Пиріг з сайрою

Чим би таким смачненьким і швидко побалувати домашніх? Цим питанням задаються господині, а відповідь проста – пиріг з рибою. Варіації рецептів на основі того чи іншого виду тіста, з неймовірним вибором начинки, на швидку руку або справжній кулінарний шедевр, хіба є привід для сумнівів? Залишається вибрати підходящий рецепт і приступити до справи.

Як приготувати рибний пиріг

Єдиних стандартів і правил не існує, лише рекомендації щодо посуду для випікання ситного страви. Найкращий варіант – чавунна форма, непоганою альтернативою так само вважаються силіконові або форми з антипригарним покриттям. Для випікання за основу беруть листове або дріжджове тісто, деякі рецепти передбачають пісочне, а начинка – «моно» (свіже філе або консерви) або з додаванням рису, картоплі, овочів, спецій. Щоб готова випічка з сайри, форелі, сьомги зберегла соковитість, краще зупинити вибір на рецептах з заливкою.

Тісто для пирога з рибою

Будь-яка основа зробить готову страву з сайрою неймовірно смачним і ароматним. Щоб поласувати ситної випічкою, можна купити готове дріжджове, листкове тісто або замісити будинку. Перший варіант, куплене в магазині тісто, нехай і не самий бюджетний, зате швидкий спосіб порадувати домочадців ситною вечерею. Другий – приготована від початку до кінця домашня випічка – за смаком не знає собі рівних, а зробити основу буквально за кілька хвилин допоможуть рецепти з використанням кисломолочних продуктів (кефір, кисле молоко).

Начинка для пирога

Сама «родзинка» або «фішка» будь-якого виду випічки. Для варіації рибника склад вмісту майбутнього готового страви відіграє чи не вирішальну роль. Свіже чи заморожене філе, консервована риба в маслі – все це підходящі варіанти для начинки. Питання щодо виду або яку взяти рибу для приготування смачної випічки: краще вибирати ту, у якої менше кісток. Урізноманітнити варіанти рецептів допомагає цибулю, гриби, рис, картопляне пюре, відварені яйця, зелень.

Рецепти рибного пирога з консервою

Чудовий на смак, ситний, простий і швидкий у приготуванні – ось якими значущими для багатьох господинь достоїнствами володіє пиріг з консервованою рибою. Сайра в міцній металевій упаковці являє собою готовий інгредієнт найпростіших рецептів, дозволяючи зробити смачне домашнє блюдо при мінімумі витрат на покупку продуктів. Пиріг з сайрою готують з листкового або дріжджового тіста, основну начинку змішують з картоплею або рисом, а самий апетитний варіант – це кулеб'яка.

З сайрою і картоплею

Пироги з сайрою і картопляною начинкою вважається класичним варіантом приготування ароматної і ситної випічки. Два основних компоненти начинки прекрасно поєднуються між собою за смаком. Консервована в маслі сайра відмінно підходить для ситуації, коли треба швидко зробити гаряче блюдо на вечерю, але при цьому залишитися в рамках бюджету. Щоб приготувати пиріг з консервованою рибою, необхідні наступні інгредієнти:

  • тісто (дріжджове) – 800 г;
  • консерви – 1 банка;
  • масло (вершкове) – 40 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • картопля – 3 шт.;
  • цибуля – 1 головка.;
  • молоко – 100 мл;
  • спеції – за смаком.

Приготування:

  1. Зварити картоплю, зробити пюре, додаючи молоко, вершкове масло, сіль.
  2. Обсмажити цибулю, порізану дрібними шматочками, перемішати з сайрою і пюре.
  3. Розділити основу на дві частини: одну – нижня частина рибника, яку треба рівномірно розподілити по формі або деку: викласти суміш інгредієнтів зі спеціями, а зверху накрити другим розкатаним пластом, щільно защипывая краю.
  4. Випікати пиріг з сайри необхідно в середньому температурному режимі, а перед тим, як відправити заготовку в духовку, її треба змастити збитим яйцем. Час готування займає близько 40 хвилин.

Заливний пиріг з рибою

Якщо є бажання приготувати ситну домашню випічку з соковитою начинкою, то ідеальним вибором стане заливний пиріг з сайрою. На приготування домашнього кулінарного шедевра піде небагато часу, а набір необхідних продуктів настільки мінімальний, що багато обов'язково знайдеться в господарстві і не зажадає додаткових витрат. Щоб порадувати близьких, для приготування ароматного пирога з сайрою візьміть інгредієнти в таких пропорціях:

  • борошно – 170 г;
  • маргарин – 100 г;
  • сметана – 260 г;
  • сода, сіль – по щіпці.;
  • яйце – 4 шт.;
  • цибуля (зелена) – 10 р.

Приготування:

  1. Щоб зробити домашнє бездріжджове тісто, візьміть розтоплений маргарин, додайте 150 грам просіяного борошна, соду, гашену оцтом, сіль і склянку сметани. Треба вимісити однорідне еластичну масу, потім її розкачати, викласти на деко або форму, зробивши бортики.
  2. Зелена цибуля порубаєте, змішайте з консервами, викладаючи начинку на розкатаний пласт.
  3. Для заливки збийте яйця з кошторисною, решту борошна і ще раз ретельно переміщайте компоненти. Залийте рідку суміш поверх напівфабрикату, а готовність ситного страви можна перевіряти через 40 хвилин.

