Як позбутися від гостриків в домашніх умовах назавжди. Ліки і народні засоби від гостриків

Захворіти гельмінтозом можуть діти і дорослі. Зараження відбувається легко: яйця паразитів через рот заселяють травну систему і починають розмножуватися, ніж приносять серйозний дискомфорт людині. Є ефективні засоби, які позбавлять від глистів, – включаючи народні.

Як вивести гостриків у дорослих в домашніх умовах

Вилікувати ентеробіоз можна різними препаратами, кожен має специфічний склад і особливості застосування. Терапію починають після обстеження людини і оцінки його стану. Призначаючи певний медикамент, лікар враховує:

  • вік пацієнта;
  • вага людини;
  • наявність інших захворювань;
  • ступінь ураження гостриками.

Препарати від гостриків у дорослих

У боротьбі з гельмінтозом застосовуються різні препарати, однак найефективнішими вважаються супозиторії. Їх перевага – щадне і максимально цілеспрямоване дію. За допомогою свічок можна швидко позбутися від гостриків в домашніх умовах. Вводять препарат місцево – через кишечник. Таке ліки від гостриків відмінно розчиняється і діє. Активна речовина знімає запалення і має антибактеріальну дію. Свічки від гостриків, на відміну від більшості таблеток, не мають токсичного ефекту, завдяки чому їх використовують навіть при вагітності.

Як правило, супозиторії мають виключно рослинний склад, тому є абсолютно безпечними для організму людини. Лікування аскарид в домашніх умовах свічками триває в середньому близько тижня. При цьому дорослій людині або дитині, зараженому гостриками, препарат вводять в анальний прохід. Можна зробити це всього 1 разів у добу. Процедуру проводять після вечірньої клізми, залишаючи свічку в кишечнику на ніч. Найефективнішими супозиторіями вважаються:

  • Простада (з обліпихою, прополісом, ехінацеєю);
  • Нигелла Sativa (з олією чорного тмину);
  • Конфетан (з маслом пижма, обліпихи, какао, чайного дерева);
  • Гельмавитол (з екстрактом часнику, пижма, розторопші, крушини).

Як позбутися від гостриків в домашніх умовах без таблеток і свічок? Для цього можна застосовувати такі мазі:

  1. Цинкова. На ніч маззю обробляють зону навколо ануса. Засіб не дає можливості аскариди відкладати нові яйця. Вранці мазь змивають. Курс лікування цим засобом продовжують 2 тижні, після чого роблять перерву на 7 днів і проводять повторну терапію.
  2. Вазелиновая. Використовується, як і цинкова мазь, однак до неї краще додавати невелику кількість (2-3 краплі) ефірних масел, наприклад, чайного дерева.

Таблетки від гостриків

Як позбутися від гостриків у дорослих? З цією метою найчастіше призначаються ефективні таблетки. Ліки приймають двічі, між дозами роблячи перерву в 10-12 днів. Це допомагає вивести всіх гельмінтів, запобігти повторне зараження паразитами. Протиглисні таблетки, які вважаються найбільш дієвими, – це:

  1. Пірантел. Допомагає позбутися від ентеробіозу, аскаридозу, трихоцефальозу, некатороза. Допускається використовувати навіть маленьким дітям від 6 місяців до 2 років-по 125 мг на добу). Дорослим Пірантел призначають по 750 мг. Після 3-тижневої перерви курс, тривалість якого встановлює лікар, повторюють. Щоб підвищити ефективність препарату від гостриків, таблетки слід розжовувати.
  2. Вермокс. Лікар може виписати ці таблетки для боротьби з трихоцефалезом або энтеробиозом. Як позбутися від гостриків в домашніх умовах за допомогою Вермокса? Необхідно прийняти 0,1 г препарату і запити його великою кількістю води. Засіб практично не всмоктується стінками кишечника, тому вважається безпечним.
  3. Немозол. Таблетки допомагають позбутися від гостриків та їх яєць, крім того, вони ефективні проти лямбліозу. Рекомендована одноразова доза для дорослих – 4 мг. Приймати засіб слід разом з їжею.

Як лікувати гострики у дорослих народними засобами

Дорогі і токсичні аптечні препарати замінять засоби народної медицини. Вони нешкідливі для організму, плюс досить вигідні. Як можна позбутися від гостриків в домашніх умовах:

  1. Оман з чорницею. Змішайте 2 ст. л. меду з подрібненої чорницею (10 г) і такою ж кількістю коренів оману, доведених до порошкового стану. Приймайте засіб від черв'яків в домашніх умовах натщесерце щодня. Через годину після прийому потрібно зробити клізму.
  2. Гарбузове насіння. Можна їсти продукт в будь-якому вигляді – в чистому вигляді або з додаванням меду, але краще робити це натщесерце. Рекомендується з'їдати за раз 30-40 г насіння.
  3. Часниковий сік з молоком. Даний засіб здатне швидко допомогти в боротьбі з гостриками і іншими паразитами в домашніх умовах. Для приготування ліків подрібнюють пару зубків часнику і додають кашку в ½ склянки молока. Напій слід випити за кілька разів протягом 1 дня. Увечері, приготувавши ще одну порцію кошти, потрібно зробити з ним клізму.

