Схема лікування грибка нігтів Флуконазолом, відгуки

Сучасні протигрибкові препарати випускаються в різних формах: мазі, таблетки, розчини, капсули, лаки. Проте зовнішні засоби ефективні лише на початковій стадії оніхомікозу або за умови відмінного стану імунної системи. Захворювання, як правило, діагностується при серйозному ураження нігтьової пластини, тому терапія повинна включати прийом ліків, що діє зсередини. Флуконазол від грибка нігтів зупиняє розвиток патогенних бактерій. Препарат довів свою ефективність в лікуванні занедбаних форм оніхомікозу.

Показання до застосування

Флуконазол здатний ліквідувати токсичні речовини, що виділяються грибком, що живе в організмі людини. Препарат истончает стінки клітин патогенних бактерій, що швидко призводить до їх загибелі. Особливості призначення:

  • Лікарі рекомендують приймати Флуконазол не тільки для лікування мікозу стоп, нігтів, паху, але і при інших захворюваннях шкіри.
  • Препарат ефективний для лікування менінгіту, шкірних запалень, зараження крові. Призначається при запальних процесів у дихальних органах.
  • Флуконазол може бути призначений пацієнтам з пригніченим імунітетом, так і хворим зі здоровою імунною системою.

Що входить до складу препарату

Таблетки від грибка нігтів на ногах в якості основної діючої речовини мають флуконазол. Допоміжними компонентами служать: картопляний крохмаль, стеарати кальцію і магнію, полівінілпіролідон низькомолекулярний. Випуск кошти здійснюється в двох дозах – 50 і 150 мг. Біодоступність Флуконазолу становить близько 90%, причому прийом їжі не впливає на швидкість всмоктування препарату від грибка нігтів. Відпускається засіб в російських аптеках вільно, без рецепта лікаря.

Як діє ліки від грибка нігтів

Будь-які грибкові захворювання викликані патогенними мікробами і мають інфекційну природу. Найпоширенішими місцями поразок служать дерма і нігті. Зараження здійснюється за допомогою прямого контакту з носієм, через загальні предмети користування або при недотриманні правил особистої гігієни. Як правило, оніхомікозом заражаються через побутові предмети або загальну взуття. Не рідше підхоплюють інфекцію в громадських закладах:

  • басейнах;
  • лазнях;
  • саунах;
  • спортзалах.

Флуконазол при грибку нігтів вимагає виключення інших препаратів з схеми лікування через непередбачуваність наслідків. Він ефективно ліквідує не тільки патогенні спори в нігтьових пластинах, але і лікує шкірні мікози. Крім того, Флуконазол дозволяє жінкам вилікувати грибок на нігтях, а заодно позбавитися від часто виникаючої молочниці. Це пояснюється тим, що міститься в таблетках діюча речовина ліквідує кольпіти, поява яких стимулюють дріжджоподібні грибки.

Інструкція із застосування і дозування

Засіб від грибка нігтів на ногах Флуконазол випускається у вигляді суспензії, таблеток, капсул. Завдяки цьому кожна людина може вибрати для себе найбільш відповідну форму лікарського препарату. Таблетки вже на другий тиждень прийому значною мірою сповільнюють розвиток патогенних бактерій, проте тривалість лікування кожного пацієнта відрізняється. Особливості:

  1. Флуконазол приймають від грибка нігтів раз у тиждень дозуванням 150 мг.
  2. Пити Флуконазол слід, поки нігтьові пластини пальців повністю не оновляться, інакше інфекція проявиться знову. Як правило, цей процес займає від 6 місяців до року.
  3. При запущених формах оніхомікозу лікар призначає щоденний прийом препарату в дозі 50 мг.
  4. Деяким пацієнтам краще дотримуватися комплексної схеми лікування, одночасно беручи протигрибкові капсули і використовуючи спеціальну мазь або розчин (Клотримазол, інші).

Є побічні реакції

Подібні протигрибкові засоби для нігтів рідко призводять до збоїв функціонування органів ШКТ. Це проявляється порушенням процесу дефекації (діарея, пронос). Про неприйняття організмом протигрибкового засобу говорить нудота/блювання, активне газоутворення, втрата апетиту, помірний біль в животі, запалення ясен. У малого відсотка людей, що приймають таблетки, порушується робота печінки, що виражається пожовтінням шкірних покривів і очного яблука. Засіб від грибка може негативно вплинути на роботу нервової системи, внаслідок чого порушиться координація.

Протипоказання

Прийом Флуконазолу від грибка нігтів не спричиняє серйозних змін у функціонуванні важливих органів і систем людини: нирок, печінки, нервової, кровоносної і всіх інших. Лікарі відносять засіб до числа безпечних, однак є рекомендації:

  • з обережністю застосовувати пацієнтам з будь-якими хронічними патологіями;
  • одночасна терапія Флуконазолом і іншими протигрибковими препаратами, наприклад, Пимафуцином, Леворином, Ітраконазолом, Ністатином, заборонена;
  • не засіб призначають вагітним і годуючим жінкам, щоб уникнути його потрапляння в організм дитини.

Дізнайтеся,як приймати флуконазол при молочниці.

Відео: як вилікувати грибок нігтів на руках і ногах

Як Позбутися від Грибка Нігтів на Ногах? Грибок Нігтів. Як Лікувати? Каже ЕКСПЕРТ

Дізнайтеся, якітаблетки від грибка нігтів найбільш ефективні.

Відгуки про результати лікування

Марія, 28 роківВже мала досвід прийому даного ліки раніше – мій гінеколог призначив капсули для лікування молочниці. Коли не пальці ноги виявила грибок, згадала відгуки про користь препарату. Таблетки мені підходять, не викликали побічних ефектів. Вирішила спробувати впоратися з оніхомікозом з їх допомогою. Приймаю 1 капсулу на тиждень протягом 3,5 місяця. Здоровий ніготь вже наполовину відріс.
Віталій, 33 рокиШвидко вилікувати грибок нігтів на ногах неможливо, але приймати такі шкідливі засоби, як Флуконазол не варто. Краще ходити з естетично негарним нігтем, але мати працюючу печінку і здоровий шлунок. Після призначення лікаря випив 2 таблетки по 50 мг (за 1 день) – моментально відчув на собі всю «принадність» ліки. Відмовився від невідповідного кошти назавжди, оскільки шлунок почав піч, з'явилася тремтіння, мене морозило.
Поліна, 25 роківПерепробувала близько півсотні домашніх засобів від грибка (примочки, ванни, трав'яні відвари), купувала лаки і розчини – а все без толку. Курс лікування препаратом Флуконазол лякав можливими побічними ефектами. Даремно боялася! Негативної дії засобу на мій організм не відчула. Лікувалася майже рік, зараз всі нігті здорові, а я нарешті можу носити влітку відкрите взуття.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!