Сметанний крем для бісквіта для торта

В кондитерському ремеслі дуже великою популярністю користуються багатошарові складні торти, які збираються з декількох коржів. Щоб бісквіти добре трималися один на одного і не з'їжджали, їх промащують густим пишним кремом на основі сметани, білків, молока або пломбіру. Завдяки цьому торти виходять дуже смачними і ніжними. Щоб крем для бісквіта з сметани був більш ароматним, до нього додають при замішуванні екстракти фруктів, мед, какао, корицю або алкоголь (часто використовуються ром і коньяк).

Секрети приготування смачного сметанного крему для бісквіта

Класична рецептура кондитерського напівфабрикату передбачає використання всього двох найпростіших продуктів: сметани і цукрового піску. Більш складний рецепт сметанного крему для бісквіта може вимагати додавання до списку інгредієнтів смакових добавок, штучних харчових барвників та ароматизаторів. Пам'ятайте, що для приготування даного кондитерського напівфабрикату варто вибирати свіжу сметану з жирністю від 20%. Замість цукру краще використовувати пудру або густий сироп.

Перед додаванням в крем на сметані для бісквіта ягід або фруктів обов'язково протріть їх через сито або подрібніть за допомогою блендера, міксера. Потім відокремте сік (використовується тільки він) від м'якоті. Для цього скористайтесь марлею, складеною в кілька шарів. Всі додаткові компоненти перед додаванням в сметанний крем для бісквіта охолодіть до температури 12-17 °C.

Рецепти сметанного крему для бісквіта

Пам'ятайте, що всі продукти перед замешиванием потрібно прибрати в холодильник, щоб їх температура стала однаковою (якщо не передбачено використання гарячого цукрового сиропу). Так крем для бісквітного коржа з сметани вийде більш однорідним. Навіть найпростіша рецептура кондитерського напівфабрикату вимагає дотримання температурного режиму та підбору якісних продуктів. Пам'ятайте, що дотримання рецептури зробить ваш торт гідним розміщення на фото в меню кращих кондитерських.

Класичний сметанний крем для бісквітного торта

  • Час: 20-25 хвилин.
  • Кількість порцій: 4 персони.
  • Калорійність страви: 254 ккал/100 г.
  • Призначення: кондитерський напівфабрикат.
  • Кухня: італійська.
  • Складність: легка.

Класична рецептура, за якою готується кондитерська просочення для бісквітного торта, відрізняється простотою виконання. Отриманий продукт вийде пишним і ніжним, легко просочить коржі, зробивши їх м'якими і повітряними. Якщо не вдається знайти сметану відповідної жирності, спробуйте «відважити» наявну. Для цього викладіть її в марлю, складену в 4-5 шарів і підвісьте в холодильнику на ніч над глибокою ємністю. Сироватка стече, а жирність кінцевого продукту підвищиться.

Інгредієнти:

  • сметана 25% - 350 мл;
  • цукор-пісок – 150 г;
  • ванілін – ½ ч. л.

Спосіб приготування:

  1. Сметану охолодіть до температури 12-17 °C.
  2. Цукор подрібніть за допомогою ступки і товкачика, щоб вийшла дрібна пудра.
  3. Змішайте інгредієнти, додайте ванілін. Масу збийте вінчиком або міксером, виставивши середню швидкість, протягом 4-5 хвилин.
  4. Отриманий продукт охолодіть перед використанням.

Сметанний Крем. Кращий сметанний крем для торта