Пиріг з рибою і рисом

Навіть, якщо ці два продукти – не дуже часті пункти у тижневому меню, то цей варіант домашньої випічки змінить уявлення про них. Відкритий пиріг з сайрою і рисом – це ситно, смачно і дуже, як своєрідний варіант піци, з'їдається за один присід. В якості основи підійде будь-який вид тесту, той же підхід застосуємо і до вибору риби. При цьому необов'язково вибирати свежемороженное філе і витрачати час на оброблення, підійдуть масляні консерви.

Необхідні інгредієнти:

  • тісто (готове) – 500 г;
  • рис (відварений) – 150 г;
  • сайра – 2 банки;
  • цибуля – 1 головка.

Покроковий процес приготування:

  1. Дрібно нашатковану ріпчасту цибулю підсмажити до м'якості.
  2. Відкрити банки консерви злити олію, вийняти вміст і акуратно перемішати з відварним рисом, пассированным цибулею.
  3. Основу розкачують рівним шаром, викласти начинку, залишити на чверть години.
  4. Форму з масою для випікання поставити в розігріту духовку, готувати близько 25 хвилин.

Рибний пиріг з листкового тіста

Ще один класичний варіант несолодкої випічки, який зажадає від господині трохи часу на приготування. На замішування домашнього тесту хоч і витрачається трохи більше часу, зате пироги з сайрою або іншими видами риби виходять самі ароматні. Куплене листкове тісто в магазині все одно зажадає розморожування, а за цей час можна замісити масу в домашніх умовах, адже для цього потрібно мінімальну кількість продуктів.

Інгредієнти:

  • борошно – 500 г;
  • маргарин (олія) – 400 г;
  • вода – 180 мл;
  • яйце – 1 шт.;
  • сіль – пару щіпок;
  • сайра – 1 банка;
  • цибулю – 2 голівки.

Процес приготування:

  1. Замісити основу, збиваючи яйця з сіллю і водою, а потім додати борошно, натерти на тертці маргарин (масло). Залишити доходити півгодини в прохолодному місці.
  2. За цей час приготувати масу, змішуючи дрібно нарізану пасеровану цибулю з рибною консервою, заправляючи спеціями.
  3. Основу розділити, розкачати, на нижній пласт викласти заправку, зверху накрити другим шаром основи. Ретельно защепити краї, верх злегка наколоти зубочисткою або виделкою, змастити збитим яйцем.
  4. До готовності пиріг з рибними консервами з листкового тіста доводять близько півгодини, стежачи за станом кожні 10 хвилин і зменшуючи температуру духовки. Коли зверху утвориться рум'яна кірочка, то готовий ситне блюдо для обіду або вечері в колі рідних, друзів можна подавати до столу.

Швидкий пиріг з рибними консервами на кефірі

Існують рецепти, за допомогою яких вийде приготувати смачний рибник з того, що під рукою? Гідним прикладом такої простої покрокової інструкції стане пиріг на кефірі з рибними консервами. Підійде абсолютно будь-яка консерва, але тільки в маслі, а не томатному соусі. Недорогий рецепт швидкого приготування домашньої випічки передбачає вибір сайри або сардини в якості основного компонента для вмісту, а додаткового – картопля або рис.

Список інгредієнтів:

  • майонез – 200 г;
  • кефір – 180 мл;
  • борошно – 200 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • консерви – 2 шт.;
  • картопля – 2 шт.;
  • цибуля – 1 головка;
  • сода – 0,5 ч. л.

Покрокова інструкція приготування:

  1. Перемішати в мисці яйця, майонез, кефір, соду. Додати просіяне борошно, щоб замісити основу, яка по густоті повинна нагадувати сметану.
  2. Відкрити консерви злити олію, викласти ложкою вміст в миску.
  3. Ріпчасту цибулю підсмажити, картопля очистити, нарізати кружечками.
  4. Форму для випікання підігріти, посипати манною крупою. Потім вилити половину основи, акуратно розрівнюючи шар ложкою, зверху викласти картоплю, потім підсмажену цибулю, посолити. Останнім шаром викласти злегка розім'яту консервовану сайру, поверх якої необхідно залити частину основи, щоб поставити блюдо в духовку для випікання.
  5. При середньому температурному режимі випікання (приблизно 180 градусів) доведеться почекати не більше 35 хвилин, після чого гарячим або охолодженим смачний рибний пиріг з консервів на кефірі можна подати до столу.

Відео: рибний пиріг в мультиварці

СМАЧНИЙ ПИРІГ З РИБНОЇ КОНСЕРВИ В МУЛЬТИВАРЦІ, ЯК ПРИГОТУВАТИ РИБНИЙ ПИРІГ #РЕЦЕПТ РИБНОГО ПИРОГА

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!