Чим лікувати гострики у дітей

Батькам, якщо їх дитина заразилася паразитами, пора розповісти йому про правила гігієни. Лікар, який підтвердив захворювання, виписує відповідний препарат від гостриків для дітей. Найчастіше, щоб позбутися від паразитів в домашніх умовах, призначаються наступні засоби:

  • Декарис;
  • Піперазин;
  • Мебендазол.

Як позбутися від гостриків у дитини? Лікування патології триває не довше 1 тижня, в деяких випадках прописаний лікарем курс повторюють через певний час. Оскільки перелічені препарати при неправильному розрахунку дозування можуть бути токсичними для дитячого організму, приймати їх можна тільки після призначення лікарем. Скорочувати час лікування вкрай небажано, оскільки деякі паразити, личинки залишаться живими, а їх розмноження почнеться знову.

Після противоглистной терапії дитині необхідно відновити здорову мікрофлору кишечника, для чого приймаються пробіотики Лінекс, Біфідумбактерин та інші. Через декілька тижнів після завершення лікування лікар проводить повторне обстеження малюка, щоб підтвердити відсутність гостриків, їх яєць, а ще – переконатися, що вибраний засіб від гостриків для дітей не викликало побічних ефектів.

Правильне лікування гостриків у вагітних і годуючих мам

Зараження паразитами для вагітних не небезпечно. Щоб позбутися від хвороби, необхідно пройти короткий курс прийому протиглистовою кошти. Гострики і глисти не можуть нашкодити плоду або вплинути на його розвиток, оскільки не мають шансів потрапити в організм дитини всередині утроби. Тим не менш, нещодавно народили мамам варто приділити більше уваги власної гігієни, щоб запобігти зараження малюка. Рекомендується також відмовитися від годування груддю.

Вкрай небажано лікувати захворювання самостійно, засіб від гостриків у дорослих повинен вибирати лікар. Фахівець може порекомендувати не лише медикаментозну терапію, але і засоби народної медицини. Оскільки максимальний життєвий цикл таких паразитів досягає лише 40 днів, протягом цього часу вкрай важливо попередити повторне зараження. Як вагітної позбутися від гостриків в домашніх умовах? З цією метою проводиться ряд заходів:

  • гігієну статевих органів і ануса слід здійснювати як мінімум двічі на добу;
  • рекомендується коротко підстригати нігті, ретельно мити руки перед їжею, після туалету;
  • краще носити обтягуючі нижня білизна, змінюючи його двічі – вранці плюс перед сном, вручну стираючи і пропрасовуючи гарячою праскою;
  • варто максимально часто міняти постільну білизну, чистити матрац, м'які меблі, подушки, проводити вологе прибирання;
  • періодично потрібно робити клізму теплою підсоленою водою, щоб зняти свербіж (цей метод не підходить для вагітних, а лише для вже народили жінок, оскільки клізма може стимулювати скорочення матки і передчасні пологи);
  • шкіру заднього проходу потрібно змащувати цинкової або вазелінове маззю, що допоможе позбутися від гостриків швидше.

Профілактика гельмінтозу у дорослих і дітей

Оскільки яйця гостриків дуже легкі і маленькі, неозброєним оком побачити не можна. Личинки літають в повітрі, осідаючи на меблях, підлозі, попадають через дихальні шляхи в організм людини, викликаючи повторне зараження. Цим пояснюється, чому лікування медикаментами не може стати єдиною мірою боротьби з паразитами. Доповнити терапію слід профілактичними процедурами:

  • прати білизну потрібно при температурі не менше 60 градусів, обов'язково пропрасовувати його після цього;
  • килими, поверхня меблів, подушки та інші речі, на які можуть потрапити яйця гостриків, слід ретельно пилососити кожні 2-3 дні (стільниці і дерев'яні меблі варто протирати одноразовими серветками, а після – відразу ж їх викидати);
  • одяг та м'які іграшки краще прати в машинці частіше, інші дитячі речі варто мити теплою водою з господарським милом;
  • нігті обов'язково повинні бути завжди короткими;
  • дитину потрібно відучити брати руки в рот, гризти нігті;
  • одягайте малюка в таку білизну, щоб він не міг самостійно дістатися вночі до ануса;
  • щодня приймайте душ з використанням мила або спеціального гелю;
  • рекомендується пити пробіотики щодня або вживати продукти, в яких багато корисних бактерій (кефір, натуральний йогурт, кисле молоко);
  • максимально скоротіть солодощі в раціоні, оскільки цукор робить активніше паразитів і прискорює розмноження гостриків.

Відео: як позбутися від гостриків назавжди

Гострики лікування. Гострики ніж лікувати народними засобами.

Як позбутися від глистів в домашніх умовах: часник, гарбуз, горіхи, гранат, насіння льону

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!