчуття нестерпного свербежу, педіатри рекомендують використовувати цинкову мазь при вітряній віспі. Засіб дешеве і доступне, не викликає побічних ефектів і знімає запалення подразненої дерми. Необхідно тонким шаром змащувати кожну віспин на тілі до 3-4 днів за добу, а виконувати процедури, поки останні скоринки не відпадуть.

Відео

✐ (ßŜ) ЦИНКОВА МАЗЬ від прищів і зморшок ✐ beauty secrets

Відгуки

Марина, 31 рікЯ при вагітності використовувала цинкову мазь. Все обличчя покрилося пігментними плямами і нічого не допомагало. На це загальнодоступне засіб уваги не звертала, оскільки воно підозріло дешеве. У підсумку довелося купити, як останній варіант. Отриманим результатом задоволена, плями не пройшли повністю, але стали менш помітними на обличчі.
Світла, 35 роківЯ молодшому дитині в грудному віці мазала цинковою маззю попрілості, відмінно засіб допомагало. В аптеці коштувало копійки, зате результат був після кожної процедури. Мої подруги – молоді матусі досі його використовують і не витрачаються на дорогі і непотрібні присипки, для підсушування запалені ділянки шкіри немовляти.
Еліна, 32 рокиМені від мозолів мазь відмінно допомагає. Мою бабусю від пролежнів свого часу врятувала. Принцип дії один і той же – знезаражує і підсушує шкіру, відновлює зруйновані тканини. В інструкції докладно описано, як правильно використовувати цей препарат. Особисто мені вистачає 3-4 днів, щоб мозоль безболісно відпала.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!