Застосування Вікасолу при місячних

Не залишають жінку протягом більшої частини її життя щомісячні неприємні відчуття і дискомфорт. У кого-то критичні дні протікають практично непомітно, але для деяких наближення цього періоду стає чи не найбільш страшним подією. Полегшити стан допомагають кровоспинні таблетки, тому Вікасол при місячних став для багатьох незамінним ліками. Ви знаєте, коли і як його приймати? Інструкції нижче допоможуть навчитися усувати рясне кровотеча при менструаціях.

Інструкція по застосуванню кровоспинний препарату при місячних Вікасол

Щоб зупинити кровотечу при менструації, потрібно знати дозування і правила прийому кровоспинний препарату «Вікасол». Випускається він у формі таблеток та розчину для ін'єкцій. Найперша дія проявляється тільки через 12 год після прийому і полягає в гемостатическом ефекті, тобто. зупинці крові. Головне – не перевищувати норму дозування, інакше це може призвести до тромбам і набряків.

Показання до застосування

Причиною сильної кровотечі при місячних є нерегулярні, занадто сильні і хворобливі скорочення матки. Це явище в гінекології називається дисменореєю та супроводжується ще й болями внизу живота, запамороченням або нудотою і навіть блювотою. З цієї причини при рясних місячних показаний «Вікасол». Його склад включає вітамін К, який знімає маткові спазми, розслабляючи її.

Вікасол при маткових кровотечах часто призначається при статевому дозріванні або перед клімаксом для нормалізації стану пацієнтки. При з'явилися поза терміну менструацій виділеннях слід приймати препарат тільки для того, щоб знизити їх до походу до гінеколога. Останнє обов'язково, адже це може бути ознаками інших хвороб, навіть таких, як рак, або недугів, впоратися з якими можна лише хірургічним шляхом. При контактному кровотечі, тобто після статевого акту, жінці теж потрібно насторожитися.

Як приймати Вікасол

В інструкції до препарату крім опису ефекту дії є і рекомендації по курсу лікування і дозування:

  1. Тривалість прийому становить 3 дні, при необхідності – 4.
  2. Повторити цикл можна тільки після 4-денної перерви.
  3. Головне – не рекомендується приймати таблетки для затримки місячних. Менструації – це нормальний фізіологічний процес, зміна якого стає причиною подальшого розвитку гінекологічних проблем. Препарат зможе скоротити або навіть припинити місячні, але це загрожує серйозними негативними наслідками.

У таблетках

Одна з форм випуску препарату Вікасол при рясних місячних – це таблетки. В одній міститься 15 мг діючої речовини, тобто вітаміну К3. Упаковки випускаються по 25 або 50 штук. Препарат у такій формі необхідно приймати в наступній дозі: 2 таблетки по 0,015 г в день. Максимальна добова доза виходить 0,03 р. Вікасол при вагітності приймають виключно після обстеження гінекологом і призначеної їм дозуванні.

В ампулах

Інша форма випуску – це ампули з розчином для ін'єкцій. В аптеці можна купити упаковки по 10, 50 або 100 штук об'ємом по 1 або 2 мл Максимальна добова доза становить 30 мг. препарат Вводиться внутрішньом'язово в обхід травного тракту, причому разове кількість не повинна перевищувати 10-15 мг. При тривалому застосуванні обов'язково дотримуватися 4-денні перерви, причому такий спосіб прийому препарату використовується в більш важких випадках маткових кровотеч, коли пігулки вже не допомагають.

Аналоги

Вікасол відноситься до групи препаратів під назвою коагулянти, які підвищують згортання крові, але навіть його ефективність в деяких випадках може тільки нашкодити. Часто він може викликати алергію або стати причиною м'язових набряків, шкірних почервонінь, запаморочення і стрибків тиску. При індивідуальній непереносимості, підвищеному згортанні крові або закупорки судин згустками крові, тобто тромбоемболії необхідно використовувати інші препарати, які є аналогами вікасолу при місячних. Такими є:

  1. «Дицинон». Кровоспинний препарат, що діє ще швидше. Він знижує інтенсивність менструальних виділень, знижує біль. Приймати потрібно до 4 таблеток за 5 днів до терміну початку менструацій. Ціна від 400 р.
  2. «Етамзілат». Гемостатичний препарат, що зменшує проникність капілярних стінок для зниження кровотечі. Приймати необхідно до 4 таблеток на день з максимальною дозою 500 мг. Ціна від 100 р.
  3. «Транексам». Препарат проти сильних кровотеч, є ще і протизапальним засобом. Рекомендована доза при маткових кровотечах: 1,5 г до 4 разів на день. Ціна від 230 р.

Відео: як зупинити місячні

Кровоспинні препарати при рясних місячних

Відгуки

Наталя, 28 роківУ мене проблема зі згортанням крові, тому при місячних доводиться зупиняти її таблетками. Приймаю вікасол. Він дешевий і допомагає відмінно. Одне погано – голова від нього часто болить, але це краще, ніж ниючий біль внизу живота, тому раджу!
Тетяна, 50 роківБлизько півроку тому у мене трапилася 2-місячна затримка, а після тимчасового припинення менструації стали більш рясними. Йшли вже 5 днів, а сила не зменшувалася. Після звернення до лікаря почала приймати вікасол – такого більше не повторювалося. Можу порекомендувати при клімаксі, але тільки після консультації з гінекологом.
Олександра, 33 рокиПід час вагітності почалася кровотеча. Стримавши паніку, я зателефонувала знайомої-фельдшер. Вона сказала терміново викликати швидку. По приїзду в лікарню мені поставили вікасол, але потім перевели на эмзилат, тому що він діє швидше. Необхідно обов'язково проходити обстеження у гінеколога, особливо вагітним.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!