Іхтіолові свічки для лікування простатиту

Деякі діагнози порушують функціональність репродуктивної та сечовидільної системи у чоловіків. Зміни викликають у подальшому серйозні ускладнення з інтенсивним приступом болю. Іхтіолові свічки при простатиті діють ефективно і точно. Речовини в їх складі характеризуються достатньою проникністю, безпосереднім впливом на вогнище патології. Вони доступні всім соціальним категоріям пацієнтів. Кошти актуальні при запаленні, вважаються оптимальним антибіотиком природного походження.

Ректальні іхтіолові свічки для лікування простатиту

Протизапальні препарати продаються в кожній аптеці, але вимагають попередньої консультації фахівця. Оптимально застосування ректальних ихтиоловых свічок при простатиті як місцевого анестетика. Додають їх у список рекомендацій у складі комбінованого лікування для придушення больового нападу. Іхтіолові свічки є надійним захистом від захворювань і патологій прямої кишки. Вони попереджають появу новоутворень і загострення геморою.

Склад

Анотація до іхтіоловим свічкам повідомляє, що в хімічному складі головним компонентом вважається синтетична речовина під назвою іхтамол. Додатковими елементами свічок стали масла, вазелін і жири, чим пояснюється наявність неприємного запаху у цієї фармакологічної продукції. Склад в цілому має на увазі дія на вогнище патології:

  • загоює;
  • протипухлинний;
  • протизапальний;
  • антисептичну;
  • протигрибковий;
  • відновлення та аналгезуючу.

Властивості іхтіолу

Ці ректальні свічки мають як список прямих показань, так і перелік обмежень до застосування, небажаних явищ. На тлі безлічі фармакологічних властивостей обов'язкова попередня консультація спеціаліста з області урології. В інструкції зазначено, що активний компонент забезпечує:

  • придушення гострого приступу;
  • зниження підвищеної набряклості;
  • нормалізація системного кровообігу тканин;
  • зникнення всіх ознак запалення;
  • венотонізуючу дію;
  • зміцнення ослаблених судинних стінок;
  • придушення хвороботворної інфекції;
  • підвищення імунітету.

Фармакологія ихтиоловых від свічок запалення простати

Цей препарат подразнює слизову оболонку, відповідає за тонізуючий ефект. При дисфункції простати в чоловічому організмі іхтіолові свічки є другорядним засобом. Їх прийом:

  • знижує больовий синдром;
  • пригнічує ознаки запалення;
  • прибирає неприємну симптоматику;
  • подовжує період ремісії при хронічному діагноз;
  • прискорює остаточне одужання в гострій фазі.

При прогресуючому простатиті іхтіолові супозиторії діють як енергетика. Після введення ректально посилюється приплив крові до уражених тканинах, нормалізується периферичний кровообіг, відновлюється тонус судин і клітинний обмін речовин. Після пройденого курсу функція сечовидільної системи повністю або частково відновлюється.

Як застосовувати свічки з ихтиолом

Медикамент спеціально розроблений для ректального використання. У сучасній фармакології є кілька форм випуску іхтіолу. Свічки підвищують продуктивність лікувальної мазі скорочують тривалість терапії. Ця форма виключає отруєння, відносно нешкідлива для організму. Щоб отримати стійкий результат, з'ясуйте у спеціаліста, як правильно застосовувати іхтіолові свічки у випадку нападів простатиту.

Процес лікування простатиту тривалий і неестетичний, залежить від стадії основного недуги. Допустимі добові дози – не більше 2 одиниць ректально, проводити процедури бажано вранці і ввечері. Правила:

  1. Медикамент потрібно вводити через задній прохід глибоко в пряму кишку.
  2. Дуже важливо свічки протизапальні вводити в анальний отвір так, щоб супозиторій розташовувався навпроти вогнища патології. Це прискорить дію активного компонента, скоротить ризик рецидивів і ускладнень.
  3. Попередньо рекомендується виконати очисну клізму або купити Микролакс, ретельно підмитися і просушити рушником оброблену шкіру.
  4. Після цього треба акуратно вводити ихтиоловую свічку, не завдаючи подряпин і мікротріщин анального отвору.

Особливості використання ихтиоловых ректальних свічок при простатиті

Перш ніж застосовувати запропонований медикамент, важливо запам'ятати нюанси:

  1. Щоб якісно знеболювати неприємні відчуття від запалення простати, вводити іхтіолові свічки потрібно тільки в горизонтальному положенні. Уникайте травм анального отвору і прямої кишки.
  2. Лікарі застерігають лікарська взаємодія з іншими речовинами. Використання при простатиті зазначених супозиторіїв неможливо з алкалоїдами, солями йоду, важкими металами – посилюється ризик побічних явищ.
  3. Дія іхтіолу не позначається на психомоторних реакцій хворого, тому під час проходження курсу лікування дозволяється керування транспортним засобом. Немає обмежень для інтелектуальної праці, роботи, що потребує підвищеної уваги.

Побічні ефекти

Ректальні свічки поширюють діюча речовина, попереджають загострення нападу і можливе погіршення загального самопочуття. Є й побічні явища, серед яких – і місцеві алергічні реакції. Це кропив'янка, сверблячі відчуття, набряклість, гіперемія шкіри після введення свічки, внутрішній дискомфорт. Якщо припинити подальше використання ихтиоловых супозиторіїв, характерні аномалії зникнуть без додаткової медикаментозної допомоги.

Протипоказання

Перш ніж загоювати запалену простату обраним способом, рекомендується ознайомитися з обмеженнями до застосування ихтиоловых супозиторіїв. Серед протипоказань до інструкції заявлена порушена чутливість до діючої речовини свічок. Випадки передозування ихтиолом при регулярному перевищення добових норм виключені. Інтоксикація організму повністю відсутня.

Відео: Як вибрати ефективні свічки з ихтиолом від простатиту

Іхтіол свічки інструкція по застосуванню

Відгуки

Віктор, 54 рокиІхтіолові свічки мають бактерицидну і знеболюючим ефектом, після введення одного супозиторія полегшення настає через 15-20 хв. Я пройшов повний курс, хвороба вже кілька місяців про себе не нагадує нападами.
Віталій, 47 роківЯ і подумати не міг, що іхтіолові свічки надають швидке дію. Як тільки починається приступ, вставляю один супозиторій і чекаю 5-7 хвилин, поки настане полегшення. Хвороба у мене вже хронічна, але завдяки ихтиолу е про її існування я рідко згадую.
Максим, 50 роківЦі знеболюючі свічки особисто для мене виявилися надійними, хоча мають копійчану ціну в аптеці. Перепробував багато дорогих препаратів, і антибіотики в тому числі, але допомогли впоратися з гострим болем іхтіолові супозиторії.